allegro.pl různý věci k břitvám

PetrS
mentor

Re: allegro.pl růný věci k břitvám

Příspěvek od PetrS »

Pěkná ukázka jak Břitvu "načančat" na prodej.
Dobře si prohlédni všechny části. Snímek první - špička čepele je vyžraná ale zbytek dokonale hladký a lesklý. Jak se to může stát. Ramínko má stopy po hrubé brusce ale poté mizerně zaleštěné . Držák který je hrubě zakulacený na profile, střenky co mají pivot nýt omlácený a zadní nýt nese stopy po ujetém vrtáku. Snímek druhý: znak na ramínku "jakoby" špatně vyražený a zároveň jiný profil než na protější straně. Zadní nýtek pro jistotu není vidět ale stejně jsou tam stopy jako po odvrtávání. Snímek třetí: Opotřebované střenky a dokonalý nedotčený gravírovaný nápis. Pivot nýty namlácené jak od kováře. Typově styl jako Wapienica, to jsou břitvy co mají střenky též nerezové. Raději hledej klasiku, třeba i starou ale nezničenou "renovací". S klasickou značkou. Pokud nebude mít hluboké stopy po rzi, tak se jí dá hodně vrátit původního vzhledu. Navíc osvědčené značky se dost často vyskytují na našem Aukru a nemusíš riskovat od východních šikulů co umí prodávat. A tak nespěchej, fakt si Tě Tvá kráska najde.

Tak to jsem tomu dal - Před chvílí jsem se dozvěděl, že jsou to originál Wapienice - není co dodat - rychlé čučení a rychlý úsudek nejsou dobré. :cry:
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Radgost
admin

Re: allegro.pl různý věci k břitvám

Příspěvek od Radgost »

Zdravím, zpracování je už z výroby poněkud humpolácké (mám jednu doma), ale v zásadě se jedná o dobrou nerezovou břitvu.

Ovšem pozor!

Nákup Wapienice je poněkud loterie.

Některé kusy mají ostří do vrtule jdou nabrousit jen velmi obtížně.

Uživatelé na zahraničních fórech si ji vesměs na holení pochvalují (já také), ovšem někteří brusiči ji od zákazníků odmítají přijímat k broušení.
Argumentují tím, že jsou Wapienice již z výroby originály a kus od kusu se dosti liší.
Tzn., že se některé kusy dají nabrousit relativně dobře, ale také se často vyskytují kusy, kde vytvoření základní fazetky je peklo na zemi.
Sám jsem brousil na ostří na mé Wapienici něco kolem 5. hodin - ostří je na ní mírně do vrtule a na jedné straně jsem musel zaříznou dosti hluboko do čepele tak abych měl na opačném konci čepele ostří alespoň minimalinkou rovinu ostří. :P
Radgost
admin

Re: allegro.pl různý věci k břitvám

Příspěvek od Radgost »

Na téma Wapienica pokračujeme zde:

viewtopic.php?f=37&t=413
Odpovědět

Zpět na „Pokec o všem co za to stojí“