Koupě břitvy

Inzeráty, které již byly uzavřeny nebo ztratily aktuálnost
Zamčeno
James
Příspěvky: 3
Registrován: 23 bře 2010, 21:08

Koupě břitvy

Příspěvek od James »

Zdravím Vás, pánové a přátelé břitev !
Jsem na zdejším poli absolutní nováček a k břitvám jsem se dostal uplnou náhodou. Náhoda už ale nebyla, že mě absolutně uchvátily a já bych chtěl rozšířit Vaše řady. Mám pročtené tohle fórum a podle zdejších informací si bych si chtěl nechat nějaký začátek doporučit. Zkoušel jsem se dívat po aukru, ale zatím mi nepřálo štěstí, jelikož byla buď břitva neseriózní (nebo samotný prodavač) anebo byla příliš drahá, než abych si ji koupil jako první. Proto jsem chtěl požádat Vás, zkušené břitevníky, aby jste mi pomohli v mých začátcích :) . Byl bych uplně nejspokojenější, kdyby někdo z vás měl doma větší sbírku, a tudíž nějaký kousek, který už nepoužívá (budu mít jistotu, že byla břitva v ruce někoho, kdo se o ní stará než si ji koupit od někoho, komu ležela x let na půdě a teď se ji chce zbavit) Předem děkuji za reakce. Břitvě zdar ! 8-)
Uživatelský avatar
Artifex
Příspěvky: 468
Registrován: 21 lis 2008, 16:38

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od Artifex »

Myslím že nejjednodušší bude když si prostě koupíš nějaký kousek co se Ti líbí a pokud nebude shave-ready, pošleš ho mně nebo Peťánkovi na zrestaurování. Pokud máš už fórum přečteno, myslím že máš jasno jakou břitvu zhruba chceš, zdali dutou či spíše klínovitější, prostě podle stavu Tvého vousu. Z téměř každé břitvy se Solingenu která není očividně vypraskaná a hodně ubroušená se dá udělat kráska která Tě přežije. Myslím že nikdo z nás se nebude chtít zbavit svých kousků protože ty které jsou vhodné k holení jsou používané a opečovávané a ty které vhodné k holení nejsou by neuspokojily ani Tebe.
James
Příspěvky: 3
Registrován: 23 bře 2010, 21:08

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od James »

Pokud někdo napíše, že je pro začínající sběratele nebo rozšíření sbírky, míní tím, že se nedá použít? Mně přijde v docela dobrém stavu, ale já to ještě rozhodně nemám v oku :-) Vykládám si ten inzerát špatně, nebo jsem tam něco přehlédl?
http://www.aukro.cz/item971940163.html#gallery
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od PetrS »

Ahoj James,
vítám Tě na foru plném přátel překrásných holicích nástrojů - Břitev. Jsem moc rád, že Tě Břitvy uchvátily. Je to nstroj nejen velmi užitečný, ale díky lidskému umu mnohdy i malé umělecké dílo. Je dobře, že se chceš podělit při výběru své první Břitvy se zdejšími kolegy o jejich poznatky. Plně se ztotožňuji s tím co napsal kolega Artifex. Co se týká Tebou objevené Břitvy, tak čepel vypadá docela zachovale jen střenky už to mají za sebou. Pro začínající či do sbírky většinou píší ti co toho moc o Břitvách nevědí a omlouvají současný stav tímto určením. Máš tyto možnosti - najít a zakoupit celkově zachovalejší kousek za vyšší cenu, nebo zakoupit například tuto a nechat si ji nabrousit a vyrobit nové střenky a zanýtovat. To je volba kterou musíš učinit sám.
Přeji dobrou volbu a zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
James
Příspěvky: 3
Registrován: 23 bře 2010, 21:08

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od James »

Ahoj, tak nakonec se mi podařilo vydražit tuhle:
http://www.aukro.cz/item965648507_britva.html#gallery
Co si o ní myslíte?
Zipíno
Příspěvky: 1005
Registrován: 23 bře 2009, 08:09
Bydliště: Velim

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od Zipíno »

Velmi kvalitní materiál, celkem zachovalé střenky. Jen mám obavu, že bude potřebovat srovnat břit a zřejmě i vybudovat novou fazetku. To je práce, která je velice náročná na zkušenosti a vybavení kameny. Navíc má určitá specifika, jako například zmagnetizovanou čepel. Výhodou je to, že rovnou kupuješ i obtahovák, na kterém se bude dobře obtahovat.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
adrspach
mentor
Příspěvky: 1772
Registrován: 05 pro 2008, 21:44

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od adrspach »

Kolega Edelweiss a i dalsi ji maji a jsou spokojeni. Tahle je ovsem uz docela dost pouzivana a bude chtit srovnat a znova nabrousit a doladit.
Uživatelský avatar
PetrS
mentor
Příspěvky: 4418
Registrován: 14 lis 2008, 19:29
Bydliště: Česká Lípa

Re: Koupě břitvy

Příspěvek od PetrS »

Při bližším pohledu je vidět, že nápisy zasahují až do fazetky.
To svědčí o tom, že byl už kus čepele odbroušený, ale dost do kulata. Proto bude potřeba postavit nový břit a teprve poté brousit. Díky dobrému materiálu bude po nabroušení velice dobře holit. Myslím, že budeš spokojený. Podařilo se Ti koupit zahajovací sestavu a to je dobrý začátek.
Gratuluji a zdravím. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zamčeno

Zpět na „Bazar - Archiv“