Broušení na cihle:
Kraviny nonplus ultra
Re: Kraviny nonplus ultra
Až jsem se orosil
"Kdo dlouho do propasti hledí, toho propast pohltí." Nietzsche
▼
▼ ▼
▼
▼ ▼
Re: Kraviny nonplus ultra
Tak to se musím ještě hooooodně učit.
Jen bych chtěl vidět výsledek po celkovém nabroušení pod mikroskopem.
Některé tahy dokážu pochopit, ale jiné dokáží spolehlivě rozpraskat strukturu břitu (ověřeno) a při dalším broušení se břit vydroluje.
Zkouška na nehtu tímto způsobem, neodhalí všechna poškození břitu.
Dále hřbet bez pásky na tak hrubém brusu
Proti gustu žádný dišputát.
Jen bych chtěl vidět výsledek po celkovém nabroušení pod mikroskopem.
Některé tahy dokážu pochopit, ale jiné dokáží spolehlivě rozpraskat strukturu břitu (ověřeno) a při dalším broušení se břit vydroluje.
Zkouška na nehtu tímto způsobem, neodhalí všechna poškození břitu.
Dále hřbet bez pásky na tak hrubém brusu
Proti gustu žádný dišputát.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Kraviny nonplus ultra
Nie je to samozrejme britva, ale asi by to šlo...
Re: Kraviny nonplus ultra
Cihlářská hlína je zpracovaný jíl.
Jíl jsou prachovcová zrna. Podle velikosti a barvy se rozlišují.
Mezi nejjemnější patří kaolín.
Je to stejný materiál jako na břidlici, jen je tlakem a časem přeměněn na kámen.
Po vypálení hlíny se sčást zrn speče a vytvoří v krátké době to co přírodě trvá dlouho.
Brusné vlastnosti zrn jsou zachované a dokonce zvýrazněné a proto lze na cihle bez problémů brousit.
Jedinný problém je hodně porézní a nerovná struktura povrchu. Zvláště u cihlářské hlíny není zpracování
tak kvalitní vypaluje se ostřeji a proto vznikají spečené pecky.
Právě jednolitost řezané břidly je to co je určující pro kvalitu brusného kamene.
Cihla je skutečně hrubá na broušení Břitvy.
Ale hlavně se mi jednalo o BROUSÍCÍ TAHY, ty pro mně byly šokující.
Velice dobře vím co některé z nich způsobí.
Nelze všechny Břitvy dokonale nabrousit,
ale lze je všechny broušením dokonale zničit.
Jíl jsou prachovcová zrna. Podle velikosti a barvy se rozlišují.
Mezi nejjemnější patří kaolín.
Je to stejný materiál jako na břidlici, jen je tlakem a časem přeměněn na kámen.
Po vypálení hlíny se sčást zrn speče a vytvoří v krátké době to co přírodě trvá dlouho.
Brusné vlastnosti zrn jsou zachované a dokonce zvýrazněné a proto lze na cihle bez problémů brousit.
Jedinný problém je hodně porézní a nerovná struktura povrchu. Zvláště u cihlářské hlíny není zpracování
tak kvalitní vypaluje se ostřeji a proto vznikají spečené pecky.
Právě jednolitost řezané břidly je to co je určující pro kvalitu brusného kamene.
Cihla je skutečně hrubá na broušení Břitvy.
Ale hlavně se mi jednalo o BROUSÍCÍ TAHY, ty pro mně byly šokující.
Velice dobře vím co některé z nich způsobí.
Nelze všechny Břitvy dokonale nabrousit,
ale lze je všechny broušením dokonale zničit.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Kraviny nonplus ultra
No yo... že som si nekusol do jazyka...
Re: Kraviny nonplus ultra
Kdepak - naopak Misiak,
udělal jsi velice dobře, že jsi to sem přidal.
Alespoň kolegové mají možnost porovnat různé způsoby broušení.
V rozmanitosti je jednota
udělal jsi velice dobře, že jsi to sem přidal.
Alespoň kolegové mají možnost porovnat různé způsoby broušení.
V rozmanitosti je jednota
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Re: Kraviny nonplus ultra
Tak to je síla !!!
Příšerný zvuk co ta cihla vydávala, až to rvalo srdce!
Nevím co mu kdo udělal či čeho si šňupnul?!
Cihla s mlékem, a závěrečná věta "and the edge is absolutly perfect" to je fakt něco.
Břitevnické peklo!!!
PS:
Prodám na videu ukázaného Nortona, CF, DT, MS, a další nebo vyměním za sadu cihel, nejlépe z přelomu století a plnotučné mléko.
Příšerný zvuk co ta cihla vydávala, až to rvalo srdce!
Nevím co mu kdo udělal či čeho si šňupnul?!
Cihla s mlékem, a závěrečná věta "and the edge is absolutly perfect" to je fakt něco.
Břitevnické peklo!!!
PS:
Prodám na videu ukázaného Nortona, CF, DT, MS, a další nebo vyměním za sadu cihel, nejlépe z přelomu století a plnotučné mléko.