Korundový brousek BELSKY.BR
Re: Korundový brousek BELSKY.BR
Nekde mezi 800 az 12 000.
Tohle byl úmyslný rozptyl jako že "když se chce, tak všechno jde", nebo jen pouhý překlep?
Mám neodbytný dojem že B je správně a mělo to být 8000 - 12000.
Mám neodbytný dojem že B je správně a mělo to být 8000 - 12000.
No taky mi to připadá že tam ta nula chybí,těch 800 nemůže mít ani kdyby sama chtěla.I tak je to dost,pokud může mít až 12 000,je možný přechod z Roscutce na břidlici?Nebo to chce pro jistotu něco mezi?Mám pocit že ta moje je na horní hranici.Ale taky nemusí .
Zkušenost je věc, kterou získáš až potom, cos ji potřeboval. Wink
Spíše jde o to, že ne každá Břidla je takto kvalitní a hlavně bez příměsí (např. pyritu, pískovce, žilek křemene a pod.)
Je to přírodní kámen a jeho rozmanitost je veliká. Taky záleží jak se sejdou kámen a Břitva.
Je to přírodní kámen a jeho rozmanitost je veliká. Taky záleží jak se sejdou kámen a Břitva.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Neni bridla jako bridla. Zaleziu na primesich a typu. Jinak 800 ( osm set) jse myslel vazne.
Jestli se můžu připojit k debatě - protože už moje brusky má víc kolegů břitevníků, a můžou je srovnat i s dalšími kameny, rád bych se zeptal, zda grity mých brousků odpovídají udávaným gritům, nebo zda se nějak výrazně liší. Já nemám možnost je změřit, protože nemají klasické zrno, tak se spoléhám jen na vlastní ruce a názory uživatelů, kteří brousky zpočátku testovali. Díky za odpovědi.
Tak - a to je právě ono.
Protože tyto brousky nejsou postavené na velikosti zrna, ale na opracování povrchu, tak se podle toho i chovají.
Vše je podřízeno spíše materiálu a tvrdosti Břitvy a tak dodnes nevím jaký mají "grit". Jen jedno vím velmi dobře - Jsou PERFEKTNÍ.
Dokonce tam kde jiné kameny selžou, tyto mne nezklamou. Jako obvykle je důležité aby se setkal kámen a Břitva. Pro finiš používám další kameny, ale už jsem překročil "stín" a podařilo se mi nabrousit na tom nejjemnějším do "vlasova". Proto jsou nezbytnou součástí velké brusičské výbavy.
Zdravím, Petr.
Protože tyto brousky nejsou postavené na velikosti zrna, ale na opracování povrchu, tak se podle toho i chovají.
Vše je podřízeno spíše materiálu a tvrdosti Břitvy a tak dodnes nevím jaký mají "grit". Jen jedno vím velmi dobře - Jsou PERFEKTNÍ.
Dokonce tam kde jiné kameny selžou, tyto mne nezklamou. Jako obvykle je důležité aby se setkal kámen a Břitva. Pro finiš používám další kameny, ale už jsem překročil "stín" a podařilo se mi nabrousit na tom nejjemnějším do "vlasova". Proto jsou nezbytnou součástí velké brusičské výbavy.
Zdravím, Petr.
No - na velikosti zrna taky záleží - tedy spíš suroviny, ze které se pak korund taví, ten oxid na tom jemnějším brousku by měl mít zrno kolem 0,03 mm, ale to se stejně slinuje a vznikne jiná krystalická mřížka a tím pádem i jiný povrch. Spíš mi šlo o to, zda jde např. hmatem nebo pocitově porovnat povrchy s dalšími srovnatelnými brousky s pevně udaným gritem.
Ruce říkají - HLADKÉ JAKO cca 10-12K
ale pod mikroskopem je stopa tak kolem 3-4K ale přitom výsledná ostrost je 4-6K
Tož fčíl mi řekni kde su. (tam nééé)
ale pod mikroskopem je stopa tak kolem 3-4K ale přitom výsledná ostrost je 4-6K
Tož fčíl mi řekni kde su. (tam nééé)