Thomas’s barber shop - první pánské holičství v Praze
Re: Thomas’s barber shop - první pánské holičství v Praze
To je zajimava diskuse. Mne se na britve nejvic libi prave to, ze si sam urcuji uroven hladkosti oholeni. Machem se dokazu oholit dokonale, ale jak pak mam zit s armadou zarustajicich vousu? U britvy si volbou tahu a uhlu navolim blizkost presne tak, abych nebudil ve spolecnosti pohorseni, ale pri tom nemusel zit s problemy zarustani.
Upřímné soucítění Artifexi.
Dodnes mám jizvy po celé pravé straně tváří a krku. Přesně jak to popisuješ - ořezaný karbanátek se strupy.
Nejhorší na tom je, že prý se to může kdykoliv objevit znovu.
Přeji málo jizev a rychlé hojení.
Zdravím, Petr.
Dodnes mám jizvy po celé pravé straně tváří a krku. Přesně jak to popisuješ - ořezaný karbanátek se strupy.
Nejhorší na tom je, že prý se to může kdykoliv objevit znovu.
Přeji málo jizev a rychlé hojení.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
4 PetrS: Na jizvy to nevypadá, já se docela dobře hojím, zatím mi tam zůstaly takové tmavší fleky na místech která byla postižena ale i ty začínají už mizet, už se těším až se budu moct zase kloudně břitvou oholit, ještě tak týden počkám a pak si tu užiju, mwhehe! Ono to už také trvá přes dva měsíce takže by si to mohlo nechat říct.
Nezapomeň, že neholí klasickou břitvou, ale žiletkou.mathas píše:Ale s touhle větou co tam píšou moc nesouhlasím: Možná vás neoholíme tak dokonale jako Mach3... nikdy sem se břitvou neoholil hůř něž machem
Popravde neni moc rozdil mezi framebackem a touhle ziletkovou britvou (feather edge).
Pánové, navštívil jsem tento chrám holení a rád se s vámi podělím o zážitky. Dostal jsem od mé drahé dárkový poukaz a tak jsem vyrazil si to užít. Oficína je vybavena třemi křesly a prostory jsou akorát aby se z útulného místa nezměnila průmyslovou holírnu. Pěkně vyvedený anglický design, více zde:
http://www.thomasbarbershop.cz/fotogale ... eho-salonu
Dorazil jsem na domluvený čas, po příchodu jsem se zklidnil u kávy, žádné volání "další", prostě klid. Obsluhoval mě mladý holič, příjemný, nevtíravý. Zavedli jsme řeč na břitvy, na to jak mužů chybí takové oázy klidu.
Měl jsem balíček „Dokonale očistný zážitek gentlemana„ vyvedený na pěkném dárkovém poukazu, který obsahoval kompletní péči: umytí hlavy, stříhání vlasů, holení, zastřižení fousů, masáž hlavy a rukou a jako bonus parafinový zábal na ruce. Bylo toho hodně a tak se dál omezím jenom na holení.
Začíná se vetřením oleje před holením do pokožky, následuje napaření horkým ručníkem. Poté přijde na řadu pěna Truefitt & Hill Sandalwood. Jak holič říkal snaží se dát mužů to nejlepší a tak si je nechávají posílat z Londýna. Dle mě je to stejná liga jako TOBS, někde se uvádí že je lepší, nevím možná že jo ale to musím napřed vyzkoušet. Každopádně vynikající pěna. Holení probíhá břitvou s výměnnými čepelemi. Pro mě pole neorané, když jsem si ji ze zvědavosti nechal ukázat tak jsem neviděl žádně označení, přišlo mi to jako typická holičská záležitost. Čepele jsou s jedním ostřím a podle vyjádření holiče mají nejlepší zkušenosti s Japonskými. Každopádně ostří bylo bez chyby a holič si dal náležitě záležet aby mě oholil opravu dohladka (možná až moc). Po holení ošetření pleti vodou po holení stejné značky jako krém. Následovalo zastřižení fousů a úprava obočí. Poté přišla třešnička na dortu opalování chloupků na uších po tureckém způsobu. Jak jsem se dozvěděl, druhý kolega co holil zákazníka vedle mě je Turek a přinesl sebou i tuhle dovednost.
Mohl bych psát ještě dlouho, procedura trvala více jak hodinu a tak se pokusím to shrnout:
- velmi příjemné chvíle v prostředí kde ženy „nemají vstup povolen“,
- pěkné a klidné prostředí v centu města ale přitom ukryto od ruchu do postranní uličky, dobrá dopravní dostupnost,
- příjemná obsluha a profesionální přístup,
- cena je dle mého pohledu odpovídající kvalitě (když ji porovnám se sazbou v autoservisu nebo s tím co dá žena za kadeřníka tak to vychází i příznivěji )
Chvílemi jsem měl pocit že nejsem v pánském holičství ale na akci v zážitkové agentuře. Je vidět že za bolševika jsme se jako muži o sebe odnaučili pečovat a dopřávat si takové chvíle. Nádherné pocity začali přicházet až po té, až jsem si v klidu relaxoval,...
Závěrem můžu tedy toto prostředí všem doporučit, stojí to za to udělat něco jenom pro sebe a tyto příjemné pocity vám nikdo nevezme!
Fotky holení na jejich webu:
http://www.thomasbarbershop.cz/fotogale ... -hot-towel
http://www.thomasbarbershop.cz/fotogale ... eho-salonu
Dorazil jsem na domluvený čas, po příchodu jsem se zklidnil u kávy, žádné volání "další", prostě klid. Obsluhoval mě mladý holič, příjemný, nevtíravý. Zavedli jsme řeč na břitvy, na to jak mužů chybí takové oázy klidu.
Měl jsem balíček „Dokonale očistný zážitek gentlemana„ vyvedený na pěkném dárkovém poukazu, který obsahoval kompletní péči: umytí hlavy, stříhání vlasů, holení, zastřižení fousů, masáž hlavy a rukou a jako bonus parafinový zábal na ruce. Bylo toho hodně a tak se dál omezím jenom na holení.
Začíná se vetřením oleje před holením do pokožky, následuje napaření horkým ručníkem. Poté přijde na řadu pěna Truefitt & Hill Sandalwood. Jak holič říkal snaží se dát mužů to nejlepší a tak si je nechávají posílat z Londýna. Dle mě je to stejná liga jako TOBS, někde se uvádí že je lepší, nevím možná že jo ale to musím napřed vyzkoušet. Každopádně vynikající pěna. Holení probíhá břitvou s výměnnými čepelemi. Pro mě pole neorané, když jsem si ji ze zvědavosti nechal ukázat tak jsem neviděl žádně označení, přišlo mi to jako typická holičská záležitost. Čepele jsou s jedním ostřím a podle vyjádření holiče mají nejlepší zkušenosti s Japonskými. Každopádně ostří bylo bez chyby a holič si dal náležitě záležet aby mě oholil opravu dohladka (možná až moc). Po holení ošetření pleti vodou po holení stejné značky jako krém. Následovalo zastřižení fousů a úprava obočí. Poté přišla třešnička na dortu opalování chloupků na uších po tureckém způsobu. Jak jsem se dozvěděl, druhý kolega co holil zákazníka vedle mě je Turek a přinesl sebou i tuhle dovednost.
Mohl bych psát ještě dlouho, procedura trvala více jak hodinu a tak se pokusím to shrnout:
- velmi příjemné chvíle v prostředí kde ženy „nemají vstup povolen“,
- pěkné a klidné prostředí v centu města ale přitom ukryto od ruchu do postranní uličky, dobrá dopravní dostupnost,
- příjemná obsluha a profesionální přístup,
- cena je dle mého pohledu odpovídající kvalitě (když ji porovnám se sazbou v autoservisu nebo s tím co dá žena za kadeřníka tak to vychází i příznivěji )
Chvílemi jsem měl pocit že nejsem v pánském holičství ale na akci v zážitkové agentuře. Je vidět že za bolševika jsme se jako muži o sebe odnaučili pečovat a dopřávat si takové chvíle. Nádherné pocity začali přicházet až po té, až jsem si v klidu relaxoval,...
Závěrem můžu tedy toto prostředí všem doporučit, stojí to za to udělat něco jenom pro sebe a tyto příjemné pocity vám nikdo nevezme!
Fotky holení na jejich webu:
http://www.thomasbarbershop.cz/fotogale ... -hot-towel
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Už se tam nějakou dobu chystám, jenže když se náhodou do matičky Prahy dostanu, připadám si v ní jako sprinter, který musí proběhnout po nábřeží a fičet zase dále.
Do hlavního města se dostanu příští víkend, tak se snad stihnu nechat oholit.
Do hlavního města se dostanu příští víkend, tak se snad stihnu nechat oholit.
Ano, hezký zážitek. I já se nechal zlákat, a poté použil dárkové poukazy pro další dva mužské členy širší domácnosti...Pro ně to byl zážitek o to větší, že se na Břitvu jenom dívají. Ohlasy velmi příznivé..protože vím, čím se holí, se ani nedivím..A pro mne to bylo první oholení jinou osobou v mém životě. Tak jsem si to taky užil
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Ten voucher bych prosil nascannovaný ve větší kvalitě a oboustranně
No Artifexi, to je ten problém, musel jsem jej vyměnit za jejich služby a tak mi na památku nezbyl .
Jinak na tom pozadí je pod TBS malý nápis "pouze mužská záležitost"...
Jinak na tom pozadí je pod TBS malý nápis "pouze mužská záležitost"...