Musím konstatovat, že při extrémně tvrdé vodě (jsem v Řecku a voda je rovnou z mramorovejch hor) je pár kapek oleje do barbusu skoro nutnost.
edit: nějak mi tam vypadlo slůvko oleje
Mýdlo Barbus
Re: Mýdlo Barbus
Naposledy upravil(a) Ssyx dne 31 črc 2010, 22:43, celkem upraveno 1 x.
"Kdo dlouho do propasti hledí, toho propast pohltí." Nietzsche
▼
▼ ▼
▼
▼ ▼
No právě...já téměř barbusomaniak který nepoužívám nic jiného. Ale archivní třicetiletý kterým se holím ve svátek mám perfektní. Tenhle jsem koupil v MAKRU v balení po dvou kusech, a druhý nenačatý je v pořádku. Datum spotřeby do konce roku 2010...Tak snad to je výjimka...
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Snad to bude vyjímka, moc by mně mrzelo kdyby se tak tradiční výrobek měl zkazit moderní technologií výroby.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tak jsi mě Relko přiměl otevřít Barbus v koupelně, zavřený více jak 3 měsíce a voní pořád stejně, beze změn. Má ještě další Barbus rozdělaný více než 7 let . Byl po používání a zavřený tak 3 roky než jsem jej znovu objevil. Na cestách jej používám tak jednou za několik měsíců a i tento veterán je v pohodě. Taky je to Barbus v modré krabičce. Spíš to bude nějaká vyjímka.
Tak se omlouvám, jestli jsem vás vyděsil...i já byl vyděšen, tak jsem se honem ptal. Pro mě je BARBUCHA něco jako etalon podle kterého posuzuju ostatní mýdla..
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Přesně jak to říkáš,
podle Barbuchy se dá seřizovat holení.
podle Barbuchy se dá seřizovat holení.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
To jsi napsal pěkně Relko, etalon to tedy je i pro mě. Zjistil jsem to když jsem našel ten letitý barbus (napsal jsem 7 ale to bude spíš 10 let starý) a zjistil že ztratil trochu aroma ale že jinak je vše v pořádku.
Přátelé, nemáte někdo tuchu, kde sehnat Barbuchu v bakelitu? Můj po dědovi mi klatě dochází a nový nějak k nesehnání.
Už se nechci nikdy vracet k potupné bobtnající pěně.
Už se nechci nikdy vracet k potupné bobtnající pěně.
Mám obavu, že Barbucha v bakelitu bude v dnešní době jen otázka náhody, kdy je najdou v zapomenutém armádním skladu a nevyhodí je, ale dají do výprodeje. Tam se občas poštěstí je objevit!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Nastal čas ponořit se dou džungle moderních holících mýdel, vytrpět si cestu pokusů a omylů, než nalezneme opět to naše.
...aby jej opět výrobce vzápětí nahradil novou výrobní řadou, která nám nebude vyhovovat.
...aby jej opět výrobce vzápětí nahradil novou výrobní řadou, která nám nebude vyhovovat.