Wikinguv dlouhodoby TEST ZILETEK.
Re: Wikinguv dlouhodoby TEST ZILETEK.
Píšete kupovat u prověřených prodejců. Teď ptám se já, je upravse.cz prověřený prodejce? Po aférce s Bolzanem je moje důvěra narušena. Jaké další české eshopy ještě nabízejí žiletky? Co jsem koukal, tak je to všude jenom Mach, vyjímečně i Šebestová.
@Hadry:
Tuhle otazku nebudu komentovat, popr. si na ni musi nalezt odpoved kazdy sam za sebe.
Taktez druhou cast Tve otazky nezodpovim, nebot v CR nekupuji. Nevim.
Pri odberu vyssim nez par kartonu je obvykle i pri zapocitani postovneho konecna cena nizsi nez v CR.
Sice ne vzdy, ale dost casto.
Tuhle otazku nebudu komentovat, popr. si na ni musi nalezt odpoved kazdy sam za sebe.
Taktez druhou cast Tve otazky nezodpovim, nebot v CR nekupuji. Nevim.
Pri odberu vyssim nez par kartonu je obvykle i pri zapocitani postovneho konecna cena nizsi nez v CR.
Sice ne vzdy, ale dost casto.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Jednoduše shrnuto, začala se osvědčovat naše praxe skupinových nákupů
přímo u výrobce.
Všechno ostatní je jenom soukromý průzkum trhu a náhoda při koupi dobrého zboží,
neboť i svědomitý prodejce může být napálen, pokud nenakupuje přímo u výrobce.
Což nás zase vrací ke skupinovým nákupům ...
přímo u výrobce.
Všechno ostatní je jenom soukromý průzkum trhu a náhoda při koupi dobrého zboží,
neboť i svědomitý prodejce může být napálen, pokud nenakupuje přímo u výrobce.
Což nás zase vrací ke skupinovým nákupům ...
V noci slyším i vousy růst
Podle mych zkusenosti patri Polsivery urcite mezi spicku ziletek petrohradske vyroby, na druhou stranu si ale uplne netroufam tvrdit, jestli jsou jednonacne lepsi nez treba Sputnik, nebo Perma-Sharp.
Ty polsilvery na obrazku uz musi byt z nejakych starsich zasob. Soucasne ziletky petrohradske produkce jiz nemaji barevny prebal, a ve voskovem papire jsou fixovany 2 velkymi puntiky. Tak aby se tu pripadne nekdo nezhrozil, co to koupil za padelek, ze to ani nema prebal. Koupil jsem za poslednich par mesicu petrohradske ziletky ruznych znacek z ruznych zdroju, a u vsech je to stejne.
Obecne bych se tech padelku zase tolik nebal. Feather mam z Ebaye take odnekud z jihovychodni asie, a nemam duvod si myslet ze by to nebyl original. Napodobit ten jemny, ostry potisk ziletek by zjevne delalo problem i vetsine ostatnich velkovyrobcu - zcela z opacneho spektra je kvalita potisku zejmena ziletek moskevske vyroby (Rapira, Voschod, Ladas), ale i na tech petrohradskych je potisk zjevne nizsi kvality. Takze bych se prilis nebal, ze by to dokazal verohodne napodobit nejaky cinsky sweatshop. Rovnez je logo feather odlite primo do plastove krabicky, coz by pro padelatele take znamenalo naklady navic. A krome toho taky samozrejme skvele holi.
Mimo to, vzhledem k tomu, ze na Ebayi jsou Feathery k mani za min nez Wilkinsony v ceskem supermarketu, tak se porad vyplati, i kdyby mel clovek obcas narazit na padelek.
Je fakt, ze i ja mam spatne zkusensti s Bolzanama z Upravse.cz, ale na druhou stranu nemuzu rict, ze bych mel vylozene dobre zkusenosti s jakymikoliv jinymi ziletkami nemecke vyroby, takze mne to ani tak neprekvapilo. Mozna jsou pripadne pozitivni zkusenosti spise vysledkem nejake idealni kombinace strojku, ziletek a uzivatelovy tvare.
Ty polsilvery na obrazku uz musi byt z nejakych starsich zasob. Soucasne ziletky petrohradske produkce jiz nemaji barevny prebal, a ve voskovem papire jsou fixovany 2 velkymi puntiky. Tak aby se tu pripadne nekdo nezhrozil, co to koupil za padelek, ze to ani nema prebal. Koupil jsem za poslednich par mesicu petrohradske ziletky ruznych znacek z ruznych zdroju, a u vsech je to stejne.
Obecne bych se tech padelku zase tolik nebal. Feather mam z Ebaye take odnekud z jihovychodni asie, a nemam duvod si myslet ze by to nebyl original. Napodobit ten jemny, ostry potisk ziletek by zjevne delalo problem i vetsine ostatnich velkovyrobcu - zcela z opacneho spektra je kvalita potisku zejmena ziletek moskevske vyroby (Rapira, Voschod, Ladas), ale i na tech petrohradskych je potisk zjevne nizsi kvality. Takze bych se prilis nebal, ze by to dokazal verohodne napodobit nejaky cinsky sweatshop. Rovnez je logo feather odlite primo do plastove krabicky, coz by pro padelatele take znamenalo naklady navic. A krome toho taky samozrejme skvele holi.
Mimo to, vzhledem k tomu, ze na Ebayi jsou Feathery k mani za min nez Wilkinsony v ceskem supermarketu, tak se porad vyplati, i kdyby mel clovek obcas narazit na padelek.
Je fakt, ze i ja mam spatne zkusensti s Bolzanama z Upravse.cz, ale na druhou stranu nemuzu rict, ze bych mel vylozene dobre zkusenosti s jakymikoliv jinymi ziletkami nemecke vyroby, takze mne to ani tak neprekvapilo. Mozna jsou pripadne pozitivni zkusenosti spise vysledkem nejake idealni kombinace strojku, ziletek a uzivatelovy tvare.
Rapira Platinum Lux
Ziletka ruske vyroby.
Cena: ? (dostal jsem ji darem)
Testovano v Mühle R 98.
Muj nazor: Lehce podprumerna ziletka. Jiz od prvniho oholeni bylo jasne, ze nedosahuje ostrosti ani Derby, ale holit se s ni dalo.
Celkem jsem zvladnul 6 oholeni, pricemz to seste bylo jiz vyhnano do extremu a bylo velmi neprijemne.
Takze 4-5 oholeni se s ni da zvladnout, vice ale zajiste ne.
Kdo chce, muze vyzkouset, ale neocekavejte nic extra.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Dnes jsem vyzkoušel žiletku Alando na kterou dává Wiking myslím na stránce 13 tohoto topicu recenzi.Musím říci že jsem docela překvapen,první ale připomínám PRVNÍ oholení bylo bezva,byť jsem se kvality docela obával..! Pokud to bude pokračovat ve stejném duchu,zařadím ji mezi své oblíbené žiletky.. Použit strojek Merkur 37C..
MERKUR Solingen - 37 001
Gillette 7 o'clock SharpEdge
Gillette 7 o'clock SharpEdge
Ziletka ruske vyroby.
Testovano v Mühle R 98.
Cena: 10,99 anglickych liber za 100ks (zhruba +- 3,80kc/ks) pri zakoupeni v tomhle obchode : https://www.shaving-shack.com/10-gillet ... lades.html TIP: Objednate-li si tam minimalne 400 ziletek, je dokonce doprava po Anglii zdarma. Coz ma smysl jen kdyz tam nekoho mate, ja vim..
Obvykle nepridavam do svych testu odkaz kde se daji tyhle ziletky zakoupit, ale dnes jsem pridal..
Duvodem je fakt, ze tahle ziletka Gillette "je slovutne znacky" se az neskutecne casto falsuje, a ze tyhle plagiaty jsou velmi nizke kvality, a s temito je holeni primo utrpenim.
Vsem je zajiste znamo, ze firma Gillette plati za vyvoj a vyzkum svych produktu nemale penize, zhruba v radech milionu dolaru. Potesujici je to, ze to plati nejen u tech vicebritu, ale dokonce zde u techto obycejnych ziletek.
Vzhledem k tomu ze jsem mel moznost porovnat tenhle original z Anglie i s exemplarem zakoupenym v CR ktery musel byt pri vydrzi 3 neprijemnych oholeni bezpochyby plagiat, vim o cem mluvim. Problem je v tom, ze opticky je to sotva rozeznatelne. Jde to ale i bez kriminalisticke laboratore: Original ma na obalu zhruba uprostred takovou nestejnomernou bilou skvrnu, plagiat taky. Je to videt i pouhym okem.
U originalu je tahle bila skrvna MENSI, u plagiatu VETSI, a vice vystreluje do stran.
Nejlepe je to asi videt nad tou cervenou 7 kde zacina to bile pisemenko G od slova Gillete. V originalu je to tam zlute, u plagiatu je tam vyrazna bila smouha. Taktez mezi slovy Gillette a Clock musi byt prevazne zluta barva a ne bila.
Z tohoto duvodu zde nahore prikladam fotografii originalu ve vetsim rozliseni, kdyby jste si to nahodou chteli porovnat. Taktez ve vyse prilozenem odkazu na ten anglicky obchod je pomerne solidni, ne az tak mala fotografie.
Jde mi o to, ze pokud nekdo zakoupil tuhle ziletku z pokoutneho zdroje, a zjistil, ze je naprosto mizerna, tak mi nebude verit ze se s ni da 15x oholit. Proto ma tu moznost si ten obal porovnat s mym obrazkem nahore.
Muj nazor:
Dovolim si bez nadsazky napsat, ze tahle ziletka byla pro me snad nejradostnejsim prekvapenim roku 2014, alespon co se kvalitnich ziletek tyce.
Od prvniho oholeni neskutecne ostra ziletka, se kterou je kazde oholeni nadherny zazitek. Prosim pozor: Nezkousel jsem ji ale v jinem strojku nez v tom Mühle R 98! Vsichni dobre vime ze nektere kombinace ziletka&strojek si proste nesednou, ale zde to tedy sedlo dokonale
Dosahl jsem neuveritelnych 15 oholeni (Slovy: patnact!) nez to zaclo byt trosku neprijemne, ale i to posledni 15 oholeni bylo zcela hladke, tudiz ziletka snad nebyla na samem konci sve zivotnosti. Verim tomu ze nektery Kolega s jemnejsimi vousy a mozna trosku mene narocny by s ni klidne zvladnul i +- 20 oholeni.
Excelentni ziletka, kdo ma tu moznost a nekoho v Anglii, kdo by ji objednal, ten ji musi vyzkouset!
(Napada me, proc vlastne vyrobce v St.Petersburgu nema nejaky svuj internetovy obchod, kde by se dalo objednat? Proc musi lide zde podstupovat rizika spojene s padelky, a objednavat treba az v Anglii, aby se mohli poradne oholit?)
Jsem potěšen, že mám koupený originál a to v naší drogerii.
Díky Wikingu za obrázek a obsáhlé vysvětlení plagiátorských praktik.
Moje zkušenost - v motýlkovém strojku Astra 901 - 4 oholení ( už jsem nabýval přesvědčení, že mám opět smůlu při koupi).
- Fatip Picollo zvládl 6 výborných a 3 dobré oholení
Testováno cca před 4 měsíci v době kdy jsem začínal sepisovat seznam s čím mé dva strojky nejraději pracuji.
------------------------------------------------------------
Edit: Gillette 7 o'clock SharpEdge je tou čepelkou o které píši
Díky Wikingu za obrázek a obsáhlé vysvětlení plagiátorských praktik.
Moje zkušenost - v motýlkovém strojku Astra 901 - 4 oholení ( už jsem nabýval přesvědčení, že mám opět smůlu při koupi).
- Fatip Picollo zvládl 6 výborných a 3 dobré oholení
Testováno cca před 4 měsíci v době kdy jsem začínal sepisovat seznam s čím mé dva strojky nejraději pracuji.
------------------------------------------------------------
Edit: Gillette 7 o'clock SharpEdge je tou čepelkou o které píši
Naposledy upravil(a) Vousáč dne 28 črc 2014, 13:25, celkem upraveno 1 x.
V noci slyším i vousy růst
Dobré ráno Vousáči,
a o jaké čepelce tu mluvíš?
David
a o jaké čepelce tu mluvíš?
David
David a jeho žiletky
Nedavno som kupil tieto ziletky. Po rozbaleni som bol prekvapeny z poskodenej povrchovej upravy. Kvalitu zatial nehodnotim, nakolko som prvu vyhodil po prvom pouziti a druhu skusim pouzit viackrat. Zatial mam s nej pocit podobny ziletke Derby. Pouzity bager: Giesen & Forsthoff Solingen No.1364_K. Máte niekto skusenost so ziletkami Souplex?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) andrej71 dne 15 srp 2014, 10:15, celkem upraveno 1 x.
Strojček: Goodfella, štetka: Semogue 2015 Silvertip, žiletky: Astra platinum, mydlo: L'occitane, kamenec: Dúbrava, po holení: Manufaktura Beer cosmetics - balsam