vdaka za odpoved.
jasne kazdu situaciu beriem ako skusenost z ktorej sa nieco naucim.Mimochodom predajca mi napisal,ze mi posle aj novu britvu-takze nakoniec fakt dobry deal.
A musim tiez poopravit co som pisal o mojom holeni.Raz som sa holil britvou a spravil som aj video: https://youtu.be/3nmiZL65P-s
No ale kedze sa to u mojej rodiny nestretlo s pochopenim, prave naopak- ze vyzeram divne:-), tak sa uz neholim.Britvy skusem len na vlasoch mojej zeny.No a budte milosrdny k mojmu stylu holenia- bolo to prvy krat:)
Britva Titan Vg10 - nekupujte
Re: Titan Vg10 nekupujte
Zdravím.
Dovolím si pridať svoj názor a trochu obhájiť britvy Titan.
Je fakt, že sú to ázijské britvy a finiš je nedotiahnutý, ale oceľ je slušná.
Myslím si, že to bola výnimka potvrdzujúca pravidlo.
Prešlo mi rukami na desiatky britiev Titan.
A tiež sa mi u jednej stalo niečo podobné. A nebola to oceľ VG10 ale ACRM-2.
Nechcel som ju vyhodiť a pokúsil som sa ju zmenšiť.
Prasklina bola na konci a keď som z nej urezal a zabrusoval ju, praskla znovu na inom mieste.
Tak som ju znovu zmenšil a keď bola hotová, pri brúsení praskla tretíkrát! a znovu na inom mieste.
Tu sú fotky : https://britvagentle.webnode.sk/minititan/
Mal som jedného zákazníka, ktorý bol nožiar, vyrába nože z rôznych druhov ocele.
Podľa toho, že mi rozprával ako vyrábal japonský meč na objednávku, som získal dojem že sa tomu rozumie.
Konzultoval som to s ním a podľa neho to bola chyba, ktorá vznikla pri výrobnom procese, práve toho jedno kusa.
Tou chybou mohlo byť napr. nesprávne ochladenie a pod.
Vysvetľoval mi, že na rozdiel od damaškovej oceli sa toto nestane, aj vtedy ak príde k nejakej chybe pri výrobe.
Dovolím si pridať svoj názor a trochu obhájiť britvy Titan.
Je fakt, že sú to ázijské britvy a finiš je nedotiahnutý, ale oceľ je slušná.
Myslím si, že to bola výnimka potvrdzujúca pravidlo.
Prešlo mi rukami na desiatky britiev Titan.
A tiež sa mi u jednej stalo niečo podobné. A nebola to oceľ VG10 ale ACRM-2.
Nechcel som ju vyhodiť a pokúsil som sa ju zmenšiť.
Prasklina bola na konci a keď som z nej urezal a zabrusoval ju, praskla znovu na inom mieste.
Tak som ju znovu zmenšil a keď bola hotová, pri brúsení praskla tretíkrát! a znovu na inom mieste.
Tu sú fotky : https://britvagentle.webnode.sk/minititan/
Mal som jedného zákazníka, ktorý bol nožiar, vyrába nože z rôznych druhov ocele.
Podľa toho, že mi rozprával ako vyrábal japonský meč na objednávku, som získal dojem že sa tomu rozumie.
Konzultoval som to s ním a podľa neho to bola chyba, ktorá vznikla pri výrobnom procese, práve toho jedno kusa.
Tou chybou mohlo byť napr. nesprávne ochladenie a pod.
Vysvetľoval mi, že na rozdiel od damaškovej oceli sa toto nestane, aj vtedy ak príde k nejakej chybe pri výrobe.
Re: Britva Titan Vg10 - nekupujte
ahoj Tunning,
vdaka za odpoved.Zaujimave je, ze tvoja praskla priblizne v rovnakom mieste ako moja.Myslim, ze naozaj je to kvoli tepelnej uprave, pnutie materialu nie je vsade rovnake- tym padom ked sa brusenim trochu narusi dojde k prasknutiu.
Samozrejme, mas ovela vacsie skusenosti s brusenim britiev ako ja,podla toho co pises som mal asi len smolu.Uvidim aka bude ta druha ktoru mi ma poslat.
Mimochodom, velmi pekne fotky, pacia sa mi elegantne krivky ktore si spravil, je sa vela co ucit:)
Nech sa dari
vdaka za odpoved.Zaujimave je, ze tvoja praskla priblizne v rovnakom mieste ako moja.Myslim, ze naozaj je to kvoli tepelnej uprave, pnutie materialu nie je vsade rovnake- tym padom ked sa brusenim trochu narusi dojde k prasknutiu.
Samozrejme, mas ovela vacsie skusenosti s brusenim britiev ako ja,podla toho co pises som mal asi len smolu.Uvidim aka bude ta druha ktoru mi ma poslat.
Mimochodom, velmi pekne fotky, pacia sa mi elegantne krivky ktore si spravil, je sa vela co ucit:)
Nech sa dari