Skupinový nákup břitev pana Austa

Zamčeno
honda

Re: Skupinový nákup břitev pana Austa

Příspěvek od honda »

Já na své břitvě 6/8 taky nemám vroubkování ani zespod ani shora :cry: :cry:
Ivánek

Příspěvek od Ivánek »

Mám od pana Austa výkovek a jsem tomu rád. Takže co natom zkazím, bude pouze moje zásluha.
K výtkám zde prezentovaným trochu ekonomie. Definice: jakost je soubor vlastností výrobku, za které jsme ochotni zaplatit. Wiking pro nás zajistil od pana Austa výrobky v jakosti, která převyšuje jím dohodnutou cenu. Ono vůbec kupovat tzv. zajíce v pytli je ošidné. Nejlepší je Břitvu mít při koupi v ruce. Ať již ji kupuji od renomovaného výrobce nebo ve vetešnictví. Každopádně ve vetešnictvích, pokud nejste netrpěliví, koupíte Krásky za desetinové hodnoty!
Každopádně podle popisu collegů se u pana Austa jedná opravdu o ruční práci, to znamená, že výrobky nejsou jeden jako druhý.
Buďme Wikingovi vděčni, že to pro nás sjednal takovou krásnou příležitost u opravdu renomovaného výrobce :)
Yaron

Příspěvek od Yaron »

Ja také s dovolením přispěji svoji troškou, ale nenapíšu asi nic nového.
Moje Břitva od pana Austa také nemá zmiňované vroubkování a po shlednutí fotek ostří z Petrova mikroskopu, jsem Mistra požádal o postavení nového břitu a broušení. Ještě tady někdo zmiňoval usazení ve střenkách, moje břitva jde trochu do strany a při zavíraní raději sleduji ostří, aby se nedotklo střenky.
Ale podotykám, ja si nestěžuji. Je to moje teprve druhá Kráska a je moc krasná, opravdu nádherná Břitva. Jsem moc rád, že ji mám a je vidět ruční práce a nedokonalosti, holt neni to žádná sériovka.
Howg :)
Living on the edge.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Dobre rano, Kolegove.

Pokud se nemylim, tak jeste nejake Britvy od pana Austa jsou v Praze u Monse? Nebo se mylim a vse uz je u svych majitelu?

Kazdopadne bych rad sepsal "Seznam zavad" a tenhle poslal panu Austovi meilem, at se k tomu vyjadri.

Musim rict, ze jsem toho nazoru, ze i poctiva nemecka rucni prace uz neni to co kdysi byvala.. :x :x :x

Zacnu nerovnomernym ostrim, pridam fotografie ktere udelal PetrS pod mikroskopem.
Dale se zeptam, proc na nekterych britvach nejsou ty drazky aby to neklouzalo.
Jak to vlastne vubec je stema drazkama? To by mel byt prece standart, ne? Moje Golddolarovka je ma - podotknu jen tak na okraj :-)
Dale dodam foto od Hanse, ze tam je ten cerny dulek.
Poprosil bych tedy ty kolegy, kteri jsou z necim nespokojeni, aby to vyfotili a poslali me to na muj meil.

Popripade se zeptam jinak: Je zde nekdo tak nespokojen, ze by chtel svoji Britvu vratit? To je samozrejme take mozne, jsou nove a vztahuje se na ne zaruka.. takze v pripade nejake neodstranitelne vady samozrejme muzeme reklamovat..
Diky za odpovedi.
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Vlcak
Donátor

Příspěvek od Vlcak »

Já svou břitvu ještě nemám, je stále u monse.
Yaron

Příspěvek od Yaron »

Jak jsem již napsal "u mě dobrý". Trochu mě mrzí to chybějící vroubkování, ale nechce s mi kvůli tomu Břitvu posílat do Solingenu. A usazení ve střenkách se dá možná pořešit s Petrem při přištím broušení.
Living on the edge.
Grexx

Příspěvek od Grexx »

Zdravím Vás kolegové,

i já se přidávám a přikládám své dojmy.
Břitva dorazila v naprostém pořádku, i přes potíže se zaslaným dřevem, které při opracovávání prasklo (bylo uříznuto špatným způsobem), jsem se střenkami velice spokojen, jak s povrchovou úpravou, tak s typem vybraného Palisandru. Jak všichni víme, Ralf Aust posílá břitvy v elegantní krabičce, která oslní svým vzhledem již na první pohled. Břitva na mě na první dojem působila velice kvalitním zpracováním, které lahodilo mému oku. Bohužel jsem se však nedočkal pásku z kytiček na hřbetu, avšak tento atribut břitvě její fyzické vlastnosti nijak nezmění, a proto to pro mne není až tak velký problém. Jediné, co shledávám jako fyzickou nevýhodu této břitvy je fakt, že čepel není uprostřed střenek a tudíž by se při rychlém zavření mohlo poškodit jak ostří, tak jedna ze střenek. Co se týče továrního nabroušení, které je prezentováno jako "shave-ready" jsem velice spokojen, sice ještě trochu té ostrosti k mé naprosté spokojenosti chybí, ale rozhodně se tato břitva dá považovat za "shave-ready". Při prvním oholení obstála velice dobře a stejně tak při vlasovém testu, který absolvovala bez problému, ikdyž nebyla obtažená na řemenu.
Abych to shrnul, přikládám fotky & hodnocení, přičemž 10 je dokonalost a 1 naprostou nespokojenost.

První dojem - 9/10
Zpracování - 9/10
Ostrost - 9/10
Střenky - 10/10
Usazení ve střenkách - 9/10

Požadavky:
Velikost - 7/8 ✓
Materiál - uhlíková ocel ✓
Typ hlavy - americká zaoblená ✓
Výbrus - o trochu méně než plně dutý ✓
Stabilizátory - tři ✓
Nýty - tři ✓
Hřbet - pásek z kytiček ×
Dřevo - Palisandr ✓

Img no. 1
Img no. 2
Img no. 3
Img no. 4
Img no. 5
Img no. 6
Img no. 7
Img no. 8
Všechny fotky - originální rozlišení .zip
Přeložené materiály
Ralf Aust břitva 7/8 - recenze
The Art Of Straight Razor Shave (Umění holení břitvou) - překlad: 63% korekce: 27,5%
mons

Příspěvek od mons »

U mne se nalézá poslední, určená pro kolegu Vlčáka, je stále zabalená tak jak jsem i převzal, nevím v jakém je stavu.
Zamčeno

Zpět na „Skupinové nákupy“