S páskou nebo bez? Podle videa je to jedno: https://www.youtube.com/watch?v=oMchDtX ... PFa-2gdfdw
Vždycky mě deptá, jak postavit fasetu trvá 5 minut. Mně minimálně hodinu....
Youtube
Re: Youtube
Když vidím jeho dřevěnej srub a jeho zarostlou líc, pak už se nedivím ničemu.
Hlavně, že to dobře holí chlupy na rukou.
Hlavně, že to dobře holí chlupy na rukou.
Lepší dobře nabroušená břitva než zle nabroušená žena.
Pozor, tohodle chlapíka nepodceňovat. Zkus pohledat gssixgun na straightrazorplace.
Navíc, na tomhle videu břitvu kompletně nebrousí, jen ukazuje postavení fasety a vysvětluje, že při obnovení břitu (ostření), je úplně jedno, jeslti původní broušení bylo s páskou nebo bez.
Navíc, na tomhle videu břitvu kompletně nebrousí, jen ukazuje postavení fasety a vysvětluje, že při obnovení břitu (ostření), je úplně jedno, jeslti původní broušení bylo s páskou nebo bez.
Po shlédnutí videa a poslechu výkladu se také přikláním k tomu, že tenhle pán ví o čem mluví.
V noci slyším i vousy růst
Ať už se taky naučej ČESKY, abych si i já mohl něco chytrého poslechnout!!!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Pro ty, kteří nevládnou anglickému jazyku, krátké shrnutí:
Nejdřív s páskou postavil břit/vyrobil fasetu.
Pak to o hranu ztupil.
No a na konec vzal Choseru 4 nebo 5k a opět postavil břit.
Shrnutí a důvod, proč toto video dělal: při oživení břitu, je úplně jedno, jestli byl původně postavený s páskou, nebo bez. Rozdíl v geometrii (úhlu břitu) je tak malý, že to při ostření prakticky nemá význam.
Nejdřív s páskou postavil břit/vyrobil fasetu.
Pak to o hranu ztupil.
No a na konec vzal Choseru 4 nebo 5k a opět postavil břit.
Shrnutí a důvod, proč toto video dělal: při oživení břitu, je úplně jedno, jestli byl původně postavený s páskou, nebo bez. Rozdíl v geometrii (úhlu břitu) je tak malý, že to při ostření prakticky nemá význam.
Ono dost záleží na tom jaký 5k kamen je použit. Chosera je dost rychlý kámen takže není až takový problém se s ním dostat na ostří, ale u hodně přírodních kamenů by to mohlo být na dlouho.
to: HonzaS: Děkuji za shrnutí.
Význam pásky bych tedy neviděl v úhlu břitu, ale v tom, že na boku hřbetu, zvláště pak zdobeného, je ta ploška od kamenů ošklivá.
Význam pásky bych tedy neviděl v úhlu břitu, ale v tom, že na boku hřbetu, zvláště pak zdobeného, je ta ploška od kamenů ošklivá.
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Pánové myslím, že zelená Chosera je 1k nikoli 4-5k.
Správně, první broušení, s páskou, dělá na zelené Choseře - 1k. Ale druhé broušení, bez pásky, dělá na 5k. Vymění kámen za šedý, nebo jaká je to barva.
Zipíno, v podstatě popisuje obdobné použití pásky. Když zrestauruješ břitvu a nechceš mít velké stopy po broušení na hřbetě, ale ve finále chceš břitvu ostřit "po staru", tak navrhuje postavit břit s páskou na tisícovce a pak pokračovat bez pásky.
K rychlosti chosery nejsem schopný se vyjádřit. Mám jen svou starou břidlici po předcích a s tou bych asi strávil 2 dny...
Zipíno, v podstatě popisuje obdobné použití pásky. Když zrestauruješ břitvu a nechceš mít velké stopy po broušení na hřbetě, ale ve finále chceš břitvu ostřit "po staru", tak navrhuje postavit břit s páskou na tisícovce a pak pokračovat bez pásky.
K rychlosti chosery nejsem schopný se vyjádřit. Mám jen svou starou břidlici po předcích a s tou bych asi strávil 2 dny...