Zdravím vás Břitevníky
jsem v tomhle směru úplně nový tak se v tom nevyznám, ale než jsem objevil toto forum tak jsem si zakoupil tuto břitvu a žádám vás o její ohodnocení
http://www.koridor.cz/inshop/dovo-strai ... ingen.html
při nákupu jsem ji viděl mezi prvníma, ale o dlouhém vybírání jsem se k ní vrátil a objednal prostě mě to nějak nedalo. t je mi teprve 23 let, ale z důvodu odporu k holícím strojkům jsem se holil vždy tak jednou za půl roku a to ještě s odporem a podrážděnou pokožkou. jakmile mi došla tak jsem se sní zkusil oholit a první dojem ohromný i když jsem se neoholil na 1. tak obdiv sice jsem se řízl pod nosem ale učený z nebe nespadl,po druhém holení a lehkém obtažení na řemenu jako dětská prdelka
až na tomto foru jsem se dočetl že nová břitva není dobře nabroušena, ale ostrá mi připadá dost, jenže já nemám zkušené oko břitevníka a co mě řijde ostré bude jistě pro mistra břitevníka kopáč
teď ještě uvažuji o nějaké cvičební na které bych se naučil obtahovat na řemenu atd.
omlouvám se adminovi pokud jsem to šupl do špatné sekce a doufám že ten text není příliž vyčerpávající.
díky za každou odpověď
ohodnocení břitvy
Re: ohodnocení břitvy
Ahoj pcmani,
vítám Tě mezi přáteli nejjemnějších ostří - Břitevníky. Jsem rád, že jsi našel dost odvahy ke svému prvnímu oholení Břitvou a to dokonce velice úspěšně. Tvoje láska k Břitvě je spečetěná krví a proto bude trvalá. Co se týká Tvé Krásky, tak jako první poznámku uvádím - Břitva si Tě našla sama - podle toho co jsi napsal, tak Vaše společné setkání bylo osudové - žádná jiná, jen tato Tě oslovila a byla první kterou jsi potkal. Právě držím v ruce její rodnou sestru Bismarck kterou mi poslal zdejší kolega na nabroušení. Typově, výrobně i velikostně jsou naprosto stejné. Mají i stejné značení na ramínku. Jediný rozdíl je, že na střenkách je nápis Bismarck super. Je to velice kvalitní Břitva, která bývá i od výrobce nabroušená. Záleží však na jednotlivých kusech. Každopádně jsi koupil velmi dobře a budeš spokojený. Toto je Břitva, která Ti bude sloužit dlouhá léta k plné spokojenosti. Kvalitu ostří můžeš lehce posoudit podle vlasové zkoušky. Podrž mezi prsty vztyčený vlas a dotkni se jej ostřím. Vlas by měl po lehkém přisunutí břitu, odpadnout.
viewtopic.php?f=14&t=60&p=3779&hilit=video#p3779
Trochu na tom videu spěchám s řezem - není potřeba tak rychle pohybovat Břitvou - stačí mírně přitlačit a vlas upadne sám.
Pokud máš takto nabroušeno, tak můžeš být spokojený. Holení takovou Břitvou je k plné spokojenosti.
Přeji stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
vítám Tě mezi přáteli nejjemnějších ostří - Břitevníky. Jsem rád, že jsi našel dost odvahy ke svému prvnímu oholení Břitvou a to dokonce velice úspěšně. Tvoje láska k Břitvě je spečetěná krví a proto bude trvalá. Co se týká Tvé Krásky, tak jako první poznámku uvádím - Břitva si Tě našla sama - podle toho co jsi napsal, tak Vaše společné setkání bylo osudové - žádná jiná, jen tato Tě oslovila a byla první kterou jsi potkal. Právě držím v ruce její rodnou sestru Bismarck kterou mi poslal zdejší kolega na nabroušení. Typově, výrobně i velikostně jsou naprosto stejné. Mají i stejné značení na ramínku. Jediný rozdíl je, že na střenkách je nápis Bismarck super. Je to velice kvalitní Břitva, která bývá i od výrobce nabroušená. Záleží však na jednotlivých kusech. Každopádně jsi koupil velmi dobře a budeš spokojený. Toto je Břitva, která Ti bude sloužit dlouhá léta k plné spokojenosti. Kvalitu ostří můžeš lehce posoudit podle vlasové zkoušky. Podrž mezi prsty vztyčený vlas a dotkni se jej ostřím. Vlas by měl po lehkém přisunutí břitu, odpadnout.
viewtopic.php?f=14&t=60&p=3779&hilit=video#p3779
Trochu na tom videu spěchám s řezem - není potřeba tak rychle pohybovat Břitvou - stačí mírně přitlačit a vlas upadne sám.
Pokud máš takto nabroušeno, tak můžeš být spokojený. Holení takovou Břitvou je k plné spokojenosti.
Přeji stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zdarec pcmani,
vítej na fóru.
Vlastním stejnou břitvu a musím říci, že patří mezi mé oblíbené.
vítej na fóru.
Vlastním stejnou břitvu a musím říci, že patří mezi mé oblíbené.
děkuji za milé přivítání a ohodnocení břitvy dnes jsem zkoušel to s tím vlasem a skutečně upad jen jsem se k nemu přiblížil břitu zdar
Tak to gratuluji k dobrému ostří.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Chtěl bych upozornit na to, že tenhle Bismarck poněkud hůře drží ostří.
Pokud je ale ostrý, holí skvěle.
Pokud je ale ostrý, holí skvěle.