...moje první břitva...

Všeobecné dotazy na břitvy
Odpovědět
PetrS
mentor

Re: ...moje první břitva...

Příspěvek od PetrS »

Nádhera + bacilus Břitvomilus... :D
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
kono

Příspěvek od kono »

...ahoj pánové,břitvomilci,když jsem procházel blešák,tak jsem zkoukl každou břitvu,kterou jsem viděl...nakonec na mě zbyla jedna,která nese název BISMARCK SOLINGEN,podle mě v docela dobrém stavu,jenom střenky jsou hyn...nebude problém vyrobit nové,mám tady kousek Massaranduby,ta je tvrdá a hlavně odolná vodě...a když už jsem v tom chlubení,tento víkend jsem byl jedním z účastníků (kovajících) na Svinařském řetězení a jeden kolega mi přivezl kámen,prý je to arkansas,ale podle mě je to nějaká keramika...zalapoval jsem zatím dvě strany,uvidíme,jak bude ochotný nabrousit břitvy...mějte se krásně a ať vás to holí...ještě něco odkazů : http://kono68.rajce.idnes.cz/Moje_druha ... jaky_kamen , http://mirekmb.rajce.idnes.cz/Svinarske_retezeni/ , http://hugosk.rajce.idnes.cz/Svinare_2012/ ...ten s těma fousama a v tý zelený košili,to je moje maličkost...
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Gratulace převeliká ke krásným hodinám a zaslouženému poháru. S úctou a obdivem jsem prošel celé album. Občas se motám na Helfštýně a tak mám krapet představu co se dá při takové práci zažít. Je to nádhera...
Bismarck je krásně zachovalý a až jej oživíš a naostříš, tak bude spokojenost nejvyšší.
Ten kámen mi nepřipadá jako Arkansas ale to zde mnohem lépe posoudí mistr kamenů, Adršpach.
Zdravím, Petr.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Vlcak
Donátor

Příspěvek od Vlcak »

Ahoj Kono, hezká práce. Obdiv a gratulace. ;)
misiak
Donátor

Příspěvek od misiak »

Pjekné!
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Jestli je to ten co byl na tech fotkach tak to by mohl byt jeden z mekcich Arkansasu.
relka

Příspěvek od relka »

Krásná podívaná. Hodiny jsou teda parádní
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Radyx
admin

Příspěvek od Radyx »

Moc pěkné!!!
Co tak vykovat nějakou břitvu?
kono

Příspěvek od kono »

...ahoj pánové,děkuji za hodnocení břitvy ,kamene i hodin,museli jsme je předělat...ale to sem nepatří,chtěl jsem vědět co je to za ten kámen a mistr Adršpach mi odpověděl,já to sám fakt nevím,jen co jsem se dozvěděl od dárce...chtělo by to,aby jste si ho někdo okoukl naživo...Radyx,ty víš,že už se touto otázkou zabývám už delší dobu?...jenom jsem nikde nenašel žádný postup a hlavně neznám materiály,ze kterých se břitvy dělají,tuším že z nějaké uhlíkovky (19 312,313 314),pokud by někdo věděl,jak postupovat a z jakého materiálu,tak se do ní asi pustím,zrovna té Stabilky mám dost...mějte se krásně a ať vám to holí...
Zipíno

Příspěvek od Zipíno »

Firma Kratochvíl z Brna břitvy ze stabilky určitě vyráběla - osobně jsem se o tom bavil s posledním Kratochvílem, který to ještě zažil!
671 grains of diplomacy-.50 BMG
Odpovědět

Zpět na „Břitvy“