SilverBlue Professional single edge blades - CN

Vše o čepelkách
david_ul

SilverBlue Professional single edge blades - CN

Příspěvek od david_ul »

Krásný dobrý den Vážené kolegyně a Vážení kolegové,

po nějakém čase Vám přináším novou recenzi čepelek SilverBlue Professional single edge blades.
rsz_banner_edited1.jpg
Popravdě tato recenze vůbec neměla vzniknout, protože tyhle čepelky se kupovat neměli. Hned Vám vysvětlím proč a co se stalo.

Před dovolenou jsem jedné kamarádce pomáhal s něčím v jejím životě a tak se mi chtěla odvděčit malým dárkem. No a tak se i stalo.
Jela vlakem z Polska do Turecka. Už jen ta cesta byla asi super. Ale skočím rovnou na ten dárek.

Volala mi, že má pro mě dárek z Turecka. Že prý "zelené žiletky". Tak jsem ji poděkoval a čekal čepelky Derby. No a světe div se. Ne ne ne...

Podle jejího vyprávění zabrousila do nějaké větší parfumérie, kde chtěla kupoval pro sebe nějakou kosmetiku a parfémy. No a narazila na "TY" žiletky. Schválně celou dobu nepíši jejich jméno ani jak vypadá balení. No a prodavačka říkala, že jsou nejlepší a, že je tu kupují i Turci.

No a po měsíci dovolené mi přivezla toto...
Nejsou to čepelky Derby ani Zaza ani Perma ani Derby Usta.
Ale jsou to SilverBlue Professional single edge blades.
Dostal jsem balení single edge 100 ks v krabičce. Hodně podobné jako Derby Professional.

Ano tyto čepelky nejsou stejné jako Derby. A světe div se pro mě jsou opravdu lepší než Derby. Takže prodavačka nekecala.
Tyto čepelky SilverBlue Professional kombinují dvě značky čepelek. A to Gillette Silver Blue a Derby zelené professional. U Gillette část jména a u Derby lokaci prodeje a design balení.

A teď k představení čepelek SilverBlue Professional single edge blades.
Na obalu se píše, že se jedná o čepelky s materiálem: Chromium, Ceramic, Platinum, Tungsten, Polymer. Což je přesně Derby.
Popravdě zde bych spíše napsal že se asi jedná o čepelky od firmy Xiruiblade. Tohle, ale nemám ověřené. A složení bude asi s nerezovou ocelí 6CR13 a ano možno s potahem teflonu.
Vypadají jak jejich Super stainless steel razor blades v krabičce po 100 ks. Vyrábějí také toto balení ve verzi Matgicol, Platinum Super Stainless blade profess a poslední Swedish Quality Matgicol.
V krabičce je 100 půlených čepelek, každá je separátně zabalená. Bohužel není tam lepidlo. Čepelka je sekaná. Není ohnutá.
rsz_collage1.jpg
Rozměry čepelky jsou :
Délka 42,6 mm
Šířka 9 mm
Tloušťka 0,1 mm
Čepelka má na obou stranách nápis SilverBlue. Ano je to záměrně dohromady.
Samotná čepelka je v papírové obálce, která je voskovaný. V mém balení jsou všechny čepelky dobře zabalené a jsou ostřím nahoru. Takže někdo přemýšlel a čepelka sedí na useknuté části. Což vůbec nevadí. Ba naopak.
A teď k té krabičce. Její rozměry jsou: 5,3x 5,3x 1,5 cm. Barva krabičky je zelená. Jsou tam červené rohy a žlutý pruh. Je to skoro stejné na 90% jako balení Derby, ale je tam jiný font písma.

No a jaká je cena. Cena v Turecku byla prý dle paragonu po přepočtu 25 Kč za celé balení. Což je super cena. 25 Kč vs. 100 čepelek.
A teď realita. Našel jsem dle fotek, že je to kopie. To mi bylo jasné hned jak jsem to viděl. A podle fotek se tyto čepelky dají koupit na Ali, Temu za cenu okolo 60-90 Kč.

Ale i tak... dal jsem jim šanci. A jsou opravdu dobré. O mě je známo, že čepelky Derby nemám rád. A tak všechno co dělá pro mě špatně Derby tak tato čepelka dělá super. SilverBlue je krásně měkká čepelka, zvoní, holí krásně, netahá.
Tuto čepelku (již 3 kusy) jsem zkoušel ve strojcích Leaf Thorn viewtopic.php?t=3575, Yaqi SE Katana viewtopic.php?t=3585 a Yaqi Razzo Rocket SE viewtopic.php?t=3584 .
No a ve všech těchto strojcích čepelka fungovala na výbornou. Nebyla nutnost strhnout grot či nějak rovnat. Prostě do strojku sedla dobře.
Testováno bylo vždy s mýdlem či krémem na holení a vždy to dopadlo dobře. S každou čepelkou bez otáčení jsem udělal 7 výborných oholení. Což si myslím, že je dobré.
Ta čepelka má šanci na život. Ano kdyby byl jiný obal a nehrál si na Derby. Ale výrobek je to dobrý a kvalitní.
Kůže po oholení byla nepoškrábaná neposekaná. A opravdu čepelka brala na první 4 oholení i tvrdé vousy. Pak už poslední 3 už se muselo jemně doholit. Ale vždy max. jeden přejezd navíc. Takže si myslím, že jsou dobré.
Zkoušel jsem do nové nepoužité čepelky hodně rýpnout klíčem a nechat ve vodě. A světe div se moc rychle nerezla. Moc se ji nechtělo. Takže opravdu tam bude chrom a nitrid chromu. Možná i nakonec ten teflon.
Kdyby tam byl ten teflon. Tak by to mohla být čepelka FlyDear
viewtopic.php?t=3719 , ale tam mi nesedí barvy čepelky.

Každopádně tímto volám o pomoc. Kdo má tyto čepelky SilverBlue Professional single edge blades nechť napíše své poznatky. A to je jedno jestli dáma nebo kolega.

Vím, že tohle není ani tak recenze jako spíš povídání. Ale i tak už je to tu.

Děkuji Vám a doufám, že jste dočetli až na konec

David
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky