Polsilver Super Iridium - čepelky na holení

Vše o čepelkách
david_ul

Re: Polsilver Super Iridium - čepelky na holení

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno kolegyně a kolegové,

dneska ráno jsem měl hodně ospalý telefon a ANO ČEPELKY JSOU ORIGINÁL.
Všem se omlouvám za CAPS LOCK.

Moje resume: Ale opravdu jen dohady. Co jsem pochopil je, že srovnávají kvalitu s ostatními produkty Gillette. A mají nové výrobní postupy. Netuším jestli mají část nebo celou novou linku, nebo jestli je napadlo jen tak tam nedávat lepidlo.
Každopádně celopotisk čepelky už asi nebude. Nebo pokud se zákazníci budou bouřit tak třeba bude. Ale asi to dělají kvůli ceně. Netuším. Včera jsem mluvil s obchodníkem drogerií v Polsku a ptal jsem se jestli umí sehnat čepelky Polsilver. Že je neberou. Protože je prodejci nutí brát víc vícebřitů a strojků na vícebřit. Schválně jsem nepsal u posledních dvou vět jména firem. Abych ještě neměl co vysvětlovat někde něco někomu v Polsku u polišů :)
David
David a jeho žiletky
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobrý den kolegyně a kolegové,

s kolegovu Sucofem jsme testovali pořádně nové čepelky Polsilver 2020.
Je jasné, že každý je unikátní a tak se nesejdou dva stejné poznatky v tom či onom strojku nebo čepelce. Ale i tak jsme to zkusili.
Narazili jsme na jednu věc a to, že bude nutné nové čepelky zbavit grotu. U starých tohle být nemuselo. Tuším, že to zde někde psal kolega Radgost, že je lepší nepoužívat korek, ale pryž na gumování. Což je pravda. Tuto tezi potvrzuji a přešel jsem na ni. Jen pro upřesnění nemusíte prořezávat celu gumu, stačí opravdu 1 mm na každé straně.
Testovali jsme čepelky na více strojcích a v každém strojku se chovala jinak. V některých strojcích tahala. Ale to je tím, že je tam asi nějaký tupější úhel. Pokud strojek má možnost redukce úhlu tak jsem to zkoušel. Kolega Sucof testoval čepelku na strojcích Muhle R89 a Jagger. Zkoušel to i v jiných strojcích, ale nevracel se ke strojkům, kde mu tahala čepelka. Přiznám se, že jsme nejeli na výkon kolik dáme max. Takže Sufof dal pohodových 5 oholení. A dal by i víc, ale šlo o pohodu.Čepelku netočil. Jeho verdikt je, že Gillette u této čepelky změnil nejen design, ale i brus ostří (což má pravdu... po pořádném otestování) a změnu balení. Bohužel tam chybí kapka lepidla. Ohledně ostří... Nový typ čepelky je ostřejší než starší typ (což potvrzuji).
Já jsem testoval nové čepelky na strojcích Yaqi slant,Yaqi Mellon Safety Razor,Parker Variant a Qshave Adjustable Safety Razor. Sám za sebe se přiznám hned, že jsem otáčel čepelky až po 6 oholení.
Ze začátku než jsem našel správný úhel nebo stupeň na strojku tak čepelka tahala. Ale to se srovnalo buď změnou stylu holení nebo se u čepelky sám strhl grot. To se stalo cca po 3 oholení. Já jsem nestrhával grot, protože jsem měl v paměti, že u Polsilverů 2019 jsem nemusel. U nových už je to nutné.
Osobně jsem viděl v čepelkách změnu v ostří. Nový kus byl hodně ostrý a byl stále ostrý i v 6 oholení. Ale jak jsem psal. Nešli jsme směrem co čepelka vydrží, ale měnili jsme si spíše nové poznatky.
Já jsem ještě měnil i mýdla na holení. Zkusil jsem mýdla Figaro, T.F.S., Cella, Arko stick,proraso mýdla Z- Č a Vitos . Tam to vše dopadlo dobře. Šlehačka musí být hutná,ale vláčná. Nesmí být suchá. Pak oholení není příjemné. Kde mě holení opravdu zklamalo tak u holících sprejů. Nebudu jmenoval, ale všichni si asi představíte holící šlehačku ve spreji.
U mě nebyl problém se oholit na hladko (krom jizvy na obličeji a na krku). U kolegy Sucofa. Tak ten se holil, ale nešel do hladka. U holení je lepší dělat kratší tahy než jeden dlouhý. Jak jsou ostré tak se mi to lépe kontrolovalo.

Takže výsledek testování je asi takový. Mohli by zlepšit potisk čepelek. To jsem zapomněl napsat. Občas se našlo na čepelce, že je špatně udělaný potisk. Málo inkoustu...
Mohli by dodat lepidlo do voskového papíru. Ještě se k tomu vrátím. To jsem také zapomněl napsat. Zdá se mi, že nový voskovaný papír čepelky je pevnější.
Nová krabička má na sobě výrobní číslo série.
Nový typ čepelky je ostřejší než starší model. Je to dáno tím, že je tam asi nový typ brusu. A s tím souvisí potřeba strhnout grot.
Pevnost čepelky. Tam bych řekl, že je to stejné.
Jako poslední co jsem zkusil. Tak schválně použitou čepelku jsem otřel (hrubě) a nechal na vlhkém hadříku. A ano chytla rez. Jako by chytla rez i předešlá. Ale rez se vytvořila pomalu a nečekaně ne tak hodně. Je jasné, že to takto dopadlo. To jsem věděl. Zajímal mě ten čas, kdy přijde liška. Co si pamatuji dřívější model po otření měl lišku cca do 3 dnů. Tady to začínalo na 4-5 dni. Liška se začala dělat na vnitřní části čepelky a postupovala směrem nahoru k ostří.
Oba jsme se shodli, že ty nové jsou skoro stejně ostré (pocitově) jako Feather čepelky.

Pokud by zde chtěl ještě napsat něco Sucof nebo někdo jiný tak budu rád.

David
David a jeho žiletky
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Protože se momentálně dost málo holím, tak jsem zatím zkoušel pouze v Parker 89 a tam mi přišla žiletka dost tenká a rezonovala, což kazilo celkový dobrý dojem. Vyzkouším ještě v dalších strojcích a začnu slantem, kde by mohla být super. Jinak ve všem ostatním souhlasím s kolegy. Nutnost korkovat jsem zatím na prvním kousku nezpozoroval.
Odpovědět

Zpět na „Čepelky (žiletky)“