GENTs holičství ve fotografii aneb Kam chodíme i nechodíme

Artifex

Re: GENTs holičství ve fotografii aneb Kam chodíme i nechodíme

Příspěvek od Artifex »

Pravda pravda, je to děs co občas na ulicích vykoukne, Tady v Brně většinou jde o 2 typy lidí: a) uhlazení gentlemani kteří splňují vše výše zmíněné a b) filosofové kteří jsou schopni vzít si klobouk na dredy a k tomu somračku a roztrhané sako...
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Ahoj vážení kolegové,
klobouky nosíme s manželkou oba již dlouhá léta, a nedovedeme si představit jít do města bez něj. Je to samozřejmou součástí našeho oblečení. Zároveň souhlasím s Radgostem. Klobouk je znakem důstojné osobnosti, spojené s chováním gentlemana. Zmačkaná hučka ala Huckleberry Fin, není hodna názvu klobouk. Na zimu kožený a přes léto bílý plátěný. Manželka na zimu plstěné a přes léto též plátěné. Proto jsem taky mlsně koukal na onu výlohu s klobouky. Určitě bych si vybral. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Artifex

Příspěvek od Artifex »

Taktéž i moje drahá nosí klobouky, oba jsme svůj první klobouk koupili v ten samý den (a každý v jiném obchodě :D ) Než Huckleberry-Finn-klobouk mi přijde horší už jen pimp-klobouk.

Jinak koukám že máme docela podobné zájmy, pánové, že by začátek klubu gentlemanů? ;)
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Mám dojem, že v takovém klobouku bych asi těžko proplul davem bez rozruchu. :lol: Ještě by to chtělo Jezevčí štětku za ozdobnou stuhu. :lol:
Klobouk Pimp hat - břitvy.jpeg
Já raději preferuji takový styl - avšak nikoliv kovbojský.
Klobouk Australia hat - břitvy.jpg
K tomu řádně oholen dobrou Břitvou a krátce přistřižen a cítím se velmi spokojeně.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

A Kolega MUDr C mel vetsi stesti nez ja na najititi onoho holice ani pan policajt mi tam nedovedl poradit.
Jinak prikladam par obrazku jiz zminenych Taylors of Old Bond Street (Jermyn Street). Oholeni s Horkymi rucniky a masazi tvare bylo £28. Predni cast je obchudek (kdyz budete mit stesti tak tam narazite na starsiho ale cupr pana majitele ktery Vam radostne odpovi na jakoukoliv otazku) a v zadni casti je malinky holicsky salon.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

O par desitek metru dal jeste nezmineny Geo F Trumper (Jermyn Street) (pro ty co maji hrnicky Trumpers toto je onen obchudek) castecne muzete videt na predchozich snimcich o kloboucich (firma Bates) a obleceni pro gentlemany (Herbie Bates). Prizemi je obvykly obchudek a ve sklepe je holicsky salon. Ceny podobne tem u Taylors. Je doporuceno se objednat. Jeste maji podobny salonek v Pall Mall asi o kilometr dal.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

A taktez uz zmineny Truefitt and Hill za rohem od Jermyn Street. Ceny zhruba stejne jako v predchozich, ale obsluha nebyla moc znala britvomilstvi. Na oholeni je nutno se predobjednat.
MUDr c
brusič

Příspěvek od MUDr c »

PetrS píše:Mám dojem, že v takovém klobouku bych asi těžko proplul davem bez rozruchu. :lol: Ještě by to chtělo Jezevčí štětku za ozdobnou stuhu. :lol:
Klobouk Pimp hat - břitvy.jpeg
Já raději preferuji takový styl - avšak nikoliv kovbojský.
Klobouk Australia hat - břitvy.jpg
K tomu řádně oholen dobrou Břitvou a krátce přistřižen a cítím se velmi spokojeně.
Británie je eldorádo klobouků obou pohlaví. Říká se, že je moderní mezi klobouky to co není na královském - dostihovém dvoře nápadné.
A zde je ten můj nejoblíbenější. Jemná teletina. Zhotoven na zakázku.

Sdílíme společné hodnoty ...

Pohodu + Jazz přeji
Holení se Břitvou je láska dobrovolně zpečetěná vlastní krví. Laskavý rituál a Partnerka celým životem…
sparq
brusič

Příspěvek od sparq »

Pekne fotky, dekuji!
MUDr c
brusič

Příspěvek od MUDr c »

Dobrý podvečer kolegové

Abychom se nepohybovali toliko ve světě "drahých magazínů" tištěných na křídovém papíře, který čistě náhodou voní novým parfémem od neznámé společnosti.

Přikládám fotografii importovaného stylu holičství ze střední a .. Další východ slunce v Británii. Do podobných podniků nechodím. Nerad bych procítil, prožil rozdíl v obsahu slov: pan Holič pánský versus střižna vlasů. Ale proti gustu žádný dišputát.

Pohodu + Jazz přeji.
Holení se Břitvou je láska dobrovolně zpečetěná vlastní krví. Laskavý rituál a Partnerka celým životem…
Odpovědět

Zpět na „Pokec o všem co za to stojí“