Tak jsem to nevydržel a zde je výsledek.
Jelikož nemám soustruh a až teď jsem zjistil, jak ho v práci nahradit velkou stojanovnou, protože mám v plánu ještě jeden počin (ano pod plachtou tam máme dánský soustruh na kov, ale než se ho naučím používat a nevím jestli jede... ),
použil jsem část náhodou v Hornbachu nalezené šprušle do zábradlí, kterou jsem uřezal, přebrousil, dobrousil, vyvrtal, nalazuroval, přebrousil, nalazuroval, přelakoval, a epoxidem přilepil původní uzel Balea (dostat ho z toho plastového paskvilu je velmi obtížné a nebezpečné pro uzel takže pokud do toho pudete tak opatrně).
Po pěti dnech konečně vyzkoušel na zarostlé tváři a luxus velebnosti luxus .
A drží v původním držáku.
Proč jsem si nekoupil hned Durance nebo Tweezermana? Bo jsem chtěl ušetřit a myslel jsem, že ten plastový trojhran pofiderní geometrie přežiju.... nepřežil...
Enjoy
Barva Mahagon, dřevo smrk...foto mobil...
Štětka DM balea jezevec
Re: Štětka DM balea jezevec
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
pěkná práce , ještě doplň popis jak jsi ji dostal z toho trojhranu...
Vrtačka a v ní skládaný smirkový brusný kotouč a pilka.
Nemám svěrák, takže vše v ruce, rozřezat napůl, abych zjistil, jestli je ten trojhran dutý (je), pak vybrousit v ruce na jedné straně abych neporušil ten černý límec ale rozdělil ten modrý plast a neporušil černý plast (z něhož čouhá jen ten límec) který je kolem uzlu, a pak jsem se nas....no nazlobil... a kladivkem rozštípal zbytky toho modrého, držíce štětku za chlupy, které byly obalené nejprve strečovou folií (kuchyňska folie) a pak nějaku izolačkou abych je nepoškodil. Plast naštěstí praskl ten co měl a kde měl a nevzal s sebou ani to co neměl (zbytky se mi ještě válí po garáži, nějak jsem neměl čas uklízet ).
Uf...
Nemám svěrák, takže vše v ruce, rozřezat napůl, abych zjistil, jestli je ten trojhran dutý (je), pak vybrousit v ruce na jedné straně abych neporušil ten černý límec ale rozdělil ten modrý plast a neporušil černý plast (z něhož čouhá jen ten límec) který je kolem uzlu, a pak jsem se nas....no nazlobil... a kladivkem rozštípal zbytky toho modrého, držíce štětku za chlupy, které byly obalené nejprve strečovou folií (kuchyňska folie) a pak nějaku izolačkou abych je nepoškodil. Plast naštěstí praskl ten co měl a kde měl a nevzal s sebou ani to co neměl (zbytky se mi ještě válí po garáži, nějak jsem neměl čas uklízet ).
Uf...
Gratuluji pipe,
krásná práce která je navíc umocněná nedostatkem nástrojů a nářadí. Pečlivě zpracováno a půvabný výsledek.
V madam Jezevčici je od teď kus Tebe a tak je to vztah minimálně na jeden furt.
Přeji vždy bohatou a hustou pěnu.
Zdravím, Petr.
krásná práce která je navíc umocněná nedostatkem nástrojů a nářadí. Pečlivě zpracováno a půvabný výsledek.
V madam Jezevčici je od teď kus Tebe a tak je to vztah minimálně na jeden furt.
Přeji vždy bohatou a hustou pěnu.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
a podľa môjho názoru si spravil dobre, mám aj DMbaleu aj "Tweezika" a DMbalea mi je na tvári oveľa príjemnejšia, Tweezerman ma lepší "kukuč" ,ale čo sa pohodlia tíka na DMbaleu nemá ...nebite ma, môže sa to kus od kusu líšiť a ja to mám taktopipe píše: Proč jsem si nekoupil hned Durance nebo Tweezermana? Bo jsem chtěl ušetřit a myslel jsem, že ten plastový trojhran pofiderní geometrie přežiju.... nepřežil...
no a Ty máš všetko v jednom, gratulujem a ďakujem za inšpiráciu, z DMbalei budem mať peknú a príjemnú cestovku (že by mahagón )
,,Neexistuje správne a nesprávne oholeníe."
Moc dobrej pocin. Blahopreji.
Vazeni Kolegove,
konecne se i ja pripojuji s moji verzi stetky Balea.
Jako nekteri jini Kolegove, i ja jsem nevydrzel psychicky ten trojuhelnikovy jedovate modry patvar, ktery tam byl z vyroby a obstaral si kousek svestkoveho dreva,nejaka ta dlatka, lak, a hlavne moznost postavit se k soustruhu. To nebylo jednoduche, a trvalo to hodne dlouho! (Mam sice hodne pratel, ale jaksi nikdo nemel doma soustruh na drevo.. hmm..)
Vysledek meho snazeni je videt zde:
Inu, jako umelecky rezbar bych se asi neuzivil, ale to nevadi. Je to moje stetka a me se libi!
konecne se i ja pripojuji s moji verzi stetky Balea.
Jako nekteri jini Kolegove, i ja jsem nevydrzel psychicky ten trojuhelnikovy jedovate modry patvar, ktery tam byl z vyroby a obstaral si kousek svestkoveho dreva,nejaka ta dlatka, lak, a hlavne moznost postavit se k soustruhu. To nebylo jednoduche, a trvalo to hodne dlouho! (Mam sice hodne pratel, ale jaksi nikdo nemel doma soustruh na drevo.. hmm..)
Vysledek meho snazeni je videt zde:
Inu, jako umelecky rezbar bych se asi neuzivil, ale to nevadi. Je to moje stetka a me se libi!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Gratuluju. Moc hezký počin jak z funkční komerční šedi /v tomhle případě modři/ vykřesat něco takhle pěknýho.
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
K této krásné Jezevčici není co dodat než - nádhera.
Protože velmi dobře vím co takový fajnový výsledek obnáší, tak gratuluji ke složení učňovské soustružnické zkoušky.
Zdravím, Petr.
Protože velmi dobře vím co takový fajnový výsledek obnáší, tak gratuluji ke složení učňovské soustružnické zkoušky.
Zdravím, Petr.
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Krucis moc pekny ja se snad do toho budu muset taky pustit...