Pitralon

O všem co používáme po holení na ošetření pleti
Odpovědět
Mushroom

Re: Pitralon

Příspěvek od Mushroom »

Zdravím ostatní..
Co se týče vůně (popisována kolegou Adrspachem) ještě bych si dovolil přidat vůni tabáku(kouře) - tehdy kouřil snad každý..
Jinak k těm "kolínským", pamatuju na značku Adam. Byla prý spíš pro mladé. Asi proto, že tolik "nepálila". Sám jsem ji obdržel k nějakým náctiletým narozeninám. A patřila do řady kosmetiky Astrid (jako tehdy snad všechno)..
RoKro

Příspěvek od RoKro »

Tak Adam se vyrábí pořád a roky ten pajcunk po holení používám. Voní i pálí příjemně. Nemám rád nepálivé mazuty, ty pro citlivou pleť, mám pak pocit, že nefungují :-) naštěstí už jsem dlouho žádný takový nedostal a žena ví, že jsem adamita :-) Hm, -náctileté narozky, i ty poslední jsou už těch nejvyších -náct let zpět, letí to.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

adrspach píše:Tak jsem s tim pitralonem nepochodil. nemohl by mi nahodou nekdo rici jake se pouzivaly vody po holeni zacatkem sedmdesatych let?
Tak pokud vím tak se tenkrát vyráběly ještě další vody po holení:
Adam
Diplomat
Don
Alpa 378
Alpa Windsor
a ještě několik výrobků řady Alpa.

Kupodivu se výše zmíněné dají koupit dodnes.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

Zajímalo by mne, zda pitralon český, německý a švýcarský voní stejně.
Máte s tím nějaké zkušenosti?

Pokud ne, zkusím je sehnat a porovnat. ;)
frazer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frazer »

Zakoupil jsem náhodou v drogerii ROSSMANN pitralon s vitamínem f - vůně naprosto oldskool a cena absolutně nepřekonatelná :-) :ugeek:
Ještě jsem tam zahlédl krém na holení od nivei, neznáte/nepoužíváte ho někdo? prodává se v kovové tubě skoro jako barbucha.

pitralon si tímto vyzískal místo mezi mou "hygienou po holení":-)
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

frazer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frazer »

A ještě něco - teď jsem se vrátil z drogerie v mým zapadákově a narazil jsem tam krom barbusu i PITRALON - PĚNIVÝ HOLICÍ KRÉM SE SILIKONOVÝM OLEJEM za 62,-. samosebou mě to zaujalo, a tak jsem jej i zakoupil.

Obrázek

Prodává se v papírové krabici, ve které je temně modrý kelímek, vypadá to skoro stejně jako barbus, po otevření a přičichnutí má ale ostřejší vůni, ne takovou tu "rozbředlou".
Žel bohu, zrovna jsem se oholil, a tak podám zprávy až poté.

Výrobce je podle obalu SETUZA z Ústí nad Labem.

Jinak doporučuji http://www.pitralon.cz/, to jsou fanouškovské stránky těchto produktů. zvláštěpak stojí za pozornost "TV spot pro pamětníky" skoro na konci stránky.

Opravdu velmi pěkné čtení..!

p.s.: dík radgoste :-)
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

To, že vody po holení a některé "parfémy" vyrábí chemička zní hrozivě. :lol: :lol: :lol:
Jack.Grave

Příspěvek od Jack.Grave »

Pitralon mi doma ženské zakázaly, takže zvítězila klasická kolínská voda (Echt Kölnische Wasser Doppelt), klasický holičsky oldschool á la 30. léta.
Břitva je mečem svobody...
cynicc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cynicc »

Ja si pamatuju ze za byvaleho rezimu kdyz jsme jeli na skolu v prirode a kupovali jsme darky pro rodice tak skoro vsichni kupovali pro tatinka Pitralon (tenkrat nevim jak dneska to byla kulata flasticka s jemne zoubkovanym vickem jakoby olejicek na opalovani - ale pamet muze klidne mast) pro mamu asi nejakej sampon v pytliku :D ti z nas jiste museli mit doma radost, no a drogerie byla urcite po takovym najezdu vice trid uplne vybrakovana.

Sakra ale vubec si nepamatuju jestli ho tata pouzival nebo se tomu smal ja fakt nevim - no dneska uz se to nedozvim. Taky nevim kam se podel ten jeho bagr motylek od Astry - to by byla relikvie pro me. Pouzival DON to je jediny co si pamatuju a pak jeste Adama pozdejc.

Jinak presne pred 24h jsem se namydlil tim Pitralonem jak jsem na nej vcera nadaval oproti Barbusu - nedalo mi to a prubnul jsem ho - pekne jsem si vyhral. Do bagru jsem naladoval fungl Wilkinson a oholil se. Tak teda se musim omluvit a Pitralon mydlo je taky dobry asi jak ma clovek momentalni naladu. No ale kdyz si sahnu na tvar tak porad dobry, takhle uz jsem nebyl oholen dlouho - takhle dobre. Cim to ? Ze by Astry byly min kvalitnejsi nebo ostrejsi nez Wilkinsony ? Posledni dobou jsem se holil Astrama i platinumkama a prijde mi ze Wilkinson je mozna lepsi. Chtelo by to udelat anketu.

At zije Pitralon - tak dobre zajdu zitra do kramu a koupim si i vodu po holeni - at sam za sebe muzu rict fakt je dobra nebo fakt nic moc. To jak na me bude reagovat okoli jestli smrdim dedkovsky nebo ne je vec druha.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!
Odpovědět

Zpět na „Vody a balzámy po holení“