Uchování Refill náplní

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Bob76

Re: Uchování Refill náplní

Příspěvek od Bob76 »

Holení mýdla 013.JPG
Holení mýdla 010.JPG
Holení mýdla 008.JPG
Holení mýdla 006.JPG
Holení mýdla 004.JPG
Při hledání odpovídající nádoby mne napadlo vyzkoušet skleničku od paštiky Veselá Pastýřka /Hamé/ viz.obrázek.Mýdlo TOBS Traditional Luxury o váze 2oz /57gr/,tam vleze akorát i s papírem,bohužel 3,5 oz /100gr/ již nikoliv.Cena skleničky je zanedbatelná při srovnání s Lock and Lock.Jen by to chtělo najít větší skleničku na ty 100gr mýdla.Jinak stejné skleničky používám i na uskladnění načatých dýmkových tabáků :-) Třeba se to někomu bude hodit.Asi by ten text měl být nahoře,ale zatím jsem rád,že jsem to vůbec do příspěvku všechno nacpal :-)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
duun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od duun »

retroman píše:V poslední době se mi nějak nahromadila mýdla na holení. Přišlo mi tedy vhod, že se mi uprázdnil kelímek od mýdla pitralon. Po důkladném vymytí a vysušení má krabička stále výrazný odér po spotřebovaném mýdle. Zkusil jsem octovou vodu a vůně je stále přítomna v hojné míře. Máte někdo vyzkoušenou nějakou odpachovací metodu? Nebo tu zbytkovou vůni neřešíte a nová náplň to přerazí?
Skúste naplniť krabičku jedlou sódou a zaliať vodou. Nechajte pár hodín postáť.
Druhá metóda - umyť krabičku v umývačke riadu na 50 C.
Ešte jeden spôsob - naplniť krabičku mletou kávou, nechať stáť deň-dva, potom vysypať a umyť.

Zuzana
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Teda paní Zuzano vy máte ale různých fíglů. Určitě až to pro mne bude aktuální, tak vyzkouším.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

S tou kávou jsem to kdysi zkoušel a fungovalo to dobře.
Jednalo se o sklenici od hub v kyselém nálevu, nechal jsem tam kávu cca týden
a bylo po zápachu.
V noci slyším i vousy růst
dedek

Příspěvek od dedek »

metody, které uvádí paní Zuzana jsou staré a velmi osvědčené. Ty používaly už naše babičky, zvláště tu s jedlou sodou. Soda je silný absorbent pachů. Dá se nasypat do misky, pokápnout vonnou esencí a položit třeba do místnosti kde se kouří a nebo v kuchyni k odstranění kuchyňských pachů.Mletou kávu používají i některá parfumerie. Dají zákazníkovi přičichnout mleté kávy, aby zákazník dokázal čichem vnímat další a další vůně parfému, které si vybírá. Z jejího doporučení je patrné, že paní Zuzana se vyzná.
břítva, dýmka a žena se nepůjčují
MartinB

Příspěvek od MartinB »

Možná někomu budou v nouzi vyhovovat tyto potravinové dózy:
Zakoupené v Tescu za 28,90,-/3ks
objem 250ml
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Kdo spěchá, dřív umře..." Martin B.
tschudo

Příspěvek od tschudo »

Dobrý den. Je možné, že načaté mýdlo, ponechané v nezakryté nádobce, nenávratně "vyschne"? Ztratí se z něj něco, co nejde vrátit zpět přidáním vody? Nenašel jsem bohužel ještě tu pravou "svoji" misku a mýdlo tak ponechávám odkryté, v kuchyňské keramické mističce, která mi jinak vyhovuje jak velikostí, tak tvarem. Fungovalo to, dokud jsem mýdlo používáním pravidelně zvlhčoval. Pak jsem se ale delší dobu neholil a zdá se, že mýdlo vyschnutím nenávratně změnilo kvalitu. Opětovné přestrouhání s průběžným vlhčením nic moc nepřineslo. Jde o mýdlo HJM. Moje první mýdlo (v zásobě čeká Arko a bezškodlivinný Speick).
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“