Brusné kameny mistra Sucháčka
Re: Brusné kameny mistra Sucháčka
Len pre zaujímavosť- takéto niečo necháva Sucháček (kúpený pred rokom a pol, takže asi z novších) na ostrí. Tie fliačka sú z oleja nedalo sa to lepšie utreť.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nie je kameň ako kameň.
Velmi kvalitně jsi vytvořil řeznou hranu břitu.
Máš zřejmě kliku, že jsi natrefil na dobrý kousek Sucháčka.
Máš zřejmě kliku, že jsi natrefil na dobrý kousek Sucháčka.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Diky
Asi jo, mne sa najprv zdal hrubý kedysi, lebo nemizli na ňom škrabance, ale bolo to asi tým, že bol proste len jemný a použil som ho teraz s olejom.
Asi jo, mne sa najprv zdal hrubý kedysi, lebo nemizli na ňom škrabance, ale bolo to asi tým, že bol proste len jemný a použil som ho teraz s olejom.
Nie je kameň ako kameň.
Tím se stane ještě jemnějším a bude mít mnohem pomalejší úběr ale fajnovější výsledek.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Mám dotaz co si myslíte o těchto brusných kamenech mě se nejvíce zamlouvá ta břidlice , myslíte že jsou vhodné na broušení břitev??, A nejsou to také výrobky pana Sucháčka????
http://www.cestadreva.cz/page/obchod/pr ... sne-kameny
http://www.cestadreva.cz/page/obchod/pr ... sne-kameny
To by mohlo byt od nej. ALE nejlip je vybrat osobne, protoze na britvy ten kamen musi byt homogenni coz cast o Suchackovych bridlach neplati.
Jen dodám, že břidlice a pískovec je opravdu od pana Sucháčka. Je to uvedeno v patě stránky z uvedeného odkazu:
Pískovec a břidlice pocházejí z dílny mistra brouskařského, Jaroslava Sucháčka staršího, který je čestným "Nositelem tradice lidových řemesel“ v oboru brouskařství (více informací zde) a jeho syna.
Tloušťka kamenů není nikdy stejná, protože se při ruční výrobě kameny štípou po létech (sedimentech) a nelze tudíž zaručit přesný rozměr kamene.
Kámen Rozsutec pochází ze západního Slovenska z Malé Fatry.
Nazdar. Ja mám mimochodom odtiaľ a ostrie z toho kusu je hore na tejto stránke, ale to fakt záleží kus od kusu, asi som mal trocha šťastia, ale tiež neni dokonalá
Nie je kameň ako kameň.
Tady píšete že na břidlici brousíte pouze s olejem a dá se brousit břitvu na břidlici i s vodou??
Samozrejme ze da. Vetsinou ma ale bridla lepsi finis na oleji.