Mýdlo na holení a jeho konzistence

... po srsti či proti...
Radgost
admin

Re: Mýdlo na holení a jeho konzistence

Příspěvek od Radgost »

To je zbytečné, co chlap to jiný postup.
Neexistuj nějaký univerzální návod na tvorbu pěny - jen postupy.
Někomu vyhovuje to a jinému zase ono.

Já např, pokud použiji mýdlo jej nechá řádně vyschnout. Pokud jej použiji v dalších dnech, o to déle rozdělávám mydlinky, ale to mi nevadí.

Stejně teď nejraději používám holící krémy, více:

viewtopic.php?f=16&t=110
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Na Barbuchovi na kelímku mám takové průhledné víčko které je docela natěsno. Po zatažení hlavního víčka utěsní povrch mýdla aby nevyschlo. Po holení mám takový jednoduchý postup jak udržet mýdlo stejnoměrně vlhké. Pod tekoucí vlažnou vodou opláchnu z krabičky zbytky pěny, vyšplouchnu zbytky vody a rovnou zadekluji tím průhledným víčkem. Pod ním se (bez ohledu na množství zbývajícího mýdla) udrží pokaždé přibližně stejné množství vody, tak akorát na příští holení. Mýdlo není ani rozčvachtané, ani suché, je tak akorát. Pěnu udělám jen mírně v krabičce s mýdlem a pak hlavně na tváři. Pěkně to papulku namasíruje a vousy dostanou dostatek mýdla ze všech stran. Až je šlehačka pěkně hustá, tak holení. Na druhé holení řidší pěnu abych lépe cítil jak beru proti srsti, ale zase dělanou na papulce. Neboli - každému podle jeho chuti. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
agitatorX

Příspěvek od agitatorX »

Já jsem tedy vždycky uskladňoval mýdla bez obalu v hrníčku. Zrovna nedávno jsem se po delším období promiskuity vrátil k Barbusu. Po holení ho opláchnu od pěny, "vyleju" a zavřu. Měl jsem i tendenci ho nechávat otevřený..z čehož sešlo. Překvapila mě měkká konzistence mýdla - dříve (s Barbusem jsem začínal) jsem si nedopřával tolik pěny a mýdlo jsem tak tolik nesmáčel a "nezhuntoval". Přestože že vodu vyliji, do příštího holení je mýdlo pěkně měkké a dobře se nabírá na štětku...Na druhou stranu vydrží kratší dobu....

Btw, když mluvíme o těch postupech...zkoušeli jste při nabírání mýdla na štětku otočit kalíšek hlavou dolů?
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

agitatorX píše:Btw, když mluvíme o těch postupech...zkoušeli jste při nabírání mýdla na štětku otočit kalíšek hlavou dolů?
Jakože když ho otočíš dnem vzhůru tak ti ta sebraná pěna gravitací skočí přímo na štětku a když se to dělá klasicky tak se jakoby víc ubírá z mýdla protože se musí mechanicky nabrat? Nezkoušel jsem, ale je to docela zajímavý - pokud tomu teda dobře rozumím :idea:
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
agitatorX

Příspěvek od agitatorX »

No vlastně jde o to, že se mýdlo dostane jakoby víc do vnitřku štětky, tak pak dělá pěnu rychleji.
Možná se tím dá i trochu mýdla ušetřit.
...ale je to jenom taková drobnost. Kdysi jsem to objevil u tohohle chlapíka:

http://www.youtube.com/watch?v=ZSUNBY9z ... re=channel
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

To je ten maník jak je tady už na více videích třeba jak míchá pěnu v dlani atd. On kouká jako by byl vyfetlej, ale jeho videa jsou fakt parádní a poučný. Včera jsem to zkoušel když jsem doloval zbytky z mýdla Balea a pohodička - pěnička jedna radost a jezevčice ta jenom chrochtala blahem (nebo že by to byla kančice ?) :-)
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

dost často čtu zde,že je dobré ten kalíše,misku atd...,kde si rozděláváte pěnu,tak že je dobré ji nahřát? :shock: ;) Jako ji propláchnou horkou vodu,či jakpak a potom začít míchat pěnu,,,? 8-)
MERKUR Solingen - 37 001
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

No, když máš "pěnotvor" tak do něj naliješ horkou vodu a on misku s pěnou ohřívá. Když jej nepoužívám (momentálně jej mám rozbitý a na další čekám :( ), tak napustím do umyvadla na dno horkou vodu a do ní položím misku s pěnou. Aj tak sa dá!
Postup je:
- misku napustím teplou vodou a odmočím v ní štětku
- v prohřáté misce našlehám pěnu
- pak ji dám do horké vody v umyvadle
relka

Příspěvek od relka »

Bez horký pěny si snad už ani nechci holení Břitvou představovat...Na první holení to ani nepociťuju..ale na přeholení, když si před tím namydlíš po srsti oškrábnutou kůži trochu naředenou pěnou..která je horká..jooo to je něco. :P
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Tady je kousek povídání i s obrázky.

viewtopic.php?f=26&t=44

8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Odpovědět

Zpět na „Techniky holení“