Kamenec je lety prověřený a osvědčený levný prostředek. Nicméně pokud se chceme vyhnout hliníku, je kamenec jeden z prvních, které je nutno vyloučit. Jedná se o podvojný síran hlinito-draselný. Antiperspiranty, které se distribuují v obchodních sítích obsahují převážně hliník, toliko v jiné podobě, obvykle ve formě chloridu. Jiné antiperspiranty, čistě přírodního rázu, nedosahují takového efektu právě jako ty "aluminiové". Odvar z dubové kůry je dobrým prostředkem, jen se musí uvařit. Funguje podobně, obsažené třísloviny působí svíravě. Osobně proti kamenci nemám námitek, používaly ho celé generace před námi...Chester píše:Jak zmínil Radyx, antiperspiranty jsou, nebo spíš je vysoké procento toho, že jsou, rakovinotvorné. Jde prý především o ten hliník (Aluminium), který uzavírá póry, ale zároveň škodí tělu a způsobuje rakovinové bujení.
Když už to tedy Radyx nakousl, chtěl bych se tohoto tématu na chvilku chytit. V dnešní době nikdo nechce mít kruhy od potu na oblečení a nechce smrdět potem. Pokud bych se chtěl vyhnout právě antiperspirantům, nemáte nějaký tip, co by mohlo být méně škodlivé, ale zároveň účinné?
Oblibena kosmetika - kdo co pouzivate?
Re: Oblibena kosmetika - kdo co pouzivate?
Tu kůru možná vyzkouším, na chatě máme celý dubový les
Hliníku se kamencem nezbavim, to mě trošku mrzí, ale i tak to zkusím, díky za info, file.
Co jsem koukal, jsou i antiperspiranty bez hliníku, ale nejsem nadšenec do podporování kosmetických firem, tak to ještě prostuduju. Sranda je, že ty bez hliníku jsou dražší, než ty s hliníkem, stejně jako pasta s fluorem je levnější než pasta bez fluoru. To levnější je škodlivější, ale většina lidí nechce připlácet za "lepší" věc, máme to tu divně postavený
Ale abych se držel tématu:
Na holení: Barbus (brzo asi zkusím něco nového)
Po holení: Pitralon (moc úspěchu s vůní nesklidil, tak asi taky přesedlám)
Šampon: Garnier fructis
Pasta na zuby: Vademecum, Odol
a normální mýdla používám všechny.
Mimochodem, tak mě napadá, myslíte, že je pravda, že používáním mýdla, respektive mytím se den co den, se oslabuje přirozená imunita těla, kdy jí defacto "smýváme?"
Hliníku se kamencem nezbavim, to mě trošku mrzí, ale i tak to zkusím, díky za info, file.
Co jsem koukal, jsou i antiperspiranty bez hliníku, ale nejsem nadšenec do podporování kosmetických firem, tak to ještě prostuduju. Sranda je, že ty bez hliníku jsou dražší, než ty s hliníkem, stejně jako pasta s fluorem je levnější než pasta bez fluoru. To levnější je škodlivější, ale většina lidí nechce připlácet za "lepší" věc, máme to tu divně postavený
Ale abych se držel tématu:
Na holení: Barbus (brzo asi zkusím něco nového)
Po holení: Pitralon (moc úspěchu s vůní nesklidil, tak asi taky přesedlám)
Šampon: Garnier fructis
Pasta na zuby: Vademecum, Odol
a normální mýdla používám všechny.
Mimochodem, tak mě napadá, myslíte, že je pravda, že používáním mýdla, respektive mytím se den co den, se oslabuje přirozená imunita těla, kdy jí defacto "smýváme?"
Ja si myslim, ze kdyz se clovek zpoti, tak by se mel osprchovat
V lete tedy alespon 1x denne..
Uz nezijeme v baroku, aby jsme ten smrad zkouseli prepudrovat a prevonet
ale to je kazdeho osobni vec.. a jinak se zpoti drevorubec nebo delnik v kamenolomu a jinak basnik ci sportovec hrajici sachy (to je take sportovni disiplina, pokud to nevite)
Alespon ja to tak praktikiju a nejake oslabeni imunity na sobe nepozoruji. Asi zalezi na mydle, jak je agresivni k pokozce.
Fakt je, ze deti vyrustajici na vesnici na dvorku pos*anym od slepic a denne olizujici psa a kocku jsou mnohem mene nemocne nez deti z panelaku, kde se jim denne vytira podlaha savem..
Osobne znam lidi jak z venkova a z mesta a musim rict ze s tema detma to je fakt pravda.
V lete tedy alespon 1x denne..
Uz nezijeme v baroku, aby jsme ten smrad zkouseli prepudrovat a prevonet
ale to je kazdeho osobni vec.. a jinak se zpoti drevorubec nebo delnik v kamenolomu a jinak basnik ci sportovec hrajici sachy (to je take sportovni disiplina, pokud to nevite)
Alespon ja to tak praktikiju a nejake oslabeni imunity na sobe nepozoruji. Asi zalezi na mydle, jak je agresivni k pokozce.
Fakt je, ze deti vyrustajici na vesnici na dvorku pos*anym od slepic a denne olizujici psa a kocku jsou mnohem mene nemocne nez deti z panelaku, kde se jim denne vytira podlaha savem..
Osobne znam lidi jak z venkova a z mesta a musim rict ze s tema detma to je fakt pravda.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Jasně, sprchuju se, ale když se spotíš třeba cestou v MHD teprve na cestě někam, tak pak tam určitou dobu nevoníš a ještě jedeš zpátky dom, kdy se zase zpotíš Tak to beru tak, že nechci nevonět, proto na sebe plácám tu chemii.
S těma dětma, to je staletíma prověřený. Sterilizovaný prostředí je pro děti to nejhorší, někdy je lepší je nechat jíst písek, než jim po každým sáhnutí na zem mýt ruce. Dál se spekuluje i o očkování, jestli nespouští ty alergie, hyperaktivitu a další nemoci, nebo anomálie, jen proto, aby se uživil farmaceutický průmysl, ale to už jsou názory na svět, který do tohohle tématu nepatří.
S těma dětma, to je staletíma prověřený. Sterilizovaný prostředí je pro děti to nejhorší, někdy je lepší je nechat jíst písek, než jim po každým sáhnutí na zem mýt ruce. Dál se spekuluje i o očkování, jestli nespouští ty alergie, hyperaktivitu a další nemoci, nebo anomálie, jen proto, aby se uživil farmaceutický průmysl, ale to už jsou názory na svět, který do tohohle tématu nepatří.
Pánové, jelikož jsem závodně hrával šachy, dobře vím, že je to docela dřina.Chester píše:basnik ci sportovec hrajici sachy (to je take sportovni disiplina, pokud to nevite)
Není problém, při soutěžích za jeden zápas zhubnout několik kilo.
@Wiking:
Ono když někdo sedí v kanceláří a moc se tam nepotí (klimatizace nebo není 30 stupňů venku) tak jednou denně stačí. Opačný extrém je třeba dělat ve slévárně, kde se potí každý a tady se většina lidí osprchuje taky jednou (když jdou z šichty) a na oběd jsou klidně propocení a špinaví a nikomu to nevadí, myslím i že to okolí toleruje, protože vidí lidi co někde těžce pracují a to by skoro bylo divný kdyby se nepotili. Takže asi spíš jde o toleranci okolí a potřebu jednotlivce, než o samotnou činnost co kdo vykonává.
@Všichni:
Antiperspiranty s obsahem hliníku je jen část problému pokud jde o rakovinu. Celkově pokud je pocení potlačované tak se škodlivé látky usazují v blízkých mízních uzlinách a mohou přispět ke vzniku rakoviny. Další je to, že někomu A voní, jinému A zapáchá a podobně je to i s lidmi - Petrovi může Jana ve svém přirozném odéru páchnout a Jirkovi vonět.
... jj přesně toto, mam 5 tub a zpravidla se holím jednou týdně. Ukončení výroby mě netěší. A ani moc nechápu důvod.Wiking píše:Kappus Nautik?
Ono když někdo sedí v kanceláří a moc se tam nepotí (klimatizace nebo není 30 stupňů venku) tak jednou denně stačí. Opačný extrém je třeba dělat ve slévárně, kde se potí každý a tady se většina lidí osprchuje taky jednou (když jdou z šichty) a na oběd jsou klidně propocení a špinaví a nikomu to nevadí, myslím i že to okolí toleruje, protože vidí lidi co někde těžce pracují a to by skoro bylo divný kdyby se nepotili. Takže asi spíš jde o toleranci okolí a potřebu jednotlivce, než o samotnou činnost co kdo vykonává.
@Všichni:
Antiperspiranty s obsahem hliníku je jen část problému pokud jde o rakovinu. Celkově pokud je pocení potlačované tak se škodlivé látky usazují v blízkých mízních uzlinách a mohou přispět ke vzniku rakoviny. Další je to, že někomu A voní, jinému A zapáchá a podobně je to i s lidmi - Petrovi může Jana ve svém přirozném odéru páchnout a Jirkovi vonět.
A do toho se ještě započítávají vůně potravin "procezené" tělem a zdravotní stav jednotlivce. Je tu mnoho proměnných. Rčení o druhém "ten mi nějak nevoní" je staletími prověřené. Ale abych neodbíhal od tematu...pro holení používám Barbus a najíždím na mýdlo Cella. Po oholení plošně kamenec. Končím "vodou" z propolisu, třezalky a lihu cca 80%. Na zuby pastu co koupí žena..Colgate a nějaká se stříbrem. Pro běžné mytí tekuté mýdlo Nivea s olejem.Občas vůně Kršna musk kterou požívá i má žena... A to je asi tak všechno....
Nastal čas, kdy nové nevyhovující je nahrazováno starým osvědčeným.
Pokud nekdo shanite nejaky dobry tuhy deodorant, tak ja jsem velice spokojen s timhle:
http://www.alpik.cz/speick-men-deo-stic ... l/d-72069/
Je to 100% na prirodni bazi, zadne slouceniny hliniku! ani dalsi jedy, voni to velmi prijemne jako Kolinska voda 4711, tak citrusovo-bylinkove.
Ja jsem s timto produktem velice spokojen a tudit jej co nejlepe muzu doporucit. I kdyz v Nemecku je sehnani jiste mene problematicke nez v CR - bud ho maji v lekarne, nebo ho do druheho dne objednaji, kdyz neni skladem.
Cena v SRN = 4,99€
L.
http://www.alpik.cz/speick-men-deo-stic ... l/d-72069/
Je to 100% na prirodni bazi, zadne slouceniny hliniku! ani dalsi jedy, voni to velmi prijemne jako Kolinska voda 4711, tak citrusovo-bylinkove.
Ja jsem s timto produktem velice spokojen a tudit jej co nejlepe muzu doporucit. I kdyz v Nemecku je sehnani jiste mene problematicke nez v CR - bud ho maji v lekarne, nebo ho do druheho dne objednaji, kdyz neni skladem.
Cena v SRN = 4,99€
L.
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Na holeni: Barbus
po holeni: Gentleman's choice
na zuby: Amway glister
na myti: bezne mydlo
po holeni: Gentleman's choice
na zuby: Amway glister
na myti: bezne mydlo
dnes při návštěvě OD Kaufland jsem při procházení odddělením drogerie narazil na toal.mýdla značky Arko.. .Tak ho vezmu do ruky a ejhle-turecká výroba.. .Tak jsem ze zvědavosti 2 koupil,cena myslím kolem 9 Kč.. jahodové a kokos..,tak kdyžtak vyfotím a dám foto.. ,myslel jsem si že se jedná o značku co se pouze zaměřuje na "holicí věci" a ono ne.. ,jinak dle www.stránek na obalu jsem zjistil že značka Arko má i sprch.gely třeba-viz odkaz na "pánskou sekci".. -http://www.evyap.com.tr/en/urunler/erke ... rko_03.asp
MERKUR Solingen - 37 001