Ztrácející se poštovní zásilky

Radgost
admin

Re: Ztrácející se poštovní zásilky

Příspěvek od Radgost »

S francouzskou La Poste je to némlich to samé.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Jeste bych si dovolil se zeptat na smysl tehle diskuze, nebot si nejsem jisty ze vse dobre chapu..

Jde o to, ze si nekdo z nas britevniku nechal nekam (a uz je jedno jestli z CR do Anglie ci odnekud jinud nekam jinam) poslat nejake predmety na holeni (napr. Britvy,brousky,remeny, pasty atd) a nechal si to poslat v obycejnem baliku, bez potvrzeni, ktery se kdykoliv muze ztratit?
Vzhledem k cenam vyse uvedeneho britevnickeho "naradi" (pod 1000,-kc je snad jen ta brusna pasta) si prece nikdo nenecha takovou zasilku poslat obycejne, bez potvrzeni.. nebo??
Jde mi o to, ze jsem clenem na urcitych "specialnich zahradkarskych forech" (Ne, cannabis opravdu nepestuji, kdyby nekdo chtel :lol: ) a se stejne smyslejicimi casto menim seminka. Ze zacatku jsme to zkouseli normalnimi dopisy, ale casem jsme zjistili, ze z vic nez 50% zasilky nedochazely. Nebot jsem menil prevazne s kamarady, kterym verim, tak slo o zalezitost posty.
Jeste bych upresnil to "nedochazely". Zasilky dosly popravde receno temer vsechny, ale byly rozriznute z boku a vykradene, tudiz prisla jen prazdna obalka.
Zajimavy postreh: V lete bylo % doruceni "nejvyssi", ale v prosinci, kdy si lide posilaji dopisy i penize takrka nulove!! Inu, postaci nejsou hloupi :lol:
Takze tak..
Krade se vsude, a krade se kazdy den. Proto jsme zacli posilat jen a vyhradne doporucene, a od te doby nebyl sebemensi problem!
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Celá tahle diskuze je jen reakce na smutný povzdech! :!: :twisted:
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Dnes si mě Česká pošta předvolala k podání vysvětlení ve věci ztracené zásilky La Poste. :P
Jsou kouzelní. :)
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

Jinak ode dneška Česká pošta zdražuje... ;)
-http://www.novinky.cz/ekonomika/360399- ... korun.html
MERKUR Solingen - 37 001
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Další důvod proč využívat alternativních přepravních polečností.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Také jsem četl článek o zdražování balíkovného u České pošty a nevím proč,
hned mi naskočilo na mysl zamýšlené přeposílání balíčku s mýdlovými vzorky.
Než to obejde cca 50 břitevníků, to si Česká pošta přijde set sakra na své :mrgreen:
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

A to stoji litr benzinu v soucasne dobe kolem 29,-kc
Neumim si predstavit, o kolik by to jeste vic zdrazili, kdyby byla nekde v perskem zalivu nejaka valka a benzin vyskocil na 37,-kc
@Radgost: Take bych rad vyuzival sluzeb neceho jineho nez ceske posty, ale napr. PSC 407 82 (nejblizsi ceska vesnice tady ode me) je mala vesnicka kde bydli 1000 Cechu a 500 Vietnamcu a o nejake alternative CP tam nemuze byt rec. Myslim si.
V Nemecku je situace jina.. misto klasicke Deutsche Post je zde jeste Post Modern, soukroma posta, a ta je skutecne v kazdem zapadakove, a v pripade zasilani baliku snad 10 ruznych firem.. Me se libi napr firma Hermes, tam se baliky nevazi, ale meri metrem :lol: Opravdu.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ramis

Příspěvek od Ramis »

Ak sa nemylim tak aj Slovenska posta dvihala ceny uz od januara, ale ako pozeram tak rozhodne nie tak dramaticky, naviac ceny za niektore vacsie baliky mali dokonca klesnut.
Odpovědět

Zpět na „Debata o věcech obchodních“