Nýtky do břitvy

Vše kol nýtkování
Odpovědět
PepaSFI

Re: Nýtky do břitvy

Příspěvek od PepaSFI »

a zkusili jste třeba navštívit nějaké potřeby pro řemeslníky? Třeba ty dutinky se mi jeví jako úplně obyčejné duté nýtky. O plochých podložkách ani nemluvě.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Uz jsem obesel docela dost modelarskych, remeslnickych, sperkarskych, hodinarskych a dalsich obchodu v cechach a v anglii. Mosaz jsem sehnal v te velikosti, prodavaji i trubicky v teto velikostiNa netu jsem toho taky moc nenasel krome USA. Zitra zkusim zavolat do jedne firmy co s temito slitinami pracuje a prodava nanestesti na netu nemaji tak maly velikosti. Nevi nekdo jak se vyrabi drat tazenim za studena to by mohla byt jedna z cest na nytky. Pak uz jen sehnat prubojnik a vysekat podlozky. Samozrejme pak by se dalo soustruzit, vyrezavat i brousit. Doufam, ze neco najdu na tom cd o renovaci britev. Chtel bych to objednat tenhle tyden doufejme ze jeste bude k mani.
RoKro

Příspěvek od RoKro »

V Hornbachu jsem koukal na mosazné dráty (asi na letování mosazí?), měli je tam tak v pěti různých průměrech. Jeden drát sice stojí, podle tloušťky, několik desítek korun, ale nýtků by z něj byly také desítky. Kdyby to tam někdo hledal, tak v Hornbachu v Řepích to mají v té uzavřené části s nářadím, co má i vlastní pokladnu.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj kolegové,
vyrobit nýtek z mosazi není až takový problém, mnohem horší problém je jej poniklovat, protže holá mosaz začne velmi záhy oxidovat a černat. Pokud je to na černých střenkách, tak to není až tak vidět, ale jakékoliv světlé, či dokonce dřevěné, začnou černat a je zle. Pokud někdo rozeberete Břitvu, tak celý nýtek do detailu nafoťte ze všech stran, připište rozměry a přidejte sem, aby bylo vidět jak má uzpůsobenou tu část s kalíškem nebo ploškou. Některé mají plošku a některé by měly mít takový kalíšek.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Mám nápad - pravil, dnes už skoro každý :lol: . Ale mne opravdu napadl prostý a jednoduchý nápad, jak se dopracovat k originál nýtkům. :idea: Přeci firma Mikov a pak by měl stačit dotaz na pana Štrauba. Domnívám se, že ani cena by nemusela být až tak vysoká. Vzít trochu větší množství a pak si je mezi sebou rozešleme. :!: :?:
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

To je nápad panečku... :o

Zavolám mu.
relka

Příspěvek od relka »

Dobrý den, ...před časem při dotazu na břitvu, jsem se pana Štrauba ptal na nýtky. Tenkrát mi sdělil, že ve výrobě používají drát, který roznýtují na střence. Pokud někdo z vás bude mít štěstí a narazí na zdroj nýtků, prosím, dejte vědět, rád bych se na této akci podílel. Jinak při používání "náhradních" materiálů doporučuji provést zkoušku nanečisto. Nýty jsou vyrobeny z materiálu, který je upraven na tento způsob použití třeba žíháním na určitou tvrdost. Některé svářecí dráty z "mosazi" jsou legovány kupříkladu křemíkem, který zaručí pefektní spoj, ale jsou samy o sobě KŘEHKÉ. Hlava nýtku při pěchování praská... jak by řekl latiník: Prubátum est...bohužel mnou..
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj kolegové,
nechtěl bych panu Štraubovi sahat do svědomí ohledně znalostí roznýtovaného drátu přímo na střence, ale moc by mně zajímalo, jak dokáží zabránit ustřiženému a roznýtovanému, měkkému drátu v reznutí v místě střihu. Drát se dá poniklovat či pomědit, nebo pozinkovat po délce povrchu, ale jak ošetří povrch střihu a roznýtované hlavičky aby nerezla. Snad pocínovat, ale to by se celuloidové střenky roztavily a povrch by byl matný. Možná by to chtělo promluvit s někým přímo z výroby, aby dal typ. Jestli má někdo telefon na pana Tupého z Brna, tak tam by taky nebyl marný dotaz. Určitě bude vědět více.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Pana Tupeho jsem se ptal a ten mi odpovedel, ze pouziva jako nytky ty co zachrani ze znicenych britev.
Jinak dneska jsem koupil podlozky a drat. Jenom cekam az mi prijde cdcko a koupim nejakou znicenou britvu at na to zbytecne nenicim peknou co bude jeste holit. Dam vedet jak jsem dopadl. Kdyby nekdo vedel jak se da tvarovat mosazna trubicka do kalisku to by mi pomohlo, protze tu trubicku tady taky koupim.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Jinak tady je navod jak na to v anglictine a mam za to, ze ten chlapik nytuje stribronikl s nerezovyma podlozkama a vypada to, ze pouziva 3 stare vymezovaci podlozky, ktery zachranil pri roznytovani. Zajimava je jedna ztach vymezovacich podlozek je asi odpoved na otazku mistra Smekala ohledne toho strihu. Skoda ze okazuji nytovani jenom spodniho nytku bez ostri.

http://www.straightrazorplace.com/forum ... nning.html
Odpovědět

Zpět na „Nýtkování“