To Adršpach:
Kruciš dyk já tak vofafrně, že se z toho můžu poseriálkovat. Mám jen jeden pokus a tak se s tím kakinám jak s miminem. Ještě mi zbývá vysoustružit nové velké nýtky a pořádné podložky. Na nýtování takového macka si musím vše připravit a pak se do toho pustím.
to Zipíno:
Já Ti to minule psal. Brousili jenom na jednosměrným kotouči a odbyli to jak se patří. Nevadí, břit si vytvoříš sám a jak jsem Ti předpověděl, budete spolu dobří přátelé. Uvidíš jak se Ti odmění za Tvoje vložené úsilí o její načančání. Bez mikroskopu je to jako být slepý a brousit. Jde to, ale s mikroskopem je to jiný svět a dívání.
Zdravím, Petr.
Vánoce a Silvestr 2009
Re: Vánoce a Silvestr 2009
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Já zase už dva večery dělám na té prohnuté Filarmonice, fuj to je práce.
Nedaří se mi vytvořit základní fazetku po celé délce ostří.
Nedaří se mi vytvořit základní fazetku po celé délce ostří.
Sedni si ke stolu na něco hodně nízkého aby jsi měl bradu skoro u stolu, a tak uvidíš jak táhneš čepel po brousku. Taky se vyplatí na zvlněnou čepel úzký brousek nebo jej postavit na bok a na té úzké straně velice opatrně natahovat jen kousky fazetky. Hlavně hlídat hrany brousku aby neudělaly drážky. Je to pravý boj ducha s hmotou. Není Ti co závidět, snad jen tu radost až se Ti to podaří. Přeji klidnou ruku, trpělivost a vytrvalost.
Zdravím, Petr.
Zdravím, Petr.
No jo no, já mám jen kombiňáky, tzn. že nemůžu brousit o boční hranu.
Tak jedině sehnat nějaký úzký nebo jeden široký nechat u kameníka říznout podél, ale to je zase škoda. Kolik zvlněných budeš brousit aby se Ti to vyplatilo kazit širokého krasavce. A co Sucháček? Ten není kombo, tak by mohl jít. Je mi jasné, že je pomalý ale aspoň něco a s kašičkou by bral o kousek rychleji. Kašičku si udělej na jiném kameni a na Sucháčka ji přenést a z boku přidat. Pohlídat si aby se nezanesla ta velká plocha. Za pokus to stojí.
To je pravda, na Sucháčka jsem dočista zapomněl.
Postupně nakoupím jednogridové šutry a kombiňáky prodám.
Ať mám kamení i pro tyhle případy a vysmáté břitvy.
Postupně nakoupím jednogridové šutry a kombiňáky prodám.
Ať mám kamení i pro tyhle případy a vysmáté břitvy.
Koukám že broušení je tady v plném proudu a že vám přes svátky pěkně vyhládlo viďte )))))))))
To je dobře jen tak dál.
To je dobře jen tak dál.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!