Ahoj maculaku,
vítej zde na fóru. Moc hezky popsaný začátek břitevníka. Gratuluji k prvnímu oholení.
Velmi doporučuji poslat břitvy PetroviS k nabroušení. Pokud měla jedna, po tvém jistě usilovném a pečlivém snažení, problém brát i chlupy na ruce tak si nemyslím, že by i druhá, které je brala byla kdovíjak ostrá. Já nože brousím běžně do stavu, kdy holí chlupy na ruce, ale holit bych se s nimi nezkoušel. Ten rozdíl mezi břitem co holí dlouhé a v podstatě jemné chlupy na ruce a břitem, co pohodlně oholí chlapské vousy je opravdu obrovský.
Pokud máš hodně silné a tvrdé vousy, dráty jak píšeš, zkus se podívat po břitvě s klínovým výbrusem spíše než s polo nebo plně dutým výbrusem. Měla by být pro tebe vhodnější.
...moje první břitva...
Re: ...moje první břitva...
Díky za přivítání, Petrovi S jsem posílal email minulý týden, tak čekám až se na mne dostane řada, já to chtěl jen zkusit brousnout, ale nemám na to nervy a ani vybavení... Na ty výbrusy kouknu, tohle jsou stejně zkušební, na druhou stranu to chytlo i mladýho a večer se taky oholil a to celý bez přeholování strojkem, holt měkký vous a šikovnější ruce ...
Upozorňuji, že Petr už je týden mimo domov a momentálně je na cestách po Moravě. Co jsem se s ním bavil tak užívá dovolené a emaily nečte.
Domů se dostane zřejmě koncem tohoto týdne.
Domů se dostane zřejmě koncem tohoto týdne.
Díky za info sice jsem netrpělivý ale dovolená je dovolená to se musí ctít, pak jde lépe práce od ruky a holky potom budou ostré jako břitva , jinak přikládám fotky prvních dvou co jsem zakoupil a menší popis, jinak dneska přibyla ještě jedna švédská tu vložím až nafotím... jedna je zn. Meixner, měla by být české výroby a druhá je zn.S.PEARSON&Co SHEFFIELD, ta dnešní je zn.C.VHELJESTRAND ESKILSTUNA SWEDEN, na druhé straně krčku je M TŘI KORUNKY K no.7. Až se naučím používat tak se zkusím poohlédnout po nějaké nové krasavici. Pevné ostří všem...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Ahoj maculak,
vítám Tě mezi Břitevníky ke kterým už též patříš díky Tvému prvnímu oholení. Obě Krásky Ti po nabroušení budou sloužit k plné spokojenosti jen se obávám, že po obtažení na vojenském opasku přijdeš o pracně vytvořené ostří. Zkus si pročíst zdejší popisy obtahování a hlavně problémy které s tím jsou spojené. Dnešní vysoká ostrost je neporovnatelná s ostrostí kterou používali naši předkové. Těm mnohdy skutečně stačil k obtahování opasek. Ovšem ve stejné době se vyráběly obtahovací řemeny v kvalitě kterou už dnes najdeš jen s obtížemi. Například pravá koňská juchtová kůže a podobně. Proto Ti nedoporučuji opaskové obtahování, ale bude lépe si pořídit kvalitní obtahovací řemen. Zkus se podívat sem.
Zdravím, Petr.
vítám Tě mezi Břitevníky ke kterým už též patříš díky Tvému prvnímu oholení. Obě Krásky Ti po nabroušení budou sloužit k plné spokojenosti jen se obávám, že po obtažení na vojenském opasku přijdeš o pracně vytvořené ostří. Zkus si pročíst zdejší popisy obtahování a hlavně problémy které s tím jsou spojené. Dnešní vysoká ostrost je neporovnatelná s ostrostí kterou používali naši předkové. Těm mnohdy skutečně stačil k obtahování opasek. Ovšem ve stejné době se vyráběly obtahovací řemeny v kvalitě kterou už dnes najdeš jen s obtížemi. Například pravá koňská juchtová kůže a podobně. Proto Ti nedoporučuji opaskové obtahování, ale bude lépe si pořídit kvalitní obtahovací řemen. Zkus se podívat sem.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Na řemeny jsem koukal , ale musíš poradit který, nejspíše ale budu potřebovat dva, jeden na cesty, protože celkem dost jezdím...
Napiš SZ.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Tak mě to včera nedalo a koupil jsem další břitvu , nevím co se to děje... První tři krasavice jsou na léčení a za chvilku tam půjde další. Níže jsou fotky, docela by mne zajímalo z čeho jsou střenky. Určitě bude potřebovat nějaké zásahy, hlavní nýt je uvolněný a chodí volně, nechám to ale komplet na PetraS, vůbec do toho se svýma rukama nebudu zasahovat. Co vy na ni říkáte?
a zbytek... Focení není moc můj koníček, tak to vypadá jak to vypadá ...