Štětka DM balea jezevec

... štětky, misky a jiné propriety...
Odpovědět
pipe
Kontaktovat uživatele:

Re: Štětka DM balea jezevec

Příspěvek od pipe »

Tak jsem to nevydržel a zde je výsledek.
Jelikož nemám soustruh a až teď jsem zjistil, jak ho v práci nahradit velkou stojanovnou, protože mám v plánu ještě jeden počin (ano pod plachtou tam máme dánský soustruh na kov, ale než se ho naučím používat a nevím jestli jede... :? ),
použil jsem část náhodou v Hornbachu nalezené šprušle do zábradlí, kterou jsem uřezal, přebrousil, dobrousil, vyvrtal, nalazuroval, přebrousil, nalazuroval, přelakoval, a epoxidem přilepil původní uzel Balea (dostat ho z toho plastového paskvilu je velmi obtížné a nebezpečné pro uzel :!: :idea: takže pokud do toho pudete tak opatrně).
Po pěti dnech konečně vyzkoušel na zarostlé tváři a luxus velebnosti luxus 8-) :lol:.
A drží v původním držáku.
Proč jsem si nekoupil hned Durance nebo Tweezermana? Bo jsem chtěl ušetřit a myslel jsem, že ten plastový trojhran pofiderní geometrie přežiju.... nepřežil...
Enjoy
Barva Mahagon, dřevo smrk...foto mobil...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
maculak

Příspěvek od maculak »

pěkná práce ;) , ještě doplň popis jak jsi ji dostal z toho trojhranu...
pipe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipe »

Vrtačka a v ní skládaný smirkový brusný kotouč a pilka.
Nemám svěrák, takže vše v ruce, rozřezat napůl, abych zjistil, jestli je ten trojhran dutý (je), pak vybrousit v ruce na jedné straně abych neporušil ten černý límec ale rozdělil ten modrý plast a neporušil černý plast (z něhož čouhá jen ten límec) který je kolem uzlu, a pak jsem se nas....no nazlobil... a kladivkem rozštípal zbytky toho modrého, držíce štětku za chlupy, které byly obalené nejprve strečovou folií (kuchyňska folie) a pak nějaku izolačkou abych je nepoškodil. Plast naštěstí praskl ten co měl a kde měl a nevzal s sebou ani to co neměl (zbytky se mi ještě válí po garáži, nějak jsem neměl čas uklízet :-D ).
Uf...
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Gratuluji pipe,
krásná práce která je navíc umocněná nedostatkem nástrojů a nářadí. Pečlivě zpracováno a půvabný výsledek.
V madam Jezevčici je od teď kus Tebe a tak je to vztah minimálně na jeden furt.
Přeji vždy bohatou a hustou pěnu.
Zdravím, Petr. 8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
irenko
mistr brusič

Příspěvek od irenko »

pipe píše: Proč jsem si nekoupil hned Durance nebo Tweezermana? Bo jsem chtěl ušetřit a myslel jsem, že ten plastový trojhran pofiderní geometrie přežiju.... nepřežil...
a podľa môjho názoru si spravil dobre, mám aj DMbaleu aj "Tweezika" a DMbalea mi je na tvári oveľa príjemnejšia, Tweezerman ma lepší "kukuč" ,ale čo sa pohodlia tíka na DMbaleu nemá ...nebite ma, môže sa to kus od kusu líšiť a ja to mám takto 8-)
no a Ty máš všetko v jednom, gratulujem a ďakujem za inšpiráciu, z DMbalei budem mať peknú a príjemnú cestovku (že by mahagón :twisted: )
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Moc dobrej pocin. Blahopreji.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Vazeni Kolegove,
konecne se i ja pripojuji s moji verzi stetky Balea.
Jako nekteri jini Kolegove, i ja jsem nevydrzel psychicky ten trojuhelnikovy jedovate modry patvar, ktery tam byl z vyroby a obstaral si kousek svestkoveho dreva,nejaka ta dlatka, lak, a hlavne moznost postavit se k soustruhu. To nebylo jednoduche, a trvalo to hodne dlouho! (Mam sice hodne pratel, ale jaksi nikdo nemel doma soustruh na drevo.. hmm..)

Vysledek meho snazeni je videt zde:
K640_Balea.JPG
Inu, jako umelecky rezbar bych se asi neuzivil, ale to nevadi. Je to moje stetka a me se libi! :P
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
relka

Příspěvek od relka »

Gratuluju. Moc hezký počin jak z funkční komerční šedi /v tomhle případě modři/ vykřesat něco takhle pěknýho.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

K této krásné Jezevčici není co dodat než - nádhera.
Protože velmi dobře vím co takový fajnový výsledek obnáší, tak gratuluji ke složení učňovské soustružnické zkoušky.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
maculak

Příspěvek od maculak »

Krucis moc pekny ja se snad do toho budu muset taky pustit...
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“