ahoj,
zaprve - rozhodne se neradim mezi mistry zde na foru.
ALE: pokud je ta fotka zhotovena po tom takzvanem brouseni tak i v teto kvalite myslim jde poznat, ze to holit poradne nebude. tam kde bych cekal rovnomernou a krasne lesklou fazetku je ostri pouze zbrouseno a hrubost vypada stejna jako vybrus zbytku cepele (to same hrbet). zkus nahodit jeste par fotek treba i te druhe britvy a zamer se primo na ostri, ale dle meho laickeho usudku toho pan brusic moc nepredvedl.
ten remen je takovy zvlastni, je to vubec jeden kus kuze? prijde mi to jako lisovane z nejakych malych kousku. chtelo by to neco hladsiho.
david
Böker King Cutter - špatný kus?
Re: Böker King Cutter - špatný kus?
Ahoj,
děkuji za poznatky. Ještě jsem bohužel v práci, ale jakmile se dostanu domů, tak zkusím nafotit ještě pár fotek a hodím to sem. Jinak děkuji Petře za odkaz, až budu mít čas, tak si to pořádně projdu. Jak vidím, ne vždy se na všem vyplatí šetřit. )
děkuji za poznatky. Ještě jsem bohužel v práci, ale jakmile se dostanu domů, tak zkusím nafotit ještě pár fotek a hodím to sem. Jinak děkuji Petře za odkaz, až budu mít čas, tak si to pořádně projdu. Jak vidím, ne vždy se na všem vyplatí šetřit. )
Teda ta fotka toho "řemene" mne dostala. Ještě, že jsem na srazu viděl jak vypadá řemen z kvalitní kůže a tudíž vím jak si kvalitní řemen vybrat, abych se nespálil. Na fotce je vidět, že ta vrchní jemná kůžička je zcela pryč, přesně jak píše PetrS.
a zase jsem se necemu priucil. diky.PetrS píše: kůže na fotce je štípenka. Tedy když se ze silné kůže seřízne fajnová vrchní lícová strana, tak to co zbude je štípenka, která se používá jako vypodkládací materiál nebo na různá vyztužení.
Taky se furt učím dál a dál a díky tomu vím, že nic nevím, ale to už někdo řekl...
Jen to učení na některých Břitvách mi někdy přijde spíše jak zaříkávání, než učení broušení. Sice nakonec nabrousím, ale dost často je to zádorukobolavé učení.
Jen to učení na některých Břitvách mi někdy přijde spíše jak zaříkávání, než učení broušení. Sice nakonec nabrousím, ale dost často je to zádorukobolavé učení.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Pánové, pokusil jsem se nafotit nějaké fotky, bohužel jen telefonem, zrcadlovku budu mít až o víkendu. Tak doufám, že na tom bude něco vidět. Rovnou bych se vás rád zeptal, zda-li neznáte tu druhou břitvu, která má vyryto nápis "Elanor".
Jen pro zajímavost. Ze zvědavosti jsem se zeptal dědy na původ břitvy a říkal mi, že je po Emilovi Krejčím z holičství Šibík, které se nacházelo ve Františkánské zahradě, dříve se tam holili hvězdy jako Vlasta Burian, takže je pravděpodobné, že tato břitva ho taky mohla oholit. Na střence je ještě slabě vyryto "A. Böuisch" (nejspíš podpis původního holiče), je to fakt špatně čitelné, takže tam klidně může být i něco jiného.
Link na fotky: https://app.box.com/s/wyhb0ha7aquctl661rgtw6x4bf1zmodz
Jen pro zajímavost. Ze zvědavosti jsem se zeptal dědy na původ břitvy a říkal mi, že je po Emilovi Krejčím z holičství Šibík, které se nacházelo ve Františkánské zahradě, dříve se tam holili hvězdy jako Vlasta Burian, takže je pravděpodobné, že tato břitva ho taky mohla oholit. Na střence je ještě slabě vyryto "A. Böuisch" (nejspíš podpis původního holiče), je to fakt špatně čitelné, takže tam klidně může být i něco jiného.
Link na fotky: https://app.box.com/s/wyhb0ha7aquctl661rgtw6x4bf1zmodz
Ahoj Kolego Phaksi.
Ta Britva se jmenuje CLANOR, ne Elanor. To prvni pismenko je "C", a ne "E", OK?
Jinak vyrobce byl: Friedrich Baurmann & Söhne. Firma byla zalozena v roce 1880. Misto zalozeni: Solingen:
Adresa firmy: Beethovenstrasse 76 do roku 1939, Sandstrasse 27 do roku 1983.
Britva 'Clanor' se vyrabela v roce 1905.
Dnes ma tedy ta krasavice ktera mozna holila pana Buriana presne 110 let.
Jinak v roce 1905 mel pan Burian 14 let, takze to vidim jako velice realne ze jej tahle Britva OPRAVDU mohla holit.
Staci Ti tehle par strucnych udaju?
Ta Britva se jmenuje CLANOR, ne Elanor. To prvni pismenko je "C", a ne "E", OK?
Jinak vyrobce byl: Friedrich Baurmann & Söhne. Firma byla zalozena v roce 1880. Misto zalozeni: Solingen:
Adresa firmy: Beethovenstrasse 76 do roku 1939, Sandstrasse 27 do roku 1983.
Britva 'Clanor' se vyrabela v roce 1905.
Dnes ma tedy ta krasavice ktera mozna holila pana Buriana presne 110 let.
Jinak v roce 1905 mel pan Burian 14 let, takze to vidim jako velice realne ze jej tahle Britva OPRAVDU mohla holit.
Staci Ti tehle par strucnych udaju?
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ahoj Wikingu,
moc děkuji za zajímavé informace. Koukám, že je to tady samý odborník, škoda, že mě nenapadlo hned se obrátit s broušením na někoho šikovného tady na fóru. Břitva je tedy pěkný kus historie, je pomalu škoda se s tím holit, hehe.
Mám i pár starých bagrů Gillette, tak 40 let. Kdyby to někoho zajímalo můžu přidat pár fotek.
moc děkuji za zajímavé informace. Koukám, že je to tady samý odborník, škoda, že mě nenapadlo hned se obrátit s broušením na někoho šikovného tady na fóru. Břitva je tedy pěkný kus historie, je pomalu škoda se s tím holit, hehe.
Mám i pár starých bagrů Gillette, tak 40 let. Kdyby to někoho zajímalo můžu přidat pár fotek.
No, bratře obrodníče, podle tý fotky to vypadá, že ti to brousili na shodech.( rozuměj- na hodně hrubém brousku ).
JESUS SHAVES!