Neznamy Solingen?

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
Misko

Neznamy Solingen?

Příspěvek od Misko »

Zdravim vsetkych nadsencov klasickeho holenia,
Dostala sa mi do ruk krasna britva po starom otcovi- Solingen MOHINI GOLD "extra hollow ground razor" (ako sa pise na original krabicke).
Nema na sebe rok vyroby. Zaujimalo by ma ako je stara. Je krasne zachovala (vid. prilozene fotky). Na internete nic nie je, akoby neexistovala, tak neviem ci je to nejaky unikat...
Mala by byt stara minimalne 30-40 rokov.
Nepoznate ju niekto?
Dakujem!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
lug

Re: Neznamy Solingen?

Příspěvek od lug »

Nevim co je zač, ale je fakt nádherná..............
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj Misko,
vítám Tě na zdejším foru mezi přáteli krásných a dokonale ostrých nástrojů.
Tvoje Břitva patří mezi skvostné kousky. Značení na rameni a ornament zlacení vidím poprvé, ale podle stylu bych tipoval tak 1940-50.
Gratuluji ke Krásce u které sice neznáš tovární původ, ale znáš majitele, kterého provázela životem.
Takové kousky patří mezi rodinné klenoty.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Misko

Příspěvek od Misko »

Dakujem velmi pekne za odpovede.
WILDHOG

Příspěvek od WILDHOG »

Mohini je výraz ze sánskrtu a označuje ženské převtělení boha Višnua.Shodou okolností v Indii,v Kalkatě existuje šperkařská firma Mohini jevelery ,tkže břitva by mohla být propagačním kusem pro tuto firmu?!Ale to jsou jen spekulace,podle ražby na ramínku je vyrobena v Německu,Solingenu ale kým??Bůh suď.Každopádně je moc pěkná a bude ozdobou Tvého břitevnictví.

Břitvě zdar!
JESUS SHAVES!
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Pěkný kus.
Tu značku - jezdec na saních či na čem, jsem už někde viděl.
Misko

Příspěvek od Misko »

Este raz dakujem za reakcie.
Prichadzam s blizsimi informaciami o tejto ocelovej bohyni MOHINI (pre tych, ktorych zaujala). WILDHOG, paci sa mi tvoja teoria o povode tejto britvy . Trosku som pobehal po internete, a musim povedat, ze sa k tejto teorii ochotne priklanam. Mohini Jewellers je skutocne Indicka zlatnicka firma. Venuju sa pozlacovaniu sperkov. Tato teoria sa mi paci este viac po tom, co sa mi zatial podarilo zistit z "rodinnych zdrojov".
Tato britva bola kupena v Afganistane v r. 1966. Niekde na internete som nasiel, ze Mohini Jewellers posobi aj v tejto lokalite.
Blizsie informacie o povode sa zatial ale nepodarilo vypatrat, pracuje sa na tom ;)
Je ale pravda, ze nech je jej povod akykolvek, je to rodinny klenot :)
pop101

Příspěvek od pop101 »

Při renovaci čepele Břitvy pozor, na používání průhledných pásek.Zlacení se nalepí na pásku a ztrhne se z čepele.Pár Břitev už takhle o zlacení přišlo,což je bohužel nevratná záležitost.Nejlépe je použít obyčejnou barevnou elektrikářskou pásku.
Jinak moc krásný kus,napiš prosím jak se brousila a jak holí.
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“