Mýdlo Colonel Conk

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Radyx
admin

Mýdlo Colonel Conk

Příspěvek od Radyx »

Tak jsem udělal první zkušenosti s glycerinovým mýdlem Colonel Conk z USA, s vůni ambry a chtěl bych se podělit o zkušenosti. Mýdlo se chová jinak než Barbus který jsem dosud znal. Když jsem použil postup při přípravě pěny: navlhčit mýdlo, pochvíli setřít štětkou a našlehat v misce, tak vše proběhlo normálně a pěna z mýdla je jemnější než Barbus, není tak krémová. Misku se štětkou jsem odložil a začal se holit. Překvapení nastalo když jsem vzal misku a chtěl opět použít připravenu pěnu. Pěna nikde, pouze na štětce její zbytky. Při dalším holení jsem poučen zkušeností kolegů dal pod misku hrníček s horkou vodou aby byla miska udržována v teplotě a hle, pěna nezmizela ale zůstala. Mám na cestě hrníček pro horkou vodu pod mýdlo a tak se už těším až vyzkouším.
Mám tímto dotaz na další kolegy, zda je to standardní vlastnost glycerinových mýdel nebo se tak chová jenom toto mýdlo.
RoKro

Re: Mýdlo Colonel Conk

Příspěvek od RoKro »

Nemám zkušenosti s jinými mýdly, ale ve složení na Barbusu jsem taky našel glycerin.
Naposledy upravil(a) RoKro dne 26 kvě 2010, 06:28, celkem upraveno 1 x.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Tak si po cca deseti oholeních s tímhle mýdlem nemohu pomoci, ale prostě mi nevyhovuje.
Velmi slabě pění.
Na radu kolegy Radyxe jsem jej i pěnu držel neustále v horké lázni, ale prostě např. proti pěně jiných mýdel mám pěnu řídkou a na obličeji rychle mizí. :?
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Dobrý den,
jsem úplný nováček,přesto se zkouším holit břitvou a za pomocí tohoto mýdla. Zatím pouze 3 zkušenosti : 1.vytvořil jsem pěnu v misce (normální kuchyňská) a nechal ji ležet vedle umyvadla - po nanesení na gzicht pěna za pár minut mizí, taktéž z misky. 2. pěnu v misce, ale misku jsem položil do umyvadla s horkou vodou - po nanesení pěna drží o pár minut déle, pak mizí z obličeje, v misce jí trocha zůstává. 3. pěnu jsem vytvořil v nově získané misce (zakoupené od kolegy zde v jiné části fóra viewtopic.php?f=35&t=106 - ten úplně poslední s jednou dírou) - po nanesení pěna zůstává i téměř 10 minut, v misce taktéž drží jako přibitá. Dle informací získaných zde je pěna řídká, není taková "šlehačková". Nicméně holit tímto způsobem se hodlám i nadále, je to fantastický pocit..
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

No ono je to možná i tím, že jsem krapet zhýčkaný mýdlem GOLDDACHS. :oops:
Vytváří parádní pěnu a, alespoň mě, fantasticky voní. :lol:
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Mushroom píše:Dobrý den,
jsem úplný nováček,přesto se zkouším holit břitvou a za pomocí tohoto mýdla. Zatím pouze 3 zkušenosti : 1.vytvořil jsem pěnu v misce (normální kuchyňská) a nechal ji ležet vedle umyvadla - po nanesení na gzicht pěna za pár minut mizí, taktéž z misky. 2. pěnu v misce, ale misku jsem položil do umyvadla s horkou vodou - po nanesení pěna drží o pár minut déle, pak mizí z obličeje, v misce jí trocha zůstává. 3. pěnu jsem vytvořil v nově získané misce (zakoupené od kolegy zde v jiné části fóra viewtopic.php?f=35&t=106 - ten úplně poslední s jednou dírou) - po nanesení pěna zůstává i téměř 10 minut, v misce taktéž drží jako přibitá. Dle informací získaných zde je pěna řídká, není taková "šlehačková". Nicméně holit tímto způsobem se hodlám i nadále, je to fantastický pocit..
Vyzkoušej si do pěny kápnout pár kapek extra virgin olivového oleje a chvilku štětkou kvedlej. ;)
Pokud to zkusíš, poreferuj jestli je pěna lepší.
Někomu to nemusí vyhovovat, ale mě to sedí.
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Dobrý den,
pokud je myšleno "kuchyňský" extra virgin, tak ten mám k dispozici.. Zkusím a hned hodím subjektivní pocit. Jen prosím počkat do příštího víkendu..
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Včera jsem po dlouhé době vytáhl tohle mýdlo a zkusil se oholit.
Prostě to není ono. :?

...ale to je jen subjektivní pocit. Někomu jinému může vyhovovat.
HammerFist

Příspěvek od HammerFist »

Zdravím břitevníky,
tak jsem dostal po delší době krásný narozeninový dárek v podobě mýdla Col. Conk a krásné misky, do které mýdlo padne jak ulité. Vzhledem k faktu, že do toho všeho teprve pronikám Vás zkušenější prosím o radu, jak správně toto nádobíčko používat. Podle fóra jsem pochopil, že mýdlo je možné v misce ponechat a nemusím ho pokaždé schovávat, pak přikápnutím vody a oleje připravit pěnu. Ale co se zbytkem pěny která nezmizí? můžu nechat v misce? nebo jemně přepláchnout? Pak mám ale pocit, že mi mýdla zbytečně ubývá. Pravda je že oproti obyčejnému mýdlu se mi nedaří "našlehat" tak hustou pěnu, ale na holení mi to až tak nevadí, že je trochu řidší. Zkusím ještě tu fintu s olivovým olejem, jen pro jistotu se ptám, zda přidávat vždy kapku před použitím, nebo jen jednou? a kolik je to asi tak kapka? (méně než čajová lžička?). A tu misku pak nemusím ničím přikrývat aby mýdlo tolik nevysychalo? Nebo mu to nevadí? Uff jak tak hledím tak samá otázka :) přesto předem děkuji za cenné rady.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

HammerFist,
vítám Tě na zdejším foru mezi přáteli nejostřejších nástrojů.
Podle toho co píšeš, tak u zkoušíš různé variace a laborace s mýdlem na holení.
Základ je - nenechat mýdlo příliš přeschnout a naopak nesmí "mokvat". Obojí je poškozuje.
Před výrobou pěny opláchnout, horkou vodou, nechat mýdlo ohřát (aby pěna byla teplá) a pak vodu vylít. Pak do štětky řádně nabrat horkou vodu, jedním máchnutím zlehka odklepnout přebytek nacucané vody a tím co ve štětce zůstane, začít tvořit základní pěnu. Poté nanést na tvář a tam teprve našlehat hustou a bohatou pěnu. Oleje stačí skutečně číselně dvě až tři kapky do tvořené základní pěny. Kolegové Ti zajisté rádi dají své konkrétní množstevní údaje, protože každé mýdlo se s olejem chová jinak. Pěnu si šleháním na tváři nejen vytvoříš hustější a bohatší, ale zároveň si promasíruješ pokožku před holením a vousy lépe nasákneš a změkčíš aby šly pohodově holit. Pro druhé holení (obvykle proti srsti) je lépě řidší pěna.
Po holení je nejlépe mýdlo malinko opláchnout pod tekoucí vodou, tentokrát vlažnou, nechat okapat a pak zavíčkovat. Na kelímek položit třeba víčko od zavařeniny nebo něco podobného. Mýdlo zůstane neokoralé a přitom zlehka obeschne a při dalším použití jde pěna lehce našlehat.
Přeji pohodové pěnění, stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“