Fotografování břitev

sparq
brusič

Re: Fotografování břitev

Příspěvek od sparq »

Radgost píše:
sparq píše:Netusim. Ze by byl ten cerny material levnejsi nez bily nylon?
Mě to přijde jako nástroj pro vytváření fotografií s přesně vymezenými proudy světla, pro vytváření fotografií se stínohrami.
Tuhle basen jsem nasel na ebay: The black tent surround provides a complementary non - reflective background for jewelery thereby avoiding gold appearing "milky" (a problem with all white tents).
Isolates reflective subjects from their surroundings, minimising reflections. This creates a completely enclosed environment and provides a shadowless light source.
Helps to provide catch lights via the white diffusing panels, for example, two side catch lights (either side of a bottle label) for wine bottles, and adds sparkle to jewellery shots.

Zajimavy spin - mene odrazu svetla.
PepaSFI

Příspěvek od PepaSFI »

Kolega Kibi z hodinářského fóra forum.chronomag.cz používá na fotografování hodinek jakýsi koš na prádlo. Je to drátěná kostra pošitá bílým nylonem, taková krabice. Prý to mělo ještě uvnitř jakousi kapsu nebo přepážku kterou vypáral. Viz foto. Svítí externím bleskem umístěným na stativu, zvrchu skrz ten textil. Já zkusil podobně použít úplně obyčejnou bílou igelitku z obchoďáku, svítil jsem vestavěným bleskem zrcadlovky tím způsobem že blesk prostě koukal vrchem přes igelit zatímco objektiv koukal dovnitř do tašky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Pro fotografování je dobré použít něco jako http://www.otamat.com/53.html . Je to krabice vevnitř bílá s osvětlením LEDkami. To znamená žádné stíny.
Je to udělané z bílé vlnité lepenky z nějaké UH, ale Čech si s tím poradí a nebude za to platit cca 4000.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

No, není to o takových penězích. Původně jsem měl taky krabici ale pak jsem si pořídil něco skladnějšího a praktičtějšího. Probíralo se to na předchozí stránce diskuse.
Příklad: http://www.vffoto.com/svetelny-difuzni-stan-60x60x60-cm

Pozn.: nedoporučuji ale moc malý stan/krabici. Špatně se tam komponují předměty.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Malý dotaz. Jedná se o prostorové obrázky nebo obrázky plošné (půdorys...)?
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Ve stanu nafotíš cokoli, jak plochý dokument tak třeba břitvu.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

S trochou šikovnosti se v ně dají fotit i skleněné věci, které se jinak kvůli nejrůznějším odleskům fotí docela špatně.
relka

Příspěvek od relka »

Radyx píše:plochý dokument
Stan je fajn, ale i tam musíš zachovat rovnoběžnost plochy třeba stránky knihy a zadní stěny fotoaparátu..jinak to ujede jak koleje v nekonečnu..
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Zatracená hloubka ostrosti. Docela tomu jde čelit focením teleobjektivem na makro, případně s předsádkou. Samo, že ze stativu.
jimirek
Donátor

Příspěvek od jimirek »

Kde jsou ty casy kdy se hlouka ostrosti mohla regulovat nastavenim clony a casu pri expozici
a objektiv se dal kipovat, dneska je to samej automat a ta clovecina je pryc 8-)
Odpovědět

Zpět na „Dílna“