První holení po 128787467-té

... po srsti či proti...
Zamčeno
adrspach
mentor

Re: První holení po 128787467-té

Příspěvek od adrspach »

lindys píše:Tak už mám za sebou i první broušení. Včera jsem se do toho pustil, trvalo to 3 hodiny a vlas ne a ne přeříznout.

Dneska jsem se nějak uklidnil, použil míň síly, víc rozvahy a za hodinu řeže jako blázen. Zítra by měl přijít řemen, tak to doladím a jsem zvědav kolikrát se říznu při holení :-D

Tak jsi zjistil jako mnoho z nas ze pokud na to nemam tu spravnou naladu je lepsi na britvy nesahat.
lindys

Příspěvek od lindys »

Jo, je to stejný jako s těma fotkama - když neni nálada, prostě je nedělám:-) Jinak taky občas fotím digi, ale jen kvůli barvě (krajinky).
K poslechu hudby z gramofonu jsem se jěště nedostal, přecijen jsem student tak musim počítat finance, ale jednou se k tomu snad dopracuju.

Jak tak koukám, na tomhle fóru jsou podobně zaměření lidé (myšlením), což se mi líbí a jsem rád, že klasika nevymřela.
relka

Příspěvek od relka »

adrspach píše:těma fotkama
hmm..a což si střihnout "dírkovou komoru".. :D
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
lindys

Příspěvek od lindys »

Ještě přikládám fotky posledního kamene (ten po dědovi):

http://imageshack.us/g/1/9993725/

břitva už je nabroušena i s obtažením, dnes to půjdu zkusit naostro a celý obličej. Měla by být nabroušená dobře, po obtažení řeže vlas bez problému.
Brousil jsem na brouskách BELSKY, do budoucna bych si chtěl koupit KING 1000/6000, snad na něj za těch pár měsíců ušetřím :-)
lindys

Příspěvek od lindys »

relka píše:
adrspach píše:těma fotkama
hmm..a což si střihnout "dírkovou komoru".. :D
Dírková komora je parádní, akorát to chce trošku větší formát. Taky jí mám v plánu, chtěl bych 13x18. Kdysi jsem zkoušel pokusy s kinofilmem a to neni ono.
ater
mistr brusič

Příspěvek od ater »

@lindys Ten kamen vypadá jako coticule, víc tady viewtopic.php?f=10&t=155 . Je hodně vybroušený do U a ve středu už není skoro žádná žlutá vrstva takže možná už nepůjde tato strana srovnat tak aby byl použitelný.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Ono pouzitelny bude, ale mozna az ten co ho bude pouzivat to bude umet. Ucit se na nem bude tezke.
lindys

Příspěvek od lindys »

Jo, je to ten z adrspachova komentáře na první fotografii úplně vpravo. Kamen už má dost, to je jasné, ale nic jiného jsem neměl a tak jsem to na něm zkusil no a celkem se povedlo.
lindys

Příspěvek od lindys »

Tak se vám musím svěřit, mám ohromnou radost a jsem na sebe patřičně hrdý :-D. Dnes jsem se poprvé "vážně" holil a dopadlo to řekl bych výborně. Jsem oholen asi jako s Gilette a neřízl jsem se. Trvalo to cca 40 minut :-D

Jen mám otázku:
Holení pod bradou nebylo nic moc - dost to tahalo. Břitva je ostrá, tudíž předpokládám, že jsem málo napařil tvář a špatně držel břitvu.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Gratuluji k prvnímu oholení Břitvou.
Na první holení to dopadlo víc než výborně. Žádné šmiky ani odřezky a dokonce skoro celá tvář oholená. To je báječné a co hlavně. Od teď už to bude jenom lepší a lepší. Za krátký čas vychytáš i to místo pod bradou. Každý máme na tváři místo, kde to nejde zrovna nejlépe oholit. Nemá na to většinou žádný vliv zda jsi řádně napařil vousy či zda máš Břitvu dokonale ostrou. Prostě tam to pokaždé jde tak nějak...
Vítej mezi Břitevníky.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Zamčeno

Zpět na „Techniky holení“