Slovenské brusné kameny Rozsutec

...Naniwy, nagury, břidlice, coticule, Charnley Forest, etc., etc...
Odpovědět
rotavator

Re: Slovenské brusné kameny Rozsutec

Příspěvek od rotavator »

Zdá sa mi to, alebo nám ten Rozsutec nejako podražel? Napríklad http://rezkam.sk/eshop.php alebo http://mstein.sk/index.php/cms/sk/products?&c_id=19 ?
Takéto ceny si rozhodne nepamätám.
Nie je kameň ako kameň.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

o dost víc jak 100% :roll:
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
rotavator

Příspěvek od rotavator »

Dosť som za kamene v poslednej dobe utratil, ale povedal som si že kúpil tak 4 rozsutce veď boli tak po 4 eurá a niečo bude na britvy niečo na nože niečo na dlátka ... pozrem sa na nejaké obchody a pretočilo mi bielka vravím si to snáď nie je pravda :shock:
Nie je kameň ako kameň.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Cenový vývoj nezastavíš, to jen kámen se usmívá nad lidskou pošetilostí s níž člověk kráčí za chimérou lepšího zítřka postaveného na "lepší" ceně stejného...
8-)
rotavator

Příspěvek od rotavator »

Keď už som pri tom Rozsutci, vravíte, že by mal mať okolo 6k. Mne sa však zdá byť oveľa jemnejší.. mám pocit že dokáže zlepšiť ostrie z Nortonu 8k. Nemáte niekto podobnú skúsenosť?
Nie je kameň ako kameň.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Rozsutec skrývá mnohá tajemství...
Jedním z nich je jeho zrnitost.
Podle zrnitosti by měl být okolo 6K avšak dokáže vytvořit povrch břitu jako by byl 10K a ani to není jeho limit...
:ugeek:
rotavator

Příspěvek od rotavator »

Veď práve ... preostroval som dnes jednu britvu a vravím si skúsim ju po Nortone 8000 potiahnuť po Rozsutci len s vodou pre objektivitu ... Britva na moje prekvapenie veľmi pekne rezala vlas a aj fazetka sa zlepšila.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nie je kameň ako kameň.
vsezved

Příspěvek od vsezved »

Dnes mi dorazil velký blok rozsutce (200x80x45), nejspíše poslední kus který se dal sehnat za nižší cenu. Kamen na mne působí dobrým dojmem, řekl bych že je vhodný na břitvy. Ihned jsem jej odzkoušel na nůž nabroušený včera na keramice od jan03 grit c. Kámen je velmi pomalý ale dává dobrou odezvu při pohybu nože. Myslím, že na břitvy bude po olapování fajnový.
Otázku je zda má někdo nějaký ověřený způsob jak takto velký blok ROZSUTCE co nejrychleji srovnat. Myslím, že pomocí brousku z Lídlu to nebude ideální, nedovedu si představit lapování velkého kamene takovýmto mrňouskem. Diamantový brousek "Lídl" bych použil k závěrečnému finishování. (až jej budou mít v nabídce).
V práci máme vodní brusku (tuším, že průměr kotouče je minimálně 400mm), která má diamantový kotouč a dá se použít k zarovnání povrchu například betonu, bruska má dosti vysoké otáčky, tak se bojím abych kameni, nebo brusce neublížil. Myslíte, že bych to měl zkusit? Nebo mám zvolit raději jinou variantu?

edit:
Nedalo mi to a okusil jsem jak Rozsutci chutná smirkový papír. Spapal 2 ks grit 320 a je rovný. Až mě udivilo, jak je po tomto smirku srovnaná strana hrubá. Poté jsem zkusil grit 600 a nepozoruji žádný rozdíl ve vyhlazení. Tak jsem zkusil jan3 grit B - také žádné pozorovatelné zlepšení, jan 3 grit c - malinko se zlepšila jemnost plochy ale do lesklého povrchu to má daleko. Dále už doma nemám nic vhodného na vyhlazení :-(

Zkusil jsem přelíznout skalpel, který mám jako příruční pomůcku na stole pro jemnější řezy a po pár tazích chlupy na ruce jen lítají.
Naposledy upravil(a) vsezved dne 25 led 2015, 22:13, celkem upraveno 3 x.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Prosté poznání...

Rozsutcem se dá perfektně zalapovat DMT diamantová deska - vyzkoušeno, ověřeno :twisted:
profor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od profor »

Tady bych jen poradil to, co radi i uz nevim na jakem eshopu s rozsutcem. Pokud si nechces privodit problemy, pri lapovani kamene DMT diamantem pouzivej minimalni tlak, spis nech pusobit vahu (pokud mas velky coarse DMT brousek) samotneho brousku. Takovyto zpusob lapovani jde potom i celkem rychle.
Odpovědět

Zpět na „Brusné kameny“