Krásný dobrý den milé kolegyně a kolegové,
dovolte mi po dlouhé době představit vodu po holení z Itálie jménem PRORASO After shave lotion Eukalyptus.
Je to VPH s vůní Eukalyptus.
Tuto firmu nemusím představovat, ale co jsem koukal. Tak zde není o VPH ani čárka. Nebo jsem snad špatně hledal.
Takže Vám představím firmu Ludovico Martelli S.p.A..
Pro nás spíše známá jen jako Proraso.
Ludovico Martelli S.p.A.
Via Faentina 169/12
Caldine, Fiesole
Firenze (Florencie), 50014
Itálie
Tato firma nás zásobuje kosmetikou od roku 1908 z Florencie. Značku Proraso přinesla firma v roce 1948 a postupně rozšiřovala nabídku pro holení.
Dnes je k mání, krém na holení ve více variantách. To samé mýdla na holení a vody po holení. Také jsou mléka po holení a nakonec i štětec na holení.
Také tato firma vyrábí zubní pasty, ale ty nenesou jméno Proraso, ale Marvis.
Ludovico Martelli vyrábí ( pouze značky ohledně holení) také tyto značky: Proraso, Floid a Sul Filo del Rasoio.
Když uteču od holení tak v továrně se vyrábí i zubní pasty Marvis. Tělová kosmetika Valobra, Kaloderma, Sapone Del Mugello a nakonec Erbaviva. Také vlasová kosmetika Tenax, Schultz, Adorn a Batist/Prokrin.
No a skoro holení depilace Oxy.
Je toho dost. A samozřejmě i firma Ludovico Martelli S.p.A. vyrábí i výrobky pro OEM výrobce. Takže se dá najít dalších x výrobků, které vyrábí tato firma. Ale není tak napsaný výrobce. Ale stačí pátrat po složení nebo podobnosti obalů. Občas pomůžou i weby kamionáků, kteří napíší, že jednou do té a té firmy a vezou výrobky tyto nebo tamty. No a takto jsem našel informaci, že třeba výrobek Bigelow Premium Shaving Cream (což je skoro stejný jako zelené Proraso krémy.
Firma Ludovico Martelli S.p.A. se také zaměřuje na nezávislé kadeřnická a barber centra, kde jim dodává B2B balení krémů na holení i VPH. Dodává jim také oblečení a dekorace. Výměnou za to, že budou používat jen jejich značky. Pro obě strany je tam výhoda.
A teď k samotné VPH Proraso s Eukalyptusem. Je to stejná vůně jako krém na holení nebo zelené mýdlo na holení. Voda po holení je svěží s vůní Eukalyptu a mentolu. Vůně je jemně štiplavá a chladivá. Také tam je cítit citrus. Ten je tam díky složce citronellol. Dá se tam cítit máta, kafr, mentol a bergamot. Hlavní základ vůně je eukalyptus, levandule a šalvěj. To dělá složka Linalool.
Samotnému mi vůně voní ještě cca 60 minut po oholení. Ledový pocit mi vydrží do 20 minut. Toto je zelená varianta.
Poté ještě existuje červená varianta a ta je zase ke krému červené proraso a potom modrá varianta. Ta je k modrému krému. No a k bílému krému na holení i mýdlu je balzám po holení.
Kolik je tam alkoholu. To výrobce neuvádí, ale na webech je možnost dohledat několik gentlemanů to testovali pomocí chemického rozboru a odhady jsou 60-70%. Už jen to, že je první ve složení.
Vody po holení se vyrábí ve dvou variantách a to 400 ml. Flakon je sklo a další varianta je 100 ml. Jak zelená tak modrá i červená. Bílý flakon s balzámem je také 100 ml. Všechny vody po holení jsou ve skle. Jen balzám je ve skle i plastu.
U flakonu 400 ml je tedy sklo a plastový zelený uzávěr. Jen u té 400 ml verze je hrdlo skla kulaté ne rovné. Jinak VPH je stejná.
Dle výrobce od otevření je nutné vypotřebovat do 12 měsíců.
Na tu verzi 400 ml Proraso dodává za úplatu i rozprašovač.
Vůně jsou i každé barvy rozdílné.
zelená je eukalyptus
červená je santalové dřevo
modrá je vůně kůže
a bílá je zelený čaj, tymián a ovoce.
Jak hodnotím ( teď jen zelenou VPH). Krásně štípne a není vtíravá. Vůně je jemná a drží dobře. Pocit na tváři mám lehce olejový. To je díky Eukalyptovému oleji a z vilínu virginského a bohužel i díky Peg-40.
Cena?
Flakon jsem kupoval za 600 Kč. Cena se pohybuje od 320-600 Kč. Dle akcí a prodejců.
No a co složení?
Nahrál jsem na náš přátelský web www.codecheck.info kompletní nové složení a novou fotografii.
https://www.codecheck.info/p/kosmetik/r ... 00-ml.html
Pokud má někdo s touto VPH nějaké zkušenosti. Nechť napíše své zkušenosti a také zde vyjádří svůj názor.
Děkuji, že jste dočetli až sem. Prohlédněte si fotky a přeji krásné holení.
David
PRORASO After shave lotion Eukalyptus 400 ml
-
david_ul
PRORASO After shave lotion Eukalyptus 400 ml
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
David a jeho žiletky