Kaméliový olej

...červená, zelená, černá, bílá a nejrůznější oleje...
Radgost
admin

Re: Kaméliový olej

Příspěvek od Radgost »

Zipíno píše:Co se Konkoru týče, tak na dlouhodobou konzervaci stojí za úplný houbeles, na zbraních se používá proto, že je schopen rozpouštět organické spáleniny po střelném prachu. Mnohem účinnější ochranu proti korozi poskytuje obyčejná M6 pro mazání motorů! Ballistol je něco podobného, prostě čistící olej na zbraně - vynikající na rozpouštění vrstev starého konzervačního vosku. Co se týče konzervace leštěné mosazi, tak na to je "Zaponový lak na kov".
Nicméně je zdokumetován případ, kdy byly po třiceti letech nalezeny zbraně konzervované právě Ballistolem.
Tyto zbraně byly po zbavení konzervačního filmu nejen beze rzi, ale byly okamžitě schopné střelby.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

A tak jsem se dneska podival asi po dvou letech na britvy co jsem zakonzervoval Kameliovym olejem . A chce se mi brecet.
Vsechny moje sbirkove britvy jsou chyceny. Cenu skody redeji nepocitam. Takze pro me Kameliovy olej an dlouhodobe konzervovani ani nahodou.
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Takže raději osvědčený Balistol ?
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Na to konto jsem zkontroloval břitvy, které mám dlouhodobě uližené v ballistolu a jsou v pořádku.
Takže za mne, ano, používat ballistol.
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Na britvy ve stribroniklu jo ale s mosazi by mohl byt problem protoze pokud vim tak Balistol s mosazi reaguje. Navic mi pripadlo ze britvy co mi chytly celuloidove hniti byly zakonzervovany prave Balistolem.
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Myslím,že proti celuloidovému hnití není obrany, mám jednu Solingenku a po očištění náznaku rzi jsem ji očistil ,nakonzervoval Balistolem a ve stejném místě začala po 14dnech chytat lišku znovu a na střenkách se objevil v místě koroze flek.Jediná možnost nechávat břitvu otevřenou na poličce.Štve /sere/ mě ten celuloid,ale to je tak vše,co se s tím dá dělat,jinak jen jiné /nové/ střenky.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Odpovědět

Zpět na „Brusné pasty a jiné pomůcky“