Tak jsem včera absolvoval cestu časem a to zpět o více než dvacet let. Když jsem večer otevřel bakelitovou krabičku a začal šlehat pěnu tak mě udeřila do nosu nezaměnitelná vůně. Najednou jsem měl pocit že je 4.30 ráno a já se holím abych stihl v 5.20 vlak který mě odvezl budovat "Tábor míru". Je to fakt síla, co ty emoce dokážou, tehdy jsem se holil dvoubřiťákem, tuším že z Tuzexu...
Hodnotit tuto starou verzi Barbusu musím shovívavě, jeho nezaměnitelný pach je v nyní prodávané verzi velmi zjemněný. Pěna je fajn, holení v pohodě. Vzhledem k velmi specifické vůni si myslím že by mezi novými mýdly neobstál. Zhýčkán mýdly či krémy jiných pachů jsem chvílemi nevěděl zda mi voní nebo smrdí. To ovšem neznamená, že se nenajdou pamětníci pro které použití tohoto mýdla vyvolá v myšlenkách pěknou retro jízdu zpět. Prostě stará Barbucha...
Wildhogu, díky za velmi příjemně strávený břitevnický podvečer a za mýdlo se kterým jsem mohl cestovat v čase.
Mýdlo Barbus
Re: Mýdlo Barbus
to staré mýdlo Barbus je fajn,pění pěkně,ale myslím že to nové má jakoby jemnější nádech.. ,pravidelně je střídám..
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MERKUR Solingen - 37 001
MOC PRIM JE TU NĚJAKÝ DOBRÝ ČLOVĚK,KTERÝ BY MI 1KS STARÉHO BARBUSU (V HNĚDO-ČERVENÉ KRABIČCE) PRODAL ?TATÍNEK NEMÁ RÁD DÁRKY,ALE Z TOHOTO BY MĚLURČITĚ RADOST -> EMAI-L DĚKUJU VŠEM BYLA BYCH STRAŠNĚ VDĚČNÁ !!
Zdravím, mohl bych požádat o tip - kde v Brně lze koupit?
-
Jo, jo, přesně tak. Taky si na to mýdlo vzpomínámMushroom píše:Tak na toto ta krabička byla!!! Můj děda ji míval u šicího stroje (kožešnický, šlapací) a měl v ní jehly. A já pořád jako malý fracek zkoušel zjistit, co to je ta tuhá hmota vevnitř.. Jen vím, že moc nevoněla. Ale je to již téměř 30 let, takže paměť už vynechává
Bagrem se holím už hezkých pár let, ale vždy to bylo v kombinaci s pěnou nebo gelem z plechu. Před asi rokem jsem přesedlal na Barbuchu a byla to láska na první dotyk. Vřele doporučuji, na plech už nikdy nesáhnu. Oholení je mnohem lepší a hlavně citlivější.
Už pošilhávám i po jiných mýdlech na holení, vyzkoušet se musí všechno, tak jsem zvědav jestli pro mě zůstane barbucha pořád číslo jedna .
Už pošilhávám i po jiných mýdlech na holení, vyzkoušet se musí všechno, tak jsem zvědav jestli pro mě zůstane barbucha pořád číslo jedna .
Existují mýdla která jsou lepší a u kterých možná už zůstaneš, ale Barbucha je srdcovka.
Je to jako Tvoj první kolo, taky nepřemýšlíš jestli bylo dokonalé vychutnáváš si že bylo....
Je to jako Tvoj první kolo, taky nepřemýšlíš jestli bylo dokonalé vychutnáváš si že bylo....
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Nevíte jak je barbucha stará? Kdy se začala vyrábět? Zkoušel jsem to najít, ale bez úspěchu.
Pokud tě zajímá historie tohoto mýdla, kontaktuj výrobce. Už si s tou myšlenkou nějaký čas zahrávám, ale nemohu se k tomu dokopat tak bude prima, když to někdo udělá za mě.