LLYN IDWAL GRECIAN STONE
Chtěl bych Vám představit svůj nový kámen, pochází ze Severního Walesu ve Velké Británii.
Jedná se o tmavou variantu Llyn Idwalu / Dark mottled striped/, barva je tmavě zelená až do zelenočerna.
Po namočení se ukáže krásná kresba, "rozstříknuté" tmavé žíhání na zeleném podkladu.
Rozměry jsou 48x214mm /tloušťka cca 25-28mm/.
Nejedná se o příliš rychlý kámen, ale je to velmi kvalitní předfinišer či dokonce finišer. V některých článcích na SRP /Sharprazorpalace/ je zmíněna zrnitost 6-8k gritu. Momentálně se mi jeví tato hodnota jako odpovídající, ale po zapracování je předpoklad, že se posune přes 10k a bude někde před mým Charnley Forestem.
Hlavním znakem LLYN IDWALU je, že se nejedná o klasické břidlice jak je známe i u nás, ale o horninu NOVACULITE, tzn. o sedimentární horninu s vysokým obsahem oxidu křemičitého, která prošla významnou metamorfózou /přeměna za velkého tlaku a teploty/. V tomto ohledu je Llyn Idwal blíže Charnley Forestu, který je zpravidla jemnější.
Barvy kamene mohou být od šedé až šedozelené, přes světle zelenou, až po tmavě černozelenou.
Kámen který vlastním, je výrazně tvrdý a troufám si tvrdit, že dokonce více než můj CH. Forest. Svou tvrdostí je velmi blízký slovenskému Rozsutci. Jaká je jeho odolnost a tvrdost hodně napovídá, že na vyhlazení LLyn Idwalu padlo více než 20ks smirkových pláten.
Zde pár fotek kamene. Nejlépe je prohlédnout si jej za mokra, aby vynikla jeho kresba.První fotka je původní stav.
LLYN IDWAL GRECIAN STONE
-
Bob76
LLYN IDWAL GRECIAN STONE
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
-
Radgost
- admin
Re: LLYN IDWAL GRECIAN STONE
Moc pěkný.
Těším se až si jej prohlédnu in natura.
Těším se až si jej prohlédnu in natura.
-
ater
- mistr brusič
Hezký, zajímava je zelená Brava s černým žíháním. Jak je kámen rychlý? Má větší uber než CFko?
-
Bob76
Teď má ten kámen větší úběr jak CF a je rychlejší,ale i povrch je hrubší, protože není zapracovaný.Časem počítám,že se povrch zlepší, ale i ta rychlost bude zkrátka pomalejší,či srovnatelná s CF.
-
Ivbro70
Chci se pochlubit posledním miminkem do mě sbírky brusných kamenů, jmenuje se Lynn Idwal a má míry 6x2x1".
Naposledy upravil(a) Ivbro70 dne 05 kvě 2020, 19:04, celkem upraveno 1 x.
-
Radgost
- admin
Krásný kámen, opravdu krásný.
-
Ivbro70
Děkuji. Ocenění od znalce jako jseš ty moc potěšilo.
-
Bob76
Zde jeden nový L. Idwal ze srazu . A jelikož chci,aby se u mě cítil jako doma,tak dostal svoji první /rozuměj novou/ dubovou postýlku.Vím,ještě to chce nějakou povrchovku,polepším se.
-
PetrS
- mentor
Nádherná práce pro nádherný kámen, GRATULUJI.
Strojař se nezapře...

Strojař se nezapře...
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
JHWS
Ničemu nerozumím, vůbec nic nechápu.
Do svého budoucího podniku ostrřím dvě, maximálně tři břitvy denně.
Mám šutry od Shaptonu, něco od Nanivy, všechny vyzkoušené, žádný problém.
Proč furt hledáte kulatý čtverec, ptám se? Každý, kdo ostří, ví, že Shapřon 30k je nejlepší finish šutr. Proč to pořád chcete obejít, prosím?
Ptám se, protože tomu nerozumím.
Všechno potřebuje svoje, jestli hledáte náhrady, vyserte se na broušení a ostření břitev. Nemá to výkon, nemá to kvalitu, nemá to vůbec nic. Když jsem začínal na pískovcích, byl jsem šulin. Tečka.
Vždycky to dopadne stejně: Břiva krájí vlas za tři, nebo za pět, anebo za osm hodin, anebo vůbec.
Každopádně chtít ušetřit na šutrech, které k břitvě patří, je stejně chytré, jako ušetřit na oleji, který mám nalít do auta.
Goood luck!
JHWS
Do svého budoucího podniku ostrřím dvě, maximálně tři břitvy denně.
Mám šutry od Shaptonu, něco od Nanivy, všechny vyzkoušené, žádný problém.
Proč furt hledáte kulatý čtverec, ptám se? Každý, kdo ostří, ví, že Shapřon 30k je nejlepší finish šutr. Proč to pořád chcete obejít, prosím?
Ptám se, protože tomu nerozumím.
Všechno potřebuje svoje, jestli hledáte náhrady, vyserte se na broušení a ostření břitev. Nemá to výkon, nemá to kvalitu, nemá to vůbec nic. Když jsem začínal na pískovcích, byl jsem šulin. Tečka.
Vždycky to dopadne stejně: Břiva krájí vlas za tři, nebo za pět, anebo za osm hodin, anebo vůbec.
Každopádně chtít ušetřit na šutrech, které k břitvě patří, je stejně chytré, jako ušetřit na oleji, který mám nalít do auta.
Goood luck!
JHWS