Koupě břitvy
Koupě břitvy
Ahoj břitevníci...už mě nebaví holit se tim MACH3em a proto se ptám, jestli někdo z vás nemá na prodej nějakou starší břitvu(nejlíp nabroušenou)...už když sem byl mladý mě fascinoval dědeček který se holil břitvou, bohužel se nějak nezachovala, takže kdyby měl někdo solidní nabídku tak jí beru všemi 10ti
Re: Koupě břitvy
Ahoj Kopi,
vítám Tě na zdejším foru Břitevníků. Tvé rozhodnutí holit se Břitvou je velice dobré, protože se staneš tím který ovládá jeden z nejostřejších nástrojů. Co se týká Tvé poptávky po Břitvě, tak nejjednodušší je projít si Aukro, podívat se jaká je nabídka a vybrat si mezi nabízenými kousky některou co by se Ti líbila. Pokud budeš chtít se poptat zda Tebou vybraný kousek stojí za to si jej koupit, tak stačí zase sem napsat a rádi Ti řekneme svůj názor a své postřehy. Obvykle říkám, že břitva si Tě najde sama. To proto, že až budeš procházet všelikou nabídku, tak najednou se Ti jedn vynoří mezi mnoha a ta se Ti tak zalíbí, že budeš mít pocit že je to ta pravá. Stejně tak je dobré se podívat po různých starožitnictvích, tam bývají poklady. Když si takovou Krásku zakoupíš, tak Ti ji zrenovuji, vyčistím, seřídím a nabrousím, prostě Ti ji opět vrátím do života.
Přeji hodně štěstí při hledání a zdravím, Petr.
vítám Tě na zdejším foru Břitevníků. Tvé rozhodnutí holit se Břitvou je velice dobré, protože se staneš tím který ovládá jeden z nejostřejších nástrojů. Co se týká Tvé poptávky po Břitvě, tak nejjednodušší je projít si Aukro, podívat se jaká je nabídka a vybrat si mezi nabízenými kousky některou co by se Ti líbila. Pokud budeš chtít se poptat zda Tebou vybraný kousek stojí za to si jej koupit, tak stačí zase sem napsat a rádi Ti řekneme svůj názor a své postřehy. Obvykle říkám, že břitva si Tě najde sama. To proto, že až budeš procházet všelikou nabídku, tak najednou se Ti jedn vynoří mezi mnoha a ta se Ti tak zalíbí, že budeš mít pocit že je to ta pravá. Stejně tak je dobré se podívat po různých starožitnictvích, tam bývají poklady. Když si takovou Krásku zakoupíš, tak Ti ji zrenovuji, vyčistím, seřídím a nabrousím, prostě Ti ji opět vrátím do života.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Před časem jsem "zachránil" za necelé tři stovky z jednoho bazaru jednu docela pěknou, jako novou - H. Boker + comp. Solingen, i s originál futrálkem, kdybys ji chtěl, můžem se domluvit, nechal bych ji za nákupku (tuším asi 280,- Kč).Kopi píše:Ahoj břitevníci...už mě nebaví holit se tim MACH3em a proto se ptám, jestli někdo z vás nemá na prodej nějakou starší břitvu(nejlíp nabroušenou)...už když sem byl mladý mě fascinoval dědeček který se holil břitvou, bohužel se nějak nezachovala, takže kdyby měl někdo solidní nabídku tak jí beru všemi 10ti
Kolikátka to je? Pro začátečníka je vhodná tak 4/8 až 5/8 . Pokud ji bude chtít tak mu ji přebrus ,aby
se stím nemusel alespoň pro začátek mořit sám
se stím nemusel alespoň pro začátek mořit sám
Non est viri timere sudorem
Ahoj,
zdravím všechny milovníky nástrojů nejostřejších. Pár dní již projíždím zdejší forum. Tak jsem se rozhodnul zaregistrovat. A teď k dotazu. Nechci zakládat nové vlákno proto to píšu sem. Již nějaký ten týden surfuji po aukru a nedokážu nic vybrat, nebo možná tomu nějak nevěřím. No sháním svou první břitvu v nějakém kloudném stavu za rozumný peníz abych se mohl naučit holit s břitvou. Chtěl bych poprosit místní mistry, uživatele, pozorovatele a jiné. Jestli jim taková někde nepřebývá byl bych vděčen . Díky za odpovědi a případně nabídky.
zdravím všechny milovníky nástrojů nejostřejších. Pár dní již projíždím zdejší forum. Tak jsem se rozhodnul zaregistrovat. A teď k dotazu. Nechci zakládat nové vlákno proto to píšu sem. Již nějaký ten týden surfuji po aukru a nedokážu nic vybrat, nebo možná tomu nějak nevěřím. No sháním svou první břitvu v nějakém kloudném stavu za rozumný peníz abych se mohl naučit holit s břitvou. Chtěl bych poprosit místní mistry, uživatele, pozorovatele a jiné. Jestli jim taková někde nepřebývá byl bych vděčen . Díky za odpovědi a případně nabídky.
Ahoj FildaS,
vítám Tě mezi přáteli krásných a dokonale ostrých nástrojů - Břitev. Je dobře, že jsi se rozhodl holit Břitvou a teď je ještě potřeba aby jsi se setkal s tou Pravou. Co se týká Tvé poptávky po Břitvě, tak nejjednodušší je projít si Aukro, podívat se jaká je nabídka a vybrat si mezi nabízenými kousky některou co by se Ti líbila. Pokud se Ti bude některá líbit, tak stačí zase sem napsat a rádi Ti řekneme hodnocení. Obvykle říkám, že břitva si Tě najde sama. To proto, že až budeš procházet nabídku Břitev, tak najednou se Ti jedna vynoří mezi mnoha a ta se Ti tak zalíbí, že budeš mít pocit že je to ta pravá. Stejně tak je dobré se podívat po různých starožitnictvích, i tam bývají poklady.
vítám Tě mezi přáteli krásných a dokonale ostrých nástrojů - Břitev. Je dobře, že jsi se rozhodl holit Břitvou a teď je ještě potřeba aby jsi se setkal s tou Pravou. Co se týká Tvé poptávky po Břitvě, tak nejjednodušší je projít si Aukro, podívat se jaká je nabídka a vybrat si mezi nabízenými kousky některou co by se Ti líbila. Pokud se Ti bude některá líbit, tak stačí zase sem napsat a rádi Ti řekneme hodnocení. Obvykle říkám, že břitva si Tě najde sama. To proto, že až budeš procházet nabídku Břitev, tak najednou se Ti jedna vynoří mezi mnoha a ta se Ti tak zalíbí, že budeš mít pocit že je to ta pravá. Stejně tak je dobré se podívat po různých starožitnictvích, i tam bývají poklady.
Děkuju za přivítání ve skutečnosti mám pár již vybraných hodím sem nějaké odkazy na aukro a nechám si teda radit.PetrS píše:Ahoj FildaS,
http://aukro.cz/item1326933034_britva_s ... oller.html
http://aukro.cz/item1328813719_britva_solingen.html
http://aukro.cz/item1331494683_stara_br ... ickou.html
tohle je můj prozatimní výběr no nechám si poradit kdyby to šlo je fakt že nevím za kolik jaká břitva stojí. Díky za radu a vstřícnost
Tvůj výběr svědčí o tom, že máš dobrý vkus. Všechny tři kousky jsou velmi dobré ale záleží kterou se Ti podaří získat. Na té první přihazuje kolega Radyx a u těch dalších nevím komu patří nicky. Připiš sem pod jakým nickem přihazuješ a pak se snáze dohodneš se zdejšími kolegy zda by Ti ji přenechali.
No já budu přihazovat pod nickem FildasekSPetrS píše:Tvůj výběr svědčí o tom, že máš dobrý vkus. Všechny tři kousky jsou velmi dobré ale záleží kterou se Ti podaří získat. Na té první přihazuje kolega Radyx a u těch dalších nevím komu patří nicky. Připiš sem pod jakým nickem přihazuješ a pak se snáze dohodneš se zdejšími kolegy zda by Ti ji přenechali.
ještě však nepřihazuji pořád to zvažuji.
No uvidíme ještě zkusím po Ostravě oběhnout nějaké starožitnosti. Snad se mi zadaří jako mám takovou nějakou představu tak uvidíme