chinese 12 K

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
sparq
brusič

Re: chinese 12 K

Příspěvek od sparq »

Jak jej zmeni to namoceni? Zmekne?
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

sparq píše:Jak jej zmeni to namoceni? Zmekne?
je to pravdepodobné, lebo po namočení som pozoroval oveľa ľahšiu tvorbu
kaše, ako keď len pokropím vodou suchý kameň a potom chcem robiť kašu
pomocou slurry

inak bez kaše sa mi zdá kameň nepoužiteľný, po vytvorení kaše má silnú spätnú väzbu
pri brúsení
Naposledy upravil(a) irenko dne 08 úno 2011, 19:41, celkem upraveno 1 x.
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
rotavator

Příspěvek od rotavator »

A ako s ostrím? Na SRP som čítal že po Číne je ostrejšie ako po COTI
Nie je kameň ako kameň.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

rotavator píše:A ako s ostrím? Na SRP som čítal že po Číne je ostrejšie ako po COTI
tak toto neviem posúdiť, ale ak nie som spokojný po brúsení na COTI dám dávku ťahov na
tomto kameni (vytvorí zúbky) a vrátim sa na pár ťahov na COTI
možno skúsim nabudúce 12K bez kaše na úplný finiš, hlavne keď som si pozrel tie testovacie fotky, čo si tu pridal 8-)
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
rotavator

Příspěvek od rotavator »

Budem sa tešiť
Nie je kameň ako kameň.
Radgost
admin

Příspěvek od Radgost »

irenko píše:
rotavator píše:A ako s ostrím? Na SRP som čítal že po Číne je ostrejšie ako po COTI
tak toto neviem posúdiť, ale ak nie som spokojný po brúsení na COTI dám dávku ťahov na
tomto kameni (vytvorí zúbky) a vrátim sa na pár ťahov na COTI
možno skúsim nabudúce 12K bez kaše na úplný finiš, hlavne keď som si pozrel tie testovacie fotky, čo si tu pridal 8-)

Vezmi jej sebou do Ostrohu, jsem na něj zvědav.
jan03

Příspěvek od jan03 »

rotavator píše:Vážne uvažujem o kúpe tohto brusidla, no neviem, či od tohto predajcu príde kameň zlapovaný, prípadne ak nie, dá sa zrovnať na brúsku zrnitosti C od Jan 03?
http://stores.ebay.com/classic-razor/_i ... pos=&gbr=1

Ahoj, jestli se můžu ze zvědavosti zeptat - když už lapujete na mých kamenech, mění se pak nějak zásadně struktura jejich povrchu nebo se ještě víc vyhlazují?

Protože mám doma pár kousků č. 108, které jsem kvůli tomu, že se na nich po frézování objevily vzduchové bublinky, nepustil do světa, ale je mi je líto vyhodit a na lapování nebo na broušení kuchyňáků by podle mne stačily.
Honza
nalimko

Příspěvek od nalimko »

jan03 píše:
rotavator píše:Vážne uvažujem o kúpe tohto brusidla, no neviem, či od tohto predajcu príde kameň zlapovaný, prípadne ak nie, dá sa zrovnať na brúsku zrnitosti C od Jan 03?
http://stores.ebay.com/classic-razor/_i ... pos=&gbr=1

Ahoj, jestli se můžu ze zvědavosti zeptat - když už lapujete na mých kamenech, mění se pak nějak zásadně struktura jejich povrchu nebo se ještě víc vyhlazují?

Protože mám doma pár kousků č. 108, které jsem kvůli tomu, že se na nich po frézování objevily vzduchové bublinky, nepustil do světa, ale je mi je líto vyhodit a na lapování nebo na broušení kuchyňáků by podle mne stačily.
Honza
Nezpozoroval som po zalapovaní žiadne zmeny na korunde aj keď som to pozeral pri zväčšení 60x. Zrovnal so s ním 12K ale aj iný bridlicový kameň, ktorý mám.
Používam Tvoj kameň "pravidelne" pri brúsení pomocou 12K na prvotné vytvorenie kaše na kameni. Slurry potom len na obnovenie v priebehu brúsenia.
Môj 12K nebol zrovnaný ako som to už písal. Zatiaľ spokojnosť, ale porovnávať nemôžem nakoľko ho nemám s čím porovnať. Toto môžu urobiť len tí ktorí už nejakú tú britvu nabrúsili a majú aj inú alternatívu okrem 12K.
rotavator

Příspěvek od rotavator »

Možno by jan03 vedel vyrobiť aj kameň na lapovanie v tvare štvorca. Tak 20 na 20 cm
Nie je kameň ako kameň.
jan03

Příspěvek od jan03 »

rotavator píše:Možno by jan03 vedel vyrobiť aj kameň na lapovanie v tvare štvorca. Tak 20 na 20 cm

Teoreticky ano, prakticky zatím ne, i kdybych ho tlačil v mechanickém hydraulickém lisu, v této šířce už ho neupnu pod frézu a zatím ani nevím o kontinuálním diamantovém kotouči, který by to dokázal v té šířce srovnat, myslím, že nabídka končí u kotoučů o průměru 150 mm, ale nevím to jistě, protože u nás jsem je zatím v nabídce nenašel a neviděl a mám je přes známého kameníka dovezené ze SRN.

I když .... o něčem bych možná věděl, ale to je spíš na SZ nebo raději po mailu :D
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“