Ahoj,
jsem naprostý nováček co se týče břitvy. Nicméně mi vždy holení břitvou připadalo jako vrchol dokonalosti oholení. Vzpomínám jak děda seděl v kuchyni, před sebou tu krabici se zrcadlem a v klidu se holil. Dělal to tak do 80 let (vlastně do smrti). Proto nevidím důvod pro přechod na břitvu v 53 letech. Po dědovi mám 2 břitvy, takže snad nebudu muset investovat. Asi bude potřeba aby se na ně podíval někdo znalý, ale mě se zdají být v pohodě, jen zapracovat na ostrosti. Ale to mi snad řekne odborník jestli brousit nebo jen obtáhnout. Pro začátek ( než najdu odvahu na břitvu) stejně asi začnu používat bagr. Ten mám pro změnu po tchánovi. Je to cestovní Strojek Gilette a bude možná starší než já. Tak to s ním zkusím a uvidím. Když se tak porozhlížím po fóru, bude to chtít dost času na prozkoumání. Nerad bych se ptal na věci řešené.
Tak asi tak.
Začátečník
Re: Začátečník
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Není dobr ani zel bůh kanálů Lomikel.
To je základ, nejdříve si v klidu pročti celé forum a narazíš na spoustu věcí dosud netušených
Někdy vážně není ani třeba se ptát, protože de facto 70% všeho co potřebuješ, najdeš
v článcích a zbytek si člověk domyslí, nebo uzpůsobí sám při názorném zkoušení toho, co se zde dočetl.
Na druhé straně tvé postřehy a dotazy budou jiné inspirovat a odpovědi se ti také dostane.
Někdy vážně není ani třeba se ptát, protože de facto 70% všeho co potřebuješ, najdeš
v článcích a zbytek si člověk domyslí, nebo uzpůsobí sám při názorném zkoušení toho, co se zde dočetl.
Na druhé straně tvé postřehy a dotazy budou jiné inspirovat a odpovědi se ti také dostane.
V noci slyším i vousy růst
Mozna taky zjistis, ze pristi tyden je male setkani v Praze kde by jsi se mohl pochlubit svym nadobickem a nekdo zkusenejsi by te mohl nasmerovat spravnym smerem.
Ahoj,
už několik let se rozhoduji, že si pořídím břitvu. Jen nevím, zda jako první krok koupit shavettu (např. http://www.shaving-shack.com/the-bluebe ... lades.html) nebo jít rovnou do klasické břitvy ze Solingenu. Nevěřím, že levné břitvy z ebay nebo různých eshopů budou držet ostří.
V současné době se holím buď strojkem Gillette Fat Boy (žiletky Astra nebo Wilkinson) nebo strojkem pro cartridge Mach3 ze setu Brants se štětkou ze štětin pure badger (jedná se o přebrandované Mühle).
Krémy používám Proraso (zelená a bílá řada).
Pro cestování používám plastový strojek Gillette Mach3 a jezevce z DM - případná ztráta nebo zcizení nebude tolik bolet.
Díky za pomoc.
už několik let se rozhoduji, že si pořídím břitvu. Jen nevím, zda jako první krok koupit shavettu (např. http://www.shaving-shack.com/the-bluebe ... lades.html) nebo jít rovnou do klasické břitvy ze Solingenu. Nevěřím, že levné břitvy z ebay nebo různých eshopů budou držet ostří.
V současné době se holím buď strojkem Gillette Fat Boy (žiletky Astra nebo Wilkinson) nebo strojkem pro cartridge Mach3 ze setu Brants se štětkou ze štětin pure badger (jedná se o přebrandované Mühle).
Krémy používám Proraso (zelená a bílá řada).
Pro cestování používám plastový strojek Gillette Mach3 a jezevce z DM - případná ztráta nebo zcizení nebude tolik bolet.
Díky za pomoc.
Naposledy upravil(a) hruodolf dne 29 pro 2013, 19:35, celkem upraveno 2 x.
@hruodolf: Zkus se kouknout po břitvách Gold Dollar. Je tu o nich hodně na fóru, jsou z Číny, ale holí dobře když ti jí někdo nabrousí. Není to žádná krása, ale funguje za min. cenu.
To je právě ten problém, že neznám nikoho, kdo by byl schopen nabrousit břitvu. Pokud se nepletu, tak PetrS tyto břitvy nebrousí.ater píše:@hruodolf: Zkus se kouknout po břitvách Gold Dollar. Je tu o nich hodně na fóru, jsou z Číny, ale holí dobře když ti jí někdo nabrousí. Není to žádná krása, ale funguje za min. cenu.
Pokud někdo víte o někom z jihozápadu Čech, kdo se břitvám věnuje, tak budu za kontakt vděčný.
hruodolf: Chodím v Plzni brousit nože ke Karlovi Honsovi (Školní ulice na Doubravce). Možná by stálo za to se mu ozvat.
Opravdu je pro mně novinkou, že jsem někdy přestal brousit GD.
Obvykle všechny Břitvy co ke mně přijdou tak nabrousím, i když někdy to bývají opravdu Břitvy ze záhrobí, ale i ty se vracejí nabroušené a uvedené do Břitevnického života.
Obvykle všechny Břitvy co ke mně přijdou tak nabrousím, i když někdy to bývají opravdu Břitvy ze záhrobí, ale i ty se vracejí nabroušené a uvedené do Břitevnického života.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Pozor na rozdíl mezi broušením nožů a Břitev! Tam, kde nůž jako ostrý končí, tam tupá břitva začíná!!! Jestli si seženeš tu GD, tak se ozvi, něco už s ní provedem!
671 grains of diplomacy-.50 BMG