Mýdlo Barbus

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Radgost
admin

Re: Mýdlo Barbus

Příspěvek od Radgost »

PetrS píše:Tvé přání Radgoste, mohu splnit.
Mám bakelitovou krabičku od Barbusu a dokonce i s posledním zbytečkem mýdla které ještě po těch mnoha letech (cca-25) vydává svou vůni. Krabičku mám jako nostalgickou vzpomínku.
Tak jsem dnes obdržel 2 bakelitové krabičky originálu zakoupené na Aukru.
Málem jsem při vybalení zamáčkl slzu. :lol:
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Jako by jsi seděl u nás doma. Včera pan pošta zazvonil, předal balíček a po rozbalení jsem tu seděl na gauči, čučel do bakelitové krabičky, byl naměkko a před očima mi utíkaly vzpomínky na časy minulé. Hergot proč já su taková měkota, :oops: vždyť je to jenom kousek mýdla v pixličce a takové cavyky. :roll: V tu ránu jsem byl "Tvrdý Márvin".
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
EDELWEISS

Příspěvek od EDELWEISS »

Tak a je to definitivní, na původní recepturu baruchy ta nová nemá!!! Načal sem starou barbuchu v bakelitu, prostě to nač sem zvyklý z dřívějška, nahnědlý mazlák který čleháním dělá příjemnou bílou pěnu bez smradu parfému a díky mastné konzistenci neubývá.
Pěna mastná přilnavá, ani krev ji neprorazí, prostě matroš!!! Takže obrazím armáče a ještě si pád (desítek) kusů vemu do zásoby :mrgreen:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat. Obrázek
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Je to tak. Nový barbus je mnohem více parfémovaný a oproti původnímu je v něm méně zřejmě oleje.
Prostě pěna oproti straší verzi nevydrží dlouho.
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

Pamatuju že děda to v tom bakelitu používal. Já si samozřejmě kupuju to nový modrý a musím říct že jsem s nim 100% spokojenej, pěna drží, je bohatá a ještě se mi nestalo že bych měl pokožku podrážděnou, jednoznačně je to můj favorit. Co jsem viděl tak v kelímku dělají jeden druh a v tubě myslím dva druhy (modrý nebo zelený a růžový barvy na krabičce)

Mýdlo Pitralon mám taky v krabičce (nový) ale přijde mi horší než Barbus, takový jako že když se namydlím a někdo mě volá a já se vrátím tak je to suchý no, takže nevyrušovat mě :lol:

Ale stejně ženský furt rejpaj že to smrdí a že jiný (Gillette a podobný) jim voněj, kdyby byly v tuhým stavu tak možná ale veškerý ty pěny ve spreji mi nevyhovujou a působí na mě trendově.

Apropó viděl jsem že se prodávají i Pitralon a Barbus ve spreji - pro mě docela novinka, zkoušet ale nebudu ...

Ještě jsem si vzpomněl že táta se holil krémem v tubě DON
na krabičce bylo napsáno - Luxusní pěnivý holící krém s mentolem,po holení vytváří příjemný chladivý pocit atd :-)
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Don se stále prodává...
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

Artifex píše:Don se stále prodává...
Ano to je pravda, zajímalo by mě jaká je kvalita dnes oproti minulosti, můžu zkusit ale porovnat můžu maximálně s vůní kterou mám zafixovanou v paměti - holt smůla pro mě.
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

Holící mýdlo BARBUS versus PITRALON

Poslední dobou jsem nedělal nic jiného, než že jsem se holil s mýdlem Barbus a Pitralon - pěkně pravidelně na střídačku. Moje zjištění bylo šokující. Barbus dělá krásnou měkkou, lehkou, pružnou a lehce namydlinkovatelnou pěničku. Pitralon trvá malinko déle, ale také udělá pěknou pěnu, je tvrdší a těžší a dřív vysychá, ale holí se s ním taky krásně. U obojího nemám žádný následný problém s pletí. Co mě teda tak šokovalo ??? Spotřeba mýdla. Dával jsem si na to pozor a poctivě to sledoval. Ačkoli u Barbusu mám už odkryté dno a brzy dojde, Pitralon ubyl jen minimálně. To je trochu divný ne ?? Jak jste na tom vy ?
WILDHOG

Příspěvek od WILDHOG »

...Ti to tam někdo žere! :lol:
JESUS SHAVES!
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

Asi jo. :D Ale kdo, krom mě se toho každej štítí, leda že by byli členové rodinky náměsíčný.
To mě sakryš nenapadlo - zeptat se v armyshopu po tom starym barbusu, maj tam kdejaky poklady od tkaniček až po tanky, tak co by neměli holení. Juknu a když bude, udělám si železnou zásobičku :mrgreen: Samotnýho by mě zajímalo jak se s tim holí, když vy moji drazí kolegové ho chválíte až do nebes.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“