Zdravím ostatní..
Co se týče vůně (popisována kolegou Adrspachem) ještě bych si dovolil přidat vůni tabáku(kouře) - tehdy kouřil snad každý..
Jinak k těm "kolínským", pamatuju na značku Adam. Byla prý spíš pro mladé. Asi proto, že tolik "nepálila". Sám jsem ji obdržel k nějakým náctiletým narozeninám. A patřila do řady kosmetiky Astrid (jako tehdy snad všechno)..
Pitralon
Re: Pitralon
Tak Adam se vyrábí pořád a roky ten pajcunk po holení používám. Voní i pálí příjemně. Nemám rád nepálivé mazuty, ty pro citlivou pleť, mám pak pocit, že nefungují naštěstí už jsem dlouho žádný takový nedostal a žena ví, že jsem adamita Hm, -náctileté narozky, i ty poslední jsou už těch nejvyších -náct let zpět, letí to.
Tak pokud vím tak se tenkrát vyráběly ještě další vody po holení:adrspach píše:Tak jsem s tim pitralonem nepochodil. nemohl by mi nahodou nekdo rici jake se pouzivaly vody po holeni zacatkem sedmdesatych let?
Adam
Diplomat
Don
Alpa 378
Alpa Windsor
a ještě několik výrobků řady Alpa.
Kupodivu se výše zmíněné dají koupit dodnes.
Zajímalo by mne, zda pitralon český, německý a švýcarský voní stejně.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Pokud ne, zkusím je sehnat a porovnat.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Pokud ne, zkusím je sehnat a porovnat.
Zakoupil jsem náhodou v drogerii ROSSMANN pitralon s vitamínem f - vůně naprosto oldskool a cena absolutně nepřekonatelná
Ještě jsem tam zahlédl krém na holení od nivei, neznáte/nepoužíváte ho někdo? prodává se v kovové tubě skoro jako barbucha.
pitralon si tímto vyzískal místo mezi mou "hygienou po holení":-)
Ještě jsem tam zahlédl krém na holení od nivei, neznáte/nepoužíváte ho někdo? prodává se v kovové tubě skoro jako barbucha.
pitralon si tímto vyzískal místo mezi mou "hygienou po holení":-)
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
A ještě něco - teď jsem se vrátil z drogerie v mým zapadákově a narazil jsem tam krom barbusu i PITRALON - PĚNIVÝ HOLICÍ KRÉM SE SILIKONOVÝM OLEJEM za 62,-. samosebou mě to zaujalo, a tak jsem jej i zakoupil.
Prodává se v papírové krabici, ve které je temně modrý kelímek, vypadá to skoro stejně jako barbus, po otevření a přičichnutí má ale ostřejší vůni, ne takovou tu "rozbředlou".
Žel bohu, zrovna jsem se oholil, a tak podám zprávy až poté.
Výrobce je podle obalu SETUZA z Ústí nad Labem.
Jinak doporučuji http://www.pitralon.cz/, to jsou fanouškovské stránky těchto produktů. zvláštěpak stojí za pozornost "TV spot pro pamětníky" skoro na konci stránky.
Opravdu velmi pěkné čtení..!
p.s.: dík radgoste
Prodává se v papírové krabici, ve které je temně modrý kelímek, vypadá to skoro stejně jako barbus, po otevření a přičichnutí má ale ostřejší vůni, ne takovou tu "rozbředlou".
Žel bohu, zrovna jsem se oholil, a tak podám zprávy až poté.
Výrobce je podle obalu SETUZA z Ústí nad Labem.
Jinak doporučuji http://www.pitralon.cz/, to jsou fanouškovské stránky těchto produktů. zvláštěpak stojí za pozornost "TV spot pro pamětníky" skoro na konci stránky.
Opravdu velmi pěkné čtení..!
p.s.: dík radgoste
Břitva je krásná i zákeřná jako život - stačí nepozornost a není cesty zpět.
To, že vody po holení a některé "parfémy" vyrábí chemička zní hrozivě.
-
Pitralon mi doma ženské zakázaly, takže zvítězila klasická kolínská voda (Echt Kölnische Wasser Doppelt), klasický holičsky oldschool á la 30. léta.
Břitva je mečem svobody...
Ja si pamatuju ze za byvaleho rezimu kdyz jsme jeli na skolu v prirode a kupovali jsme darky pro rodice tak skoro vsichni kupovali pro tatinka Pitralon (tenkrat nevim jak dneska to byla kulata flasticka s jemne zoubkovanym vickem jakoby olejicek na opalovani - ale pamet muze klidne mast) pro mamu asi nejakej sampon v pytliku ti z nas jiste museli mit doma radost, no a drogerie byla urcite po takovym najezdu vice trid uplne vybrakovana.
Sakra ale vubec si nepamatuju jestli ho tata pouzival nebo se tomu smal ja fakt nevim - no dneska uz se to nedozvim. Taky nevim kam se podel ten jeho bagr motylek od Astry - to by byla relikvie pro me. Pouzival DON to je jediny co si pamatuju a pak jeste Adama pozdejc.
Jinak presne pred 24h jsem se namydlil tim Pitralonem jak jsem na nej vcera nadaval oproti Barbusu - nedalo mi to a prubnul jsem ho - pekne jsem si vyhral. Do bagru jsem naladoval fungl Wilkinson a oholil se. Tak teda se musim omluvit a Pitralon mydlo je taky dobry asi jak ma clovek momentalni naladu. No ale kdyz si sahnu na tvar tak porad dobry, takhle uz jsem nebyl oholen dlouho - takhle dobre. Cim to ? Ze by Astry byly min kvalitnejsi nebo ostrejsi nez Wilkinsony ? Posledni dobou jsem se holil Astrama i platinumkama a prijde mi ze Wilkinson je mozna lepsi. Chtelo by to udelat anketu.
At zije Pitralon - tak dobre zajdu zitra do kramu a koupim si i vodu po holeni - at sam za sebe muzu rict fakt je dobra nebo fakt nic moc. To jak na me bude reagovat okoli jestli smrdim dedkovsky nebo ne je vec druha.
Sakra ale vubec si nepamatuju jestli ho tata pouzival nebo se tomu smal ja fakt nevim - no dneska uz se to nedozvim. Taky nevim kam se podel ten jeho bagr motylek od Astry - to by byla relikvie pro me. Pouzival DON to je jediny co si pamatuju a pak jeste Adama pozdejc.
Jinak presne pred 24h jsem se namydlil tim Pitralonem jak jsem na nej vcera nadaval oproti Barbusu - nedalo mi to a prubnul jsem ho - pekne jsem si vyhral. Do bagru jsem naladoval fungl Wilkinson a oholil se. Tak teda se musim omluvit a Pitralon mydlo je taky dobry asi jak ma clovek momentalni naladu. No ale kdyz si sahnu na tvar tak porad dobry, takhle uz jsem nebyl oholen dlouho - takhle dobre. Cim to ? Ze by Astry byly min kvalitnejsi nebo ostrejsi nez Wilkinsony ? Posledni dobou jsem se holil Astrama i platinumkama a prijde mi ze Wilkinson je mozna lepsi. Chtelo by to udelat anketu.
At zije Pitralon - tak dobre zajdu zitra do kramu a koupim si i vodu po holeni - at sam za sebe muzu rict fakt je dobra nebo fakt nic moc. To jak na me bude reagovat okoli jestli smrdim dedkovsky nebo ne je vec druha.
Kdo se topí - i břitvy se chytá !!!