Štětka DM balea jezevec
Re: Štětka DM balea jezevec
Takovou jakou jsem Ti ukazoval já, Baleáckým jezevcem jsem Ti míchal prototyp mýdla na ukázku.
-
Tohle je tuším můj první příspěvek, po dlouhé době zvědavého čtení už je asi na čase - zdravím tedy všechny vážené břitevníky. Štětku DM Balea Dachshaar jsem si koupil cca před měsícem za oněch 179 korun - a jsem nadšen, proti štětinám z bůhvíčeho, co jsem používal předtím, je to opravdu nádhera, dokonalost a sen Nicméně, nelíbí se mi ta umělá ručka - myslíte, že by bylo možné ji bez poškození uzlu odstranit a uzel následně zasadit do dřeva?
O tomhle jsme se bavili s Artifexem, a dosli jsme k nazoru, ze to musi byt mozne to udelat.clandestino píše:Nicméně, nelíbí se mi ta umělá ručka - myslíte, že by bylo možné ji bez poškození uzlu odstranit a uzel následně zasadit do dřeva?
Jinymy slovy: pri minimalni remeslne zrucnosti by to nemel byt problem.
Ta jedovate modra umelohmotna rucka je fakt nic moc..a ten trojhran...
Mit tak soustruh, kousek poradnyho exotickyho dreva,lepidlo a nejaky lak, tak by se dal udelat taaakovej tuning..
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Ahoj clandestino,
vítám Tě mezi Břitevníky. Je velice dobré, že jsi nejprve poznal jak se dělá pěna obyčejnou štětkou a pak postoupil o úroveň výš. Máš tak možnost porovnávat a hodnotit. Sundat tu hmotu z uzlu určitě půjde, otázka však je zda je uzel dovnitř vsazený již uvázaný a samonosný, či je jen sevřený do hrdla formy a na něj vstříknutá ta modrá hmota. Pak by se uzel po odstranění umhmoty začal drolit a to je špatné. Pokud by šel uzel z ručky vyndat vcelku, tak poté skutečně stačí pouze drobná maličkost - soustruh a exodřevo.
To je právě to dilema - zkusit a riskovat, nebo nechat a po čase přejít opět o level výš.
Zdravím, Petr.
vítám Tě mezi Břitevníky. Je velice dobré, že jsi nejprve poznal jak se dělá pěna obyčejnou štětkou a pak postoupil o úroveň výš. Máš tak možnost porovnávat a hodnotit. Sundat tu hmotu z uzlu určitě půjde, otázka však je zda je uzel dovnitř vsazený již uvázaný a samonosný, či je jen sevřený do hrdla formy a na něj vstříknutá ta modrá hmota. Pak by se uzel po odstranění umhmoty začal drolit a to je špatné. Pokud by šel uzel z ručky vyndat vcelku, tak poté skutečně stačí pouze drobná maličkost - soustruh a exodřevo.
To je právě to dilema - zkusit a riskovat, nebo nechat a po čase přejít opět o level výš.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Ahoj Clandestino, jsem rád že ses nám tu konečně objevil
Pokud je zality tak opatrne obrousit do kulata az na chlupy a pak uzadit do noveho drzatka.
Tak přátelé dneska jsem si šel koupit nový oblek a jak jsem šel kolem DéeMka tak jsem vklouzl dovnitř a našel štětku Balea jemná za 170,- tak jsem ju koupil a musím říct, že je to docela příjemné a jemné. Píšou, že je to jezevec, ale nevim no... trochu to pouští chlupy, né moc, ale přece. Pak jsem zkoušel zkoušku ohněm - vzal jsem štětinku a smrdělo to jak spálené chlupy na ruce, je možné že je to opravdu jezevec ?
A oblek jsem samozřejmě nekoupil
A oblek jsem samozřejmě nekoupil
Je to opravdu jezevec. Není třeba pochybovat, ale také mi občas pustila nějaký ten chlup. Ale po čase to ustalo, uvidíme jak to bude dál. Ale zase za 179,- Kč je to bezva kup. Samozřejmě to není Super Badger nebo Silver Tip kvalita, ale to je samozřejmé. U štětky za 2000,- bych to netoleroval, tady je to tolerovatelné a zpracování je OK. Zkus někde koupit levnějšího jezevce
Zdravím gentlemani,
Baleu z DM jsem si samozdřejmně pořídil také a už chvíli ji používám. Ovšem nejsem s ní vůbec spokojen. Pouští chlupy a připadá mi nepříjemně hrubá. Věřím, že asi bude z jezevce, ale asi z toho nejhrubšího co na jezevci vůbec je. Řekl bych, že štětka s umělým chlupem je daleko jemnější. Myslím jemnější než jezevec z DM . Teď plánuji přejít na jezevčici Tweezerman. Myslím, že ta zde byla všemi chválena a cenou je velmi dostupná.
Baleu z DM jsem si samozdřejmně pořídil také a už chvíli ji používám. Ovšem nejsem s ní vůbec spokojen. Pouští chlupy a připadá mi nepříjemně hrubá. Věřím, že asi bude z jezevce, ale asi z toho nejhrubšího co na jezevci vůbec je. Řekl bych, že štětka s umělým chlupem je daleko jemnější. Myslím jemnější než jezevec z DM . Teď plánuji přejít na jezevčici Tweezerman. Myslím, že ta zde byla všemi chválena a cenou je velmi dostupná.
Břitvu ber s respektem a čistou hlavou!