Qshave Adjustable Safety Razor

...lidově bagry a kotvy.
lahcim

Re: Qshave Adjustable Safety Razor

Příspěvek od lahcim »

Rucka je nasroubovana spravne, problem bych spis videl v chybnem navrhu strojku. Horni cast hlavy uz nemuze jit niz. Fotka je sice mizerna, ale snad je to na ni videt.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Ahoj Michale,

tak to opravdu nevím kde je chyba. Já jsem koukal na své dva Vigoury a porovnával jsem to s Ming Shi 2000 S což je i Qshave. A popravdě podle dostupných fotek to vypadá stejně.

Až budu mít strojek fyzicky v ruce tak porovnám rozměry.

Ale podle toho co jsem zjistil tak to jsou ty samé strojky. Údajně se Ming Shi 2000 vyrábí v té samé továrně co Vigour. Jen jeden rozdíl je a to, že Ming Shi 2000 nejsou tak kvalitně opracované. Teď myslím barvu a otřepy. Jinak základ vychází ze stejného zinku a stejné vyfukovací formy.
Tu kvalitu myslím třeba jako ve škole 2-3 povrchově i opracování, ale 100% funkční.

Jedině pokud to bude takový průšvih tak to vyreklamujte.

Další věc je, že když Vám nesedí čepelky tak bohužel u Merkurů i Ming Shi 2000 platí to, že nežere každou čepelku. Strojek je hodně vybíravý na kvalitu čepelek. Nejvíc se mi osvědčili Polsilvery nebo z Lord. Derby bohužel ne. Zkus to Michale i ty Doki vyzkoušet než nad tím zlomíte hůl.

Chtělo by to porovnat s originálem jak rozměrově tak tvarově. Až budu mít Qshave doma tak se na to podívám a porovnám s Vigourem.

David
David a jeho žiletky
lahcim

Příspěvek od lahcim »

Dnes jsem strojku dal znovu sanci, tentokrat s ziletkou Gillette Platinum. Sice jsem se oholil, ale holeni nebylo prijemne. Ruznych ziletek mam dost, ale bojim se, ze chyba je v konstrukci strojku. Ale pockam si na Davidovo hodnoceni.
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

Je to kópia Futur strojčeka, ktorý mám doma v chrómovanom prevedení a som s ním veľmi spokojný. Viem ale, že je tam dôležitý uhol žiletky a uhol spodného hrebeňa. Merkur robí veľmi dobre, že uhol hrebeňa robí málinko strmší ako napríklad Edwin, alebo Muehle. Tým spodný hrebeňa dáva priestor žiletke a nedusí ju v medzere. Aj pri tomto strojčeku krásne pokračuje uhol hrebeňa do uhla žiletky. To zabezbečuje hladký chod po tvári v hocijakom nastavení agresivity.
Viem, že kritická je symetricita. Pravá strana s ľavou, alebo aj natočenie žiletky okolo osi strojčeka. Niekedy nie je rovnovežné ostrie s hornou hranou hrebeňa. Ak je to strojček za 6 Eur, obávam sa, že tam nebude niečo ako má byť.
doki

Příspěvek od doki »

IMG_20170605_085028.jpg
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré odpoledne Doki,

díky za fotku čepelek. Rozhodně potěší.

Jsem ještě zvědavý na ty druhé čepelky. Tyhle Qshave tedy neholí. Od té Personny co tam přidávají jsem zvědavý.

Ale je divné, že ten strojek nesedí dvou lidem. Opravdu se asi jedná o vadný kus. Zatím sám nevím. Strojek stále ještě cestuje. Takže nemůžu říci jak to je.

Každopádně držím pěsti v testování strojku.

David
David a jeho žiletky
doki

Příspěvek od doki »

Nemám vadný kus na reklamáciu, ale tá hlava mi nevyhovuje, ešte mu asi dám šancu
MÜHLE R89, MÜHLE ROCCA, FATIP GRANDE
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Vážení kolegové, Vážení kolegyně,

zde najdete rozborku velikostí Q vs. V

Abych upřesnil o co jde. Qshave je stříbrný a Vigour je zlatý.
Q - Qshave
V - Vigour
Hledám tam rozdíly jak ve velikosti tak i designu.

První a viditelný rozdíl designu je u ručky Q. Je jinak profilovaná. Další rozdíl je u Q u spodní části hlavy. Je tam distanční kolík na pozicování agresivity. Ten u V chybí.
Rozdíl je v celkové velikosti strojků Q 9,1 vs V 11 cm. Další rozdíl je v pružině u Q je slabší a u V je asi tak 5x silnější odpor. Jinak co jsem naměřil v těch základních věcech tak se strojky liší cca o 1 mm jen někde. Nezapírám, že je to i nepřesnou nedigitální šuplerou. Váhu jsem nevážil. Takhle malé množství moje váha neumí zvážit přesně.
Zásadní rozdíl je ve váze. Q je lehčí. Což bude asi na úkor síly materiálu. Přijde mi také u závitů trošku měkčí kov.

Teoreticky zásadní holící rozdíly by u tohoto strojku neměly být. Teď myslím vůči Merkuru nebo Vigouru.

Rozměry dodám do velkých fotek. Před chvílí jsem to nafotil a teď budu měřit.

Fotky s popisky a rozměry jsou zde: https://1drv.ms/f/s!AuxzsTO-430BrgZfJt2Y-4edePWc

David
Naposledy upravil(a) david_ul dne 15 čer 2017, 15:01, celkem upraveno 3 x.
David a jeho žiletky
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Vážení kolegové, Vážení kolegyně,

dneska jsem převzal konečně nový Qshave strojek.

Po zběžném prohlédnutí je lehčí než NT VIGOUR TX18 viewtopic.php?f=69&t=2279

Zdá se mi, že je i kratší. Ještě nafotím a změřím. Kratší je jen rukojeť. Co je navíc oproti Vigour strojku je distanční kolík na spodní hlavě strojku. Takže se ručka vždy trefí na začátek.
Zpracování je dobré. Nemám poškrábaný strojek. Jen je nezačištěný a jsou tam otřepy na závitech. Takže vyčistit a vydesinfikovat.
Barva není jednolitá. Povrch je hrubší. Není to prostě leštěná verze. Barva je prášková vypalovaná.

Nafotil jsem a natočil detail strojku. https://1drv.ms/f/s!AuxzsTO-430BrXm3BZg1v_ZoYkcM
U videa není žádné mluvení. Je tam jen okolní ruch města.
Ještě přidám fotky rozdílů mezi Q a V.

Na co jsem se těšil jsou čepelky Apache Personna odkaz viewtopic.php?f=67&t=2853, které jsou úplně jiné než čepelky Qshave. Ty jsou očividně tupé, nebo kolegové zrovna narazili na tupou čepelku.

V balení je krom samotného strojku ještě box s čepelkami a štěteček na očištění strojku. Je to ten samý štěteček co se dává do elektrických holících strojků nebo ke strojkům Weishi.

Úplně přesnou váhu na gramy nemám, ale pocitově Qshave je vyroben z tenčího materiálu (málo tekutého kovu bylo vstříknuto do formy) a tak možná lze očekávat známou vadu ohnutí rukojeti a ohnutí samotné hlavy. Doufám ale, že se mílím.

V týdnu ještě zkusím jak holí. Teď jej jen nafotím a vyčistím.

David

EDIT 17. 6 2017 15:26 :
Dobrý den kolegové, Dobrý den kolegyně,
omlouvám se, že to tak trvalo, ale včera jsem byl nějak vykolejený. Od rána jsem byl k nepoužití.
Dnes jsem se vrhl na otestování tohoto strojku. Jak jsem v minulém postu předeslal strojky Qshave, Vigour, Ming-Shi se moc neliší. Snad jen v mm od originál Merkuru Futur.
Při holení je znát, že Qshave je lehčí. Je to znát okamžitě. Pro oholení jsem použil mýdlo Cella, Barbus krém, štětec syntetic Omega a čepelku Rapira Swedish Supersteel. Omlouvám se, že ne přiloženou Personnu, ale psal jsem již minule, že ji testuji. Strojek jsem si nastavil na stupnici na číslo 3. Což je půlka z toho co strojek umí. Takže se zavřenými oči bych řekl "středně agresivní". Každý to má jinak. Někomu to připadá číslo na krájení masa :)
U strojku jsem zaznamenal nešvar Merkuru, nesouměrnou čepelku. Na jedné straně je více než na druhé vidět a zdálo se mi, že je trochu vychýlená do strany. Na to se ještě musím podívat.
Všimněte si, že jsem použil dvě možnosti mýdla. To, abych zjistil jak strojek klouže. Ten Barbus byl s glycerinem. Samotné založení čepelky bez problémů. Až na výše popsané. Horní hlava krásně drží. Hned zaklapla. Oholení se strojkem probíhalo pořád na stupeň tři. Neměnil jsem jej. Věděl jsem z Vigouru i Merkuru, že mi stupeň sedí. Držení strojku bylo výborné. Popravdě lepší jak u Vigouru. Vigour má sice asi silnější vrstvu barvy a klouže. Qshave jeho stříbrná varianta je jemně drsná. Vůbec jsem necítil, že by se mi rukojeť v ruce točila. Na obličeji držela jak má. Jen ten paradox. Na jedné straně mi nevadí, že neklouže a na druhé mi to vadí. Spodní díl hlavy jak je ještě nový tak taky neklouže tak jak má. Když je pod záběrem s vodou tak to není cítil, ale když je na suché šlehačce tak už to jemně táhne. Ale tento nešvar se časem vytratí, až se hlava trochu "obrousí". Holil jsem se pod úhlem asi tak 45 st. a dvou denní vous na první dobrou šel dolů. Holil jsem se čtyřmi směry a ve všech směrech jsem měl jistotu ve strojku. Žádný odskok nebo problém. Je mi jasné, že záleží na čepelce a mýdle. Potažmo na obličeji i vodě. Je tam hodně neznámých. Uznávám, že nemá cenu dělat recenzi nebo verdikt u jednoho oholení. Ale já jsem byl spokojený. U tohoto strojku hodně dělá čepelka. Pokud tam dáte čepelku co si se strojkem nerozumí tak se budete trápit. Já prostě u tohoto strojku ty negativa co tam pro někoho jsou nevidím. Jediné negativum co jsem zatím našel je ta nesouměrnost čepelky. Ale to může být tím, že jsem strojek komplet rozebral, vyčistil od grotu a promazal. To, že je lehký a prve jsem to viděl jako problém u holení přejde v klad. Tedy alespoň u mě. Barvu nemůžu posoudit. Nechce se mi do něj rýpat. Teď nemyslím, že bych chtěl růžový nebo modrý. Ale tvrdost a nános barvy (množství). Prostě jak dlouho vydrží neotřelí nebo nepoškrábaný.
Za cenu (věřím, že jen startovací) 6-7 USA Dolarů je to dobrá koupě i pro "startujícího muže".
Napadá mě ještě jedna omluva pro nesouměrnou čepelku. Že výrobce si myslel, že jednou stranou budu holit a druhou doholovat do hladka. Což tak činím, ale záměr to asi nebyl.
Když si vezmu, že za cenu 150-200 Kč zde v CZ pořádný strojek nekoupíte tak můj verdikt je, že za tu cenu je to dobrý stroj. I kdyby měl vydržet rok tak i tak je to dobrá koupě. Vím, že ekologové asi skřípou zuby. Ale já to myslím tak, že jej po jeho skonu nevyhodím do popelnice, ale vyhodím jej do sběrny na recyklaci kovů. To samé dělám u čepelek.

Na závěr. Je to dobrý strojek za dobré peníze. Jen si každý muž musí najít svůj dobrý stupeň (na strojku) a dobrou čepelku k tomuto strojku. Je fakt, že ne každá čepelka se hodí všude. Někde ve vláknu u svých čepelek to psal Wiking.
Osobně mám lepší oholení u strojku Vigour s ostřejšími čepelkami (Voskhod, Baili, Lord, Polsilver, Cloud).

No co víc napsat. Sám už nevím.

Už vím. Dnešní holení bylo bez pořezání a tak VPH sice byla, ale jen abych zjistil jestli jsem se řízl.

David
David a jeho žiletky
Slovak Boy

Příspěvek od Slovak Boy »

To ťahanie alebo kĺzanie spodného hrebeňa je spôsobené penou a vodou. Pena nesmie byť suchá, ani veľmi mokrá. A správne hovoríš, že aj mydlo je dôležité. Jedno kĺže viac, iné menej. Nevlastním tento trojček, len Futur, ale myslím, že je to skoro to isté, čo sa hrebeňa týka. Hrebeň sa mi kĺže veľmi ľahko po tvári.
Odpovědět

Zpět na „Holící strojky“