Brusné kameny mistra Sucháčka
Re: Brusné kameny mistra Sucháčka
Tak jsem pánové trochu zklamán, už 14 dní čekám na objednaný brousek od Sucháčka a nic. Trvá to tak dlouho? Potřeboval bych nabrousit a zkusit.
Popožeň jej.
Občas si dá načas.
Občas si dá načas.
Nejsi sám. Popravdě nevím, co si mám o službách páně Sucháčka myslet. Pana Sucháčka jsem opakovaně telefonicky kontaktoval (už 3x) s tím, že jsem reklamoval jeden dodaný kámen, protože dodán byl úplně jiný,něž jsem původně objednával. Manželkou pana Sucháčka mi bylo přislíbeno, že mne manžel kontaktuje po návratu z lázní.stork píše:Tak jsem pánové trochu zklamán, už 14 dní čekám na objednaný brousek od Sucháčka a nic. Trvá to tak dlouho? Potřeboval bych nabrousit a zkusit.
Jelikož k žádnému kontaktu nedošlo,opětovně jsem telefonoval já. P. Sucháček si po třetí zapsal požadavky na kámen s tím, že jej pro mne vyrobí a dodá grátis, když už se "stala chyba".
Dnes jsem na poště ověřoval stav zásilek - od posledního rozhovoru je to již 3 týden - nepřišla žádná. Moje rozmrzelost se ještě zvýšila po zjištění, že břidlo-kámen na břitvu nebude zdaleka tak idální ,jak se zprvu jevil, po jemném srovnání a obroušení povrchu jsem zjistil, že obsahuje lesklá zlatavá zrnka - jestli je to pyrit či slída netuším, tuším ale, že na břítvu asi nebude tím pádem vhodný... Možná tak na obtahování kuchyňských nožů z uhlíkaté oceli.
Výsledkem celé akce jsou výdaje několik set Kč vč. telefonátů s "mizivým" výsledkem...
Zvažoval jsem, zda-li uvedené "zkušenosti" uveřejnit, nakonec jsem se rozhodl že ano - případní další zájemci mohou posoudit, zda-li nebude vhodnější investovat přímo do japonských vodních kamenů zaručeného složení a kvality.
ahoj, přidám se do diskuze. Já jsem čekal na brousek 14 dní, když nepřišel, tak jsem to urgoval u p.Sucháčkové.Říkala , že ho pošlou ihned, neposlali, přišel až za 14 dní. Myslím, že je to normální.Čekej
Dnes jsem si trochu hládnul břitvu na břidlici. Nevím jak to popsat, ale zdá se mi, že během broušení misty drhne. Prostě naolejuji břidlici a táhnu břitvu. Většinu pohybu klouže hladce, jako kdyby bez odporu, a z toho místy zadrhne. Je to v rukách, nebo je problém s brouskem?
Na každý pád, už mám objednanou keramiku.
Na každý pád, už mám objednanou keramiku.
Některé kameny pana Sucháčka nejsou jednolité a občas se v nich vyskytne jiný materiál, což činá při broušení břitev problém.
Je to problém s brouskem. Před naolejováním je nutné tolpapem velice dobře utřít celý brousek, pak dát pár kapek oleje, prstem rozetřít po celé ploše a znovu tolpapem utřít. Pak dostatek oleje a zkusit jemný tah Břitvou. pokud to opět někde zadrhne, tak je tam ještě někde zrníčko z brusu. Obvykle se dá najít prstem a odstranit. Ukládej brousek do kousku plátna aby se na něj nenachytala zrníčka čehokoliv, a před použitím opět utřít tolpapem. Po prvním broušení už to dělat nebude.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
-
Tak jsem neodolal a pořídil jsem si jeden z brousků páně Sucháčkových, Břidlice kombinovaná s pískovcem. Vybíral jsem z asi 5 kusů a mohu říct že sem měl štastnou ruku, břidla je krásně hladká a stejnozrná po mírném naolejování silikonem brousí úplně sama. Hlavně ta cena je vskutku lidová.
Břitva je mečem svobody...
Ahoj Jack.Grave,
blahopřeji k brousku od pana Sucháčka. Celkově můžu hodnotit jako velmi dobrý brousek, který lze používat jak s olejem, tak i s vodou. Tedy každý samostatně. S vodou má o trochu silnější úběr a s olejem velice dobře zalešťuje. Jen ten pískovec - to není nejlepší materiál na broušení Břitev. Lze jej úspěšně používat na broušení nožů, ale Břitvu bych velice důrazně NEDOPORUČOVAL. Příliš veliká zrna, která se navíc velmi lehce vydrolují Ti poškodí břit. Dokonce si budeš muset hlídat, aby se Ti zrnka pískovce nedostaly na stranu Břidlice. Poznáš to lehce. Když začneš na Břidli brousit a začne Břitva zadrhávat, tak honem Tolpapem pečlivě očistit, jinak zrna poškodí břit i brousek. Pan Sucháček to ví a tak Tě měl na toto upozornit předem, pokud věděl, že chceš brousek na Břitvu. Každopádně ta Břidlová část Tě velice uspokojí svými vlastnostmi. Přeji pevnou ruku a dobré ostří, Petr.
blahopřeji k brousku od pana Sucháčka. Celkově můžu hodnotit jako velmi dobrý brousek, který lze používat jak s olejem, tak i s vodou. Tedy každý samostatně. S vodou má o trochu silnější úběr a s olejem velice dobře zalešťuje. Jen ten pískovec - to není nejlepší materiál na broušení Břitev. Lze jej úspěšně používat na broušení nožů, ale Břitvu bych velice důrazně NEDOPORUČOVAL. Příliš veliká zrna, která se navíc velmi lehce vydrolují Ti poškodí břit. Dokonce si budeš muset hlídat, aby se Ti zrnka pískovce nedostaly na stranu Břidlice. Poznáš to lehce. Když začneš na Břidli brousit a začne Břitva zadrhávat, tak honem Tolpapem pečlivě očistit, jinak zrna poškodí břit i brousek. Pan Sucháček to ví a tak Tě měl na toto upozornit předem, pokud věděl, že chceš brousek na Břitvu. Každopádně ta Břidlová část Tě velice uspokojí svými vlastnostmi. Přeji pevnou ruku a dobré ostří, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Dobrý den pánové.
chtěl bych se zeptat, zda pan Sucháček již prodává kameny postaru v dřevěných krabičkách.
chtěl bych se zeptat, zda pan Sucháček již prodává kameny postaru v dřevěných krabičkách.