Ma texturu trochu jako piskovec. Dela dost kase (zluto-hneda nebo poctiva svinibrodska "zelen" s zelezem), nezalestuje se. Pred brousenim se ma nechat 5-10 minut nasaknout vodou, pak vodu drzi a nemusi se zvlhcovat. Nema se nechavat pod vodou dlouhodobe, neb by se mohl rozpadnout podel prasklin.PetrS píše:Připadá mi, že na postavení břitu je prvě takový úběr ideální.
Nejen že hodně ubírá, ale zároveň po sobě likviduje ty nejhlubší stopy po broušení.
Velice praktická kombinace pro tvarování bez obav z následků rychlého odebírání materiálu.
Dělá hodně kaše, nebo se spíše zalešťuje povrch kamene?
Zdravím, Petr.
Japonske prirodni kameny
Re: Japonske prirodni kameny
Opet jsem jasal predcasne. Bohuzel, kamen stipa ostri, a to i jako kase na tvrdsich kamenech. Na noze je OK, ale na britvy se nehodi. Mozna kvalitnejsi kousek bude fungovat lip.
Ty máš ale smůlu.
To je jak s tím šutrem od 330mate.
To je jak s tím šutrem od 330mate.
Proste jak se rika, japonec na konec. Tentokrat jsem vedel, do ceho jdu, a prodejce by ho vzal zpet bez reptani (na rozdil od 330mate), takze nejsem az tak zklaman.Radgost píše:Ty máš ale smůlu.
To je jak s tím šutrem od mate330.
Slibil jsem Radgostovi, ze sem casem neco napisu o svych dalsich japoncicich. Pripravuju par radek a obrazku o dvou kamenech z lomu Nakayama. Pouziva tu nekdo dalsi JNats nebo jsem sam?
Hmmm jak to rict? Nakayama, Honoyama, OOzuki. Jeste je porad zajizdim.
Japonce tady používáte jen vy dva.
Tvůj článek by si možná zasloužil umístění přímo na web.sparq píše:Slibil jsem Radgostovi, ze sem casem neco napisu o svych dalsich japoncicich. Pripravuju par radek a obrazku o dvou kamenech z lomu Nakayama. Pouziva tu nekdo dalsi JNats nebo jsem sam?
Ja zakontruju Nakayama Nashiji Suita a Nakayama Maruka Kiita. Suitu mam zvladnutou, Kiita je v zabehu. Na vetsi clanek si ovsem netroufam, zas tolik o nich nevim (u JNats je to smes geologie, geografie, metalurgie, historie a sociologie).adrspach píše:Hmmm jak to rict? Nakayama, Honoyama, OOzuki. Jeste je porad zajizdim.
Podpořil bych Radgosta, netřeba nějakou doktorandskou práci, Tvé postřehy vždy potěší!