Kdo je odkud, aneb pojď sousede ze stejného města, pokecáme.

Odpovědět
Wiking

Re: Kdo je odkud, aneb pojď sousede ze stejného města, pokec

Příspěvek od Wiking »

OK. Beru vse na vedomi, zitra v Berline nakoupim primereny pocet Arko :lol:
Tak zatim..
Na PC budu zase az v nedeli, driv ne.
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
HonzaS
Donátor

Příspěvek od HonzaS »

Vzhledem k tomu, že jedním z mých mejbližších přátel začíná být ten zatracený němec Alzheimer a nemůžu si vzpomenout kdo to tehdy v Brně u Richarda měl ty chilli papričky, tak se ptám tady: na nakládání mám otrhat zelené Jalapenios, nebo je mám nechat dozrát (zčervenat)? Co jsem zatím měl nakládané (k masu a podobně), tak byly zelené.
Pedrosjan

Příspěvek od Pedrosjan »

HonzaS píše:Vzhledem k tomu, že jedním z mých mejbližších přátel začíná být ten zatracený němec Alzheimer a nemůžu si vzpomenout kdo to tehdy v Brně u Richarda měl ty chilli papričky, tak se ptám tady: na nakládání mám otrhat zelené Jalapenios, nebo je mám nechat dozrát (zčervenat)? Co jsem zatím měl nakládané (k masu a podobně), tak byly zelené.
ten dotyčný kterého myslíš byl na 110% kolega Wiking... 8-)
MERKUR Solingen - 37 001
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Ahoj HonzoS.

Jalapena jsi ode me jiste nemel :-) takovy lehky odvarek ja nepestuju. Ja radeji ty palivejsi odrudy :P

Rozdil mezi zelenou (nezralou) a zlutou, oranzovou ci cervenou (barvy pri zralosti) feferonkou je v chuti a palivosti.
Take se tomu odborne rika technicka zralost a botanicka zralost. Ja osobne uprednostnuji konzumaci vyralych plodu, a zelene zavaruji jen koncem zari, kdyz vim, ze zacatkem rijna budou nocni mraziky, tak musim ty zelene sklidit. Kdyz chilli na zahone zmrzne, tak uz je temer k nepouziti, zavarene je to pak jak blato. Zalezi na odrude chilli a na stanovisti a na case vysevu, samozrejme ze co nejlepsi mit co nejvic vyzralych plodu.

To ze se jalapena sklizeni zelene, ma svuj duvod, ze se usetri cas (kdy by mezitim dozraly) no a cas jsou penize.. mezitim muzou vysadit na pole neco noveho a vydelat na tom. Tak uvazuje prumysl.
Ty muzes feferonky samozrejme sklidit jak zelene, tak zrale, rozdil bude v chuti, u vyzralych plodu je chut mnohem lepsi, a i palivost je vyssi (v nezralych jeste neni tak moc capsaicinu jak ve vyzralych). Nekdy se stava, ze nezrale pali jen mirne nebo vubec, a az vyzrale maji teprve tu pekelnou palivost :twisted:

A nejlepe: zavar napul zelene s cervenymi, a pak ochutnej, a sam budes vecet nejlepe ktere Ti lepe chutnaji.

Tak doufam ze jsem Ti pomohl.
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
HonzaS
Donátor

Příspěvek od HonzaS »

To víš, že pomohl. Letos to bylo jen tak z hecu. Kolega byl loni na služební cestě na hranících Mexico/Texas, tak jsem ho zaúkoloval dovozem nějakých semínek. Dovezl sáčky z "Hornbachu" :lol:
Dnes jsem zkusil červené Serrano a nebylo špatné.
Příští rok asi zkusím nějaké okrasné - pár Hanabanero a nějakou Jolokii. Pro začátečníky jako já to už není k jídlu. O 7 pot Jonah ani nemluvím.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dne 14.zari 2012 nejak navecer prijizdim do Brna a zustanu ale jen 3 dny, do pondelniho obeda.
Pokud nekdo neco chce z Nemecka, nebo aspon ma naladu zajit si kdykoliv vecer na pivo, tak staci dat vedet :P
L.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Jeste bych Vas vsechny, kteri budou ted 8.9.2012 v Brne upozornil na jednu neobvyklou soutez :lol:

:!: :!: :!: Link: http://chillizrouti.cz/soutez/ :!: :!: :!:

Prvni mistrovstvi CR a SK v pojidani paliveho tedy predevsim ruznych cerstvych chillipapricek, ale take omacek atd.
Kazdopadne skvele a motivujici je predevsim tohle:

Pro soutěžící jsou připraveny následující ceny:

1. Místo: 3.000,- Kč + pohár a věcné ceny od sponzorů
2. Místo: 1.500,- Kč + pohár a věcné ceny od sponzorů
3. Místo: 500,- Kč + pohár a věcné ceny od sponzorů

Takze kdo z Vas Britevniku ma rad neco ostreho nejen na krku, ale i V KRKU , hehehe, nevahejte...

Nejvice me stve, ze tam nebudu :cry: :cry: :cry: nebot prijizdim o tyden pozdeji.. ach jo..
HonzaS
Donátor

Příspěvek od HonzaS »

Wiking píše:Dne 14.zari 2012 nejak navecer prijizdim do Brna a zustanu ale jen 3 dny, do pondelniho obeda.
Pokud nekdo neco chce z Nemecka, nebo aspon ma naladu zajit si kdykoliv vecer na pivo, tak staci dat vedet :P
L.
Tak já bych na jedno zašel. Toho 14. navečer je v kolik? Kolem páté?
hans

Příspěvek od hans »

Pridal bych se pokud mi to vyjde :geek:
Wiking

Příspěvek od Wiking »

@Hans a HonzaS:

Vzhledem k tomu ze pojedu 270km okreskama do Brna, nejsem schopen na minutu presne rict kdy prijedu.
Odhadem kolem 17h uz budu v Brne, tak pak jen najit misto na zaparkovani ( v patek vecer to nikdy netrvalo dele nez 45 minut) :shock: , sprcha, vecere atd.
Realne to na zasednuti u piva vidim na tu 18h nejdrive.

Budte tak laskavi a zavolejte mi kratce na mobil kolem 17h, to uz budu vedet vice.

Diky.. L.
Odpovědět

Zpět na „Pokec o všem co za to stojí“