Nádobíčko pro začátečníky
Re: Nádobíčko pro začátečníky
Tak jsem se sem dostal se spožděním..K tak širokým kouskům za mou osobu jen to, že určitě vyzkoušet oholit, ve sbírce proč ne ...ale v každém případě si sáhnout a vyzkoušet se oholit ...a.. pokud jsou tyhle fascinující nástroje funkční, a u starších kousků jsem nakloněn věřit tomu, že nebyly vyrobeny jen jako exponát do vitriny vědět, nebo se pokusit dozvědět proč se vyráběly, komu vyhovovaly a proč..Ale to jsou asi jen moje zbožná přání
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ahoj Drat,
vítám Tě v klubu Břitevnickém a přeji Ti aby jsi zde nasbíral co nejvíce zkušeností a znalostí kolem používání Břitvy. Z Pardubic je to přece jenom kousek dál, ale není problém si popovídat na Skype a pokud toho chceš vidět více a popovídat si s kolegy na různá témata, tak se přijeď podívat na naše setkání na Moravu. Jinak jak pravil kolega Adršpach, už se dokončují nějaké věci pro holení. Pošli mi SZ a můžeme si popovídat o spoustě věcí co Tě budou zajímat.
Přeji brzké oholení Břitvou, stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
vítám Tě v klubu Břitevnickém a přeji Ti aby jsi zde nasbíral co nejvíce zkušeností a znalostí kolem používání Břitvy. Z Pardubic je to přece jenom kousek dál, ale není problém si popovídat na Skype a pokud toho chceš vidět více a popovídat si s kolegy na různá témata, tak se přijeď podívat na naše setkání na Moravu. Jinak jak pravil kolega Adršpach, už se dokončují nějaké věci pro holení. Pošli mi SZ a můžeme si popovídat o spoustě věcí co Tě budou zajímat.
Přeji brzké oholení Břitvou, stále dobré ostří a pevnou ruku.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zdravím Drate. Bydlím kousek od Pardubic, ale zatím se beru jen jako mírně pokročilého. Už jsi se v Pardubkách díval po nějaké břitvičce, já tam tu svoji nalezl v jedný zastavárně na 17. Listopadu
"Kdo dlouho do propasti hledí, toho propast pohltí." Nietzsche
▼
▼ ▼
▼
▼ ▼
neviem,či to ešte patrí sem, ale tu som zhruba pred mesiacom začal.
Na otázku leštenia čepele mi kolega Rdgost poradil:
Mám chuť leštiť doma všetko, čo je kovové.(už mám snáď všetky leštiace prípravky v širokom okolí)
Pravdu má ale aj kolega Adrspach z pamätnou vetou:
Najradšej by som to roznitoval, vyleštil, vypodložkoval a znovu znitoval.Mám to skúsiť, alebo by ste to nechali tak?
S tým, že sa s "ňou" oholím až na vianoce som sa už zmieril.
A k otázke:
Na otázku leštenia čepele mi kolega Rdgost poradil:
Po prvom týždni som si nadával do rôznych tvorov, že takto ničím niečo krásne, ale teraz je to zrkadlo .Co se týče vyleštění břitvy, směle do toho. Návody nalezneš na fóru.
Mám chuť leštiť doma všetko, čo je kovové.(už mám snáď všetky leštiace prípravky v širokom okolí)
Pravdu má ale aj kolega Adrspach z pamätnou vetou:
Čepeľ je teraz O.K. Teraz ma trápi iná vec. Pri otváraní britva na jednej strane mierne drie o "střenky" a robia sa na nej také mikro ryhy.tak se teda nalestite i nekonecny pribeh by se mohl zdat rychlejsi
Najradšej by som to roznitoval, vyleštil, vypodložkoval a znovu znitoval.Mám to skúsiť, alebo by ste to nechali tak?
S tým, že sa s "ňou" oholím až na vianoce som sa už zmieril.
A k otázke:
pribudla ďaľšia kráska...Čo robíte proti tomu-"Ako sa nestať zberateľom?" Zatiaľ mám iba dve, ale...
Ahoj agathon,
všechno co tady popisuješ, je součástí života Břitevníka.
Broušení, leštění a obtahování, nespokojenost s tím čeho jsi ještě nedosáhl a pozvolného zapomínání jaká to byla dřina při leštění nebo větším broušení a podobně. Na Tvůj dotaz co s Břitvou která se rovně nezavírá, jednoduchá odpověď. Roznýtovat, vyrobit a dát futro + mikropodložky, vyrobit nové vnější podložky a nýtky, srovnat střenky, vyladit klínek, snýtovat tak aby čepel chodila naprosto rovně a velice plynule ve střenkách, které Ti nesmí nýtováním prasknout. A to je celé.
Když k tomu přidáš kvalitní a jemné nabroušení, tak máš velice použitelnou Břitvu na dlouhá léta spokojeného používání.
Přeji pevné nervy, klidnou ruku a hodně trpělivosti.
Zdravím, Petr.
všechno co tady popisuješ, je součástí života Břitevníka.
Broušení, leštění a obtahování, nespokojenost s tím čeho jsi ještě nedosáhl a pozvolného zapomínání jaká to byla dřina při leštění nebo větším broušení a podobně. Na Tvůj dotaz co s Břitvou která se rovně nezavírá, jednoduchá odpověď. Roznýtovat, vyrobit a dát futro + mikropodložky, vyrobit nové vnější podložky a nýtky, srovnat střenky, vyladit klínek, snýtovat tak aby čepel chodila naprosto rovně a velice plynule ve střenkách, které Ti nesmí nýtováním prasknout. A to je celé.
Když k tomu přidáš kvalitní a jemné nabroušení, tak máš velice použitelnou Břitvu na dlouhá léta spokojeného používání.
Přeji pevné nervy, klidnou ruku a hodně trpělivosti.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ďakujem.
Aké jednoduché...
Aké jednoduché...
Zdravičko lidi,
rad bych se stal take velkym chlapcem a chtel bych prejit na britvu.
Velice me zaujala moznost od PetraS koupit od nej nebo poradit nadobicko pro zacatecnika a hlavne poradit vse co je k tomu potreba. Kontaktoval jsem ho pres icq i pres sz,ale zatim zadna odezva.Nerad bych koupil neco nekvalitniho.
Muzete mi poradit, co vse budu do zacatku potrebovat, jake drsnosti kamenu, nejake pasty, co na udrzbu xsichtu a kde to pripadne koupit(internet, kamenny obchod - jsem z liberce) atd. Sice jsem to zde procetl, ale nenasel jsem vse v jednom ucelenem clanku. Doma nemam zadne nadobicko. Prestupuji z holiciho strojku.
Dikec za radu
S pozdravem
Bardo
rad bych se stal take velkym chlapcem a chtel bych prejit na britvu.
Velice me zaujala moznost od PetraS koupit od nej nebo poradit nadobicko pro zacatecnika a hlavne poradit vse co je k tomu potreba. Kontaktoval jsem ho pres icq i pres sz,ale zatim zadna odezva.Nerad bych koupil neco nekvalitniho.
Muzete mi poradit, co vse budu do zacatku potrebovat, jake drsnosti kamenu, nejake pasty, co na udrzbu xsichtu a kde to pripadne koupit(internet, kamenny obchod - jsem z liberce) atd. Sice jsem to zde procetl, ale nenasel jsem vse v jednom ucelenem clanku. Doma nemam zadne nadobicko. Prestupuji z holiciho strojku.
Dikec za radu
S pozdravem
Bardo
Ahoj Bardo,
vítej na fóru.
Petr se teprve včera vrátil z delšího výletu a má teď doma a v práci mnoho k dohánění.
Dej mu čas se vzpamatovat.
Co se začátečnického nádobíčka týče, možná ti Petr nabídne komplet začátečnický set.
Pokud vím začal na něm pracovat, ale netuším jak je daleko.
vítej na fóru.
Petr se teprve včera vrátil z delšího výletu a má teď doma a v práci mnoho k dohánění.
Dej mu čas se vzpamatovat.
Co se začátečnického nádobíčka týče, možná ti Petr nabídne komplet začátečnický set.
Pokud vím začal na něm pracovat, ale netuším jak je daleko.
aha...v tom pripade se omlouvam za urgovani.....samozrejme rad pockam i kdyz jsem uz nadrbanej na nakup
Ten zacatecnickej kit by byl naprosto perfektni.Urcite si ho koupim......
Ten zacatecnickej kit by byl naprosto perfektni.Urcite si ho koupim......
Zdravim mezi nami. Pridavam se k Radgostovi. Pan Mistr se teprve vratil ze sveho tazeni Ceskoslovenskem a jak ho znam tak se dava dohromady.
Bud trpelivy s britvou se neda nic uspechat jinak skoncis nas... a porezanej.
To ze bydlis v Liberci je vyhoda, protoze to mas k panu Mistrovi celkem blizko.
Zatim si peclive procti jak na to tady na foru a koukej po nejake dobre stetce.
Bud trpelivy s britvou se neda nic uspechat jinak skoncis nas... a porezanej.
To ze bydlis v Liberci je vyhoda, protoze to mas k panu Mistrovi celkem blizko.
Zatim si peclive procti jak na to tady na foru a koukej po nejake dobre stetce.