Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
Odpovědět
Evzen

Re: Prírodné mydlo na holenie zo Slovenska

Příspěvek od Evzen »

Dobry den, jak skladujete mydla od pani Zuzany? Děkuji

Odpověď pani Zuzany:

mydlá vydržia minimálne rok v suchu a tme pri izbovej teplote.
(V skutočnosti som sa nestretla s tým, že by sa niektoré z mojich mydiel na holenie niekedy pokazilo. Robím ich už tretí rok a prvé vzorky sú stále v dobrej kondícii, aj keď vôňa je slabšia.)
Je dobre skladovať ich v suchu, tme a bez prístupu vzduchu. Občasné navlhčenie pri použití nie je prekážkou. Nemali by byť v stálom kontakte s kovom. Najlepšie v plastovej, vzduchotesne uzatvorenej krabičke.
Počítajte s tým, že prírodné silice, ktorými sú mydlá navoňané, sa vyparujú a vôňa mydla časom slabne.
Naposledy upravil(a) Evzen dne 10 kvě 2017, 09:21, celkem upraveno 3 x.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

To: Evzen

Dobrý večer Evžene,

sice nemám mýdlo od paní Zuzany. Ale jsou to normální tvrdá mýdla.

Pokud jich máte více tak se skladují dobře zabalené do papíru a na suchém místě. Někdo jej skladuje v plastové dóze a v lednici. Tam se většinou skladují mýdla co jsou trošku měkčí.

Pokud jej máte v misce na holení nebo již nahoblované. Tak stačí v misce a jen přikryté víčkem.
Prostě hlídat, aby se na ně nedostala voda v době skladování.

Nakonec těm mýdlům by se nic stát i v normálních podmínkách bez pečlivého schování nic stát nemělo. Maximálně se trochu vysuší a vypraskají. Nerozpadnou se, ale jen trochu seschnou a vypraskají. To neznamená, že by byli nepoužitelné. Jen nebudou tak vonět, ale budou pořád mydlit a fungovat. Jen pozor na tu vlhkost. Vlhkost= plísně a pak se jen uskladní do odpadkového koše.
Jak budou měnit tvar tím vysušením. Tak budou i trochu blednout. To je přidaným tukem v mýdlech.

Jinak pokud jste schopen puk spotřebovat do měsíce až dvou při holení tak bych se nějak zvlášť nebál plísně nebo degradace mýdla.

David
David a jeho žiletky
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Děkuji, za podrobnou odpověď.

I když to sem nepatři, měkči mydla bez konzervativnich složek patři do lednice nebo do mrazaku?
Tvrdši mydla bez konzervativnich složek můžou do suche skřině, zabalene nebo v krabičce (nepoužite).
Chapu to spravně?

Použivane mydla, obvykle necham uschnout 24 h, pak je davam do skřině v krabičce.

Předem děkuji za odpověď.
david_ul

Příspěvek od david_ul »

To: Evzen

Dobrý ráno Evžene,

měkčí mýdla do lednice a do plastové krabičky, kterou je nejlépe omotat ještě stahovací fólii. To pro jistotu, aby Ti nevonělo jídlo a zase naopak. Tady bych se nebál pořádně zkontrolovat uzávěr plastové dózy. Kdyby jsi myslel, že je to nedostatečné tak radši zakoupit lepší. Já to řeším skleněnou dózou s železným zavíráním a gumovou mezivložkou mezi víčkem a dózou.
Mrazák ne. To by mýdlo zmrzlo a při rozmrznutý by bylo potrhané a asi i hodně zničené. Hlavně by vnitřek mýdla zničili mrazové vločky, které by se nabalili na zbytky vody v mýdle a při mrznutý by mýdlo roztrhli. Takže mrazák ne.
No v té dóze je dobré mít také jeden druh mýdla a pokaždé označený, kdy jsi to tam dal a jak se to mýdlo jmenuje.

Tvrdší mýdla bez konzervantů je lepší vypotřebovat co nejdříve tak do dvou měsíců. Potom začnou třeba žluknout, ale pořád budou funkční. Ale už to nebude ono. Pokud by jsi je měl ve vlhku tak jsou snadný cíl všech fujtajblů.
Jinak tvrdší mýdla můžou nepoužité do skříně a do krabičky v tom problém není. Jen dávej pozor na to, aby v té krabici co budeš mít zásobu mýdle jich není hodně. Pak se ta vůně bije a otevřeš skříň nebo krabici a je to závan všeho co je v krabici. Takže já to řeším více schovávačkama a více krabicema :) Tam nepoužívám dózy jen u některých igelit, kvůli vůni.

Používané mýdlo.... tak já to řeším tak, že nepoužívám celé, ale mám chirurgickou špachtli (to samé co Ti u lékaře strkají do krku ze dřeva tak já mám z chromované oceli) a tou nabírám do misky mýdlo. Nebo pokud to nejde špachtlí tak mám malý struhadlo na mýdlo. Osobně nedávám použité mýdlo i oschnuté zpět k zásobám. Tam si nejsem jist jestli je dost oschlé, aby časem nezačalo plesnivět nebo něco.

Co je důležité pokud už máš doma více jak pět mýdel na holení. Je dobré si vést psaný seznam je jedno jestli v PC nebo sešit. Zjistil jsem, že je lepší psát v PC.
Já si tam zapisuji datum nákupu (to samé potom na výrobek), kde jsem co koupil, za jakou cenu (pokud v cizí měně tak i kurz a částku), datum spotřeby a hlavně počet kusů. To samé jsem si psal u čepelek a vody po i na holení. Prostě u celé své kosmetiky na holení. Ulehčí Ti to práci v hledání a hlavně čas, že se nemusíš prohrabávat bednami. Také je důležité, když máš sešit tak jej nemít u beden, ale na stole nebo stále při sobě :)

Jen se Ti nesmí stát, že Ti ty bedny rodina omylem vyhodí. Jo prý "omylem".

Asi jsem opatrný blázen.

David
David a jeho žiletky
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Děkuji, za podrobnou odpověď.

Pro lepši přehlednost a vyhledavani potřebne informace, žadam zodpovědnou osobou o přesunuti přispěvků (09 kvě 2017, 20:19 - 10 kvě 2017, 09:11) z tohoto vlakna sem a přidani do nazvu (Přírodní mýdla,doba použitelnosti a způsoby uložení) mydla bez konzervativních latek.

Děkuji
Bob76

Příspěvek od Bob76 »

Pokud bys něco objednával,ozvi se,přidal bych si jedno mýdlo,pokud tedy možno.
Trpělivost a čas udělají více než hněv a síla. Jean De La Fontaine
Všichni musíme čelit rozhodnutí mezi tím, co je správné a co je snadné . J.R.
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Dobrý den ((( Předvčirem jsem je převzal na poště.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Mužbum

Příspěvek od Mužbum »

Mne dorazili už pred pár dňami. A musím povedať, že to balenie v "pukoch" je paráda. :shock: Ostatne, tak ako je parádne holenie s týmito mydlami. Dve staršie mydlá som už spotreboval, takže sa môžem pridať k tým, ktorí na mydla pani Zuzany, chválou nešetria. :mrgreen:
britva, fajka, pohoda
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Dobry den, je opravdu vynikajici ))) Dobře se s nim pracuje, pokožka po holeni je přijemna na dotek.

Muhle 25 mm Silvertip Fibre
Naposledy upravil(a) Evzen dne 12 kvě 2017, 10:54, celkem upraveno 2 x.
Evzen

Příspěvek od Evzen »

Dalši fotografie
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“