Čištění bagru

Vinci

Re: Čištění bagru

Příspěvek od Vinci »

No my, čo stále čistíme to robíme pre svoje potešenie. Kedysi som to neriešil, no tento rok sa vo mne bacil Bagromilus usídlil tak, že sa mi zbierka bágrov "zpäť násobila"(mat. krát 5). To už neni nejaké rozumné, že ušetrím ak si nebudem kupovať drahé machX. Bol by som celkom zvedavý koľko rokov by som vydržal byť na opustenom ostrove upravený, keby ma tam z aktuálnym náčiním vysadili.
Tak ako si čistia nadšenci britvy, s to aj s iných dôvodov ako estetických, aj my sme si našli svoje v bagroch. Sú medzi nami takí, čo ani oka nezažmúria ak si nevyčistia báger. :roll:
G Fatboy Rhodium G2, G 40's Superspeed (Ink-DeltaEcho), G Rocket, G Super Adjustable V2, ATT M2+SE1, Rockwell 6S, G Tech, G Slim Adjustable L2+J4, G Aristocrat, G Red Tip B3, Muhle R41, Merkur 34C & 37C,Edwin Jagger IVCSR, Fatip piccolo
vsezved

Příspěvek od vsezved »

@Vinci:
Pěkně si se přiznal. Když popřemýšlím já, tak se svým náčiním bych vydržel do konce časů, teda pokud se počítají i kameny a myslím, že 1l oleje při 1 kapce by vydržel taky desítky let :) s 1 bagrem a asi 15 žiletkami by to na dlouhý čas nevydrželo.
vladacr

Příspěvek od vladacr »

Záleží na strojku. Zlatého Fatboye, Super Adjustable a Slim Handle čistím vysloužilým zubním kartáčkem a toaletním mýdlem Speick po každém holení. Tyhle kousky si to zaslouží. Slim Twist nebo Rocket vždy jednou za holicí období (většinou týden). Ostatní strojky, mám jich asi dalších 14, vždy po oholení, protože to jsou "jednorázovky", kdy vždy jeden vyndám k krabičky a oholím se s ním, aby "nezapomněl, k čemu byl stvořen" :-). Magor, já vím...
Uton

Příspěvek od Uton »

Strojků mám 5, z toho 3 oblíbené a ty většinou točím dokola. Většinou když doslouží žiletka, dávám novou do jiného strojku. Strojky nečistím jinak než pod tekoucí vodou, max jednou do roka rozeberu a vyčistím důkladněji. Jinak to vůbec neřeším. Čas na čistění raději věnuji kvérům a to klidně i několik hodin. :-D
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!
Odpovědět

Zpět na „Všeobecně o holících strojcích a holení jimi“