CALANI - mydla na holeni

Mýdla, krémy a vůbec prostředky ze kterých můžeme tvořiti mydlinky
mons

Re: CALANI - mydla na holeni

Příspěvek od mons »

Skutečně jsem na vlastní oči viděl u Ludwiga šlehání pěny z Calani. Bylo to bezchybné, ale přiznám si, že takovou pěnu
jsem v Praze nedosáhl. :?
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Ja se pekne nadru na to abych mel aspon to co tam ma Wiking po 30ti minutach. Zkousel jsem teplou jaka mi tece z kohoutku a varici primo z konvice. A jedno velky nic.
Havran
Donátor

Příspěvek od Havran »

Takže ani převařená nefunguje?
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Jenom tak tipuju ze Wikingova voda je z piskovcoveho podlozi.
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Kolego Adrspachu, tipujes 100% spravne!

Citat z wikipedie o ceskosaskem svycarsku kde ziju:

"V Evropě jde o unikátní krajinu budovanou kvádrovými pískovci, které vznikly zpevněním písků usazených na dně dávného moře koncem druhohor (ve svrchní křídě asi před 100 miliony let). Později, ve třetihorách byla pískovcová tabule tektonickými pohyby zemské kůry rozlámána a následnou erozně denundační činností rozčleněna v síť hlubokých kaňonovitých údolí a divokých roklí se svislými skalními stěnami a pískovcovými skalními věžemi.

"
Jak rikam, jen rad piju caje, a s tim souvisi to ze o vode clovek trochu musi neco vedet.
Nejsem fakt nejaky studovany sef vodaren :lol: ale napr. vim, ze ne vzdy prevareni vody pomuze.
Voda ma bud trvalou nebo prechodnou tvrdost. U te trvale prevareni nepomuze...
Kazdopadne po tom co jsem 1 rok bydlel v Berline, to muzu kazdemu kdo bydli tam kde voda z kohoutku stoji za houby doporucit ty filtry na vodu.
Ten nahradni filtr za 125kc vystaci asi na mesic pro 2 lidi, jasne, velmi zalezi na jakosti filtrovane vody, ale minimum 100 litru zvladne. Ze to vyjde mnohem levneji nez kupovat vodu v petkach a tahat se s tim je zcela logicke..

Druha moznost je samozrejme ta, pouzivat jine mydlo.. Coz je skoda, nebot Calani je fakt skvely produkt z prvotridnich surovin.. jenze kdyz to nefunguje, tak je treba s tim neco udelat..

~omlouvam se za mirne odboceni od tematu, ale povazoval jsem to za nutne vam to sdelit! ~
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
honda

Příspěvek od honda »

Zkusil jsem opět calani Gentleman,takovou pěnu jako kolega Wiking jsem bohužel taky nedosáhl,ale i přezto je toto mýdlo co se týče holení,změkčení vousu fenomenální. :D
adrspach
mentor

Příspěvek od adrspach »

Tak jsem si mydlo vyzkousel znova ve Skotsku. Pena a chovani tak jak popsal Wiking. Co muzu dodat - bylo to vodou.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Na oživení povědomí o těchhle holících mýdlech a krémech přikládám

odkaz - návštěva německé televize přímo v prostorách manufaktury Calani.
Velice poučný dokument s názornou ukázkou výroby a následně
otestování pěnivosti a našlehání pánského holícího mýdla.
Na moderátorce jde vidět, jak ráda by si vyzkoušela oholení se suprovně našlehanou pěnou :P

http://www.youtube.com/watch?v=XwK3qBnHQhk

Odpověď na počet zaměstnanců - patrně pouze paní majitelka.
V noci slyším i vousy růst
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Prave jsem se oholil mydlem Calani Cadre Noir

Moje pocity:

Fenomenalni mydlo, absolutni luxus.
Vskutku jedinecne aroma, smesice patchouli, kadidla, ovocnych tonu s lehkym zavanem cerveneho pepre.
Dle meho nazoru velmi prijemna kombinace, i kdyz mozna trosku neobvykla.

Husta, slehackovita pena, ktera vydrzi dlouhe desetiminuty v misce, nepada, ma vynikajici klouzavost, super zmekceni.. a o blahodarnem ucinku na pokozku neni treba vubec nic rikat..

Jednou vetou: nic negativniho, same plusy.

Holici mydlo nejvyssi tridy. Muzu co nejlepe doporucit.
Cena: 7,-€

Chemicke slozeni zde: http://www.codecheck.info/kosmetik_gesu ... rseife.pro
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Wiking

Příspěvek od Wiking »

Pri nasem poslednim skupinovem nakupu jsem si koupil maly testovaci balicek ruznych Calani mydel.
Jednalo se o male sacky v nichz bylo mydla Calani nastrouhano na hrubsi hoblinky, a kazdy sacek vystacil tak na 5-6 oholeni. To dle meho nazoru je zcela dostacujici na solidni vyzkouseni.

Zde tedy dodavam popisy nekolika mydel:

Prosim POZOR: Vse zkratim pouze na popisy VUNI a barev. Veskere dalsi vlastnosti, jako napr. klouzavost, zmekceni, stabilita peny, pece o pokozku a dalsi pro holeni dulezite faktory jsou dle meho nazoru u vsech Calani mydel bud stejne, (tedy vynikajici!!) nebo tak nepatrne, ze bych se prakticky jen opakoval..

Simply Soap - "Jednoduche mydlo"

Mydlo bez jakychkoliv alergenu a barviv. Barva je lehce nasedle bila.
Vune je decentni, neprilis vyrazna, a tak nejak skutecne jednoduse mydlova, trochu pripominajici nejaky krem na pokozku.
Vyrobce uvadi, ze ta vune by mela pripominat vzpominky na detstvi. Toho nazoru az tak zcela nejsem, kdyz moje babicka drive prala v mydle s jelenem, vonelo to pomerne jinak.
Ocekaval jsem vuni neco ve stylu mydlo-citron, ale tahle vune je proste jina.
Je sice OK a splnuje to co slibuje, ale me jaksi uplne nepresvedcila.

Eis Engel - "Ledovy andel"

Zajimava kreace "mentolu" a cedroveho dreva doplnena podtony kvetin a bobulovin. Barva mydla je bila.
Slovo Mentol uvadim v uvozovkach proto, ze tohle mydlo zadny mentol neobsahuje! tudiz nema ani zadny chladivy ucinek. Vyrobce je toho presvedceni ze mentol nebude pouzivat z duvodu moznych alergickych reakci. Takze pouziva pouze aroma mentolu a to samozrejme zadne chladive ucinky nema.
Kdo ma tedy rad mydla s chladivym ucinkem, tomu tohle mydlo rozhodne nemuzu doporucit.
Vune je decentni, neprilis vyrazna a i kdyz ne vylozene neco co by me osobne nejak nadchlo, musim rict ze je prijemna.
Mydlo obsahuje mangove maslo a lanolin.

Earl Grey

Vuni Earl Grey neni rozhodne zapotrebi nejak velkolepe predstavovat, caju s touhle vuni je vsude po svete nepreberne mnozstvi.
Opravdova vune Earl grey je vlastne bergamotova silice, extrahovana z plodu Bergamotu (neco jakoby krizenec pomerance a citronu, ale hruskoviteho tvaru, roste to napr v Turecku ale i jinde na jihu)
Voni to ale jinak nez citron nebo pomeranc.
Barva mydla je nazloutla, jakoby medova.
Vune je prijemna, i kdyz s vyraznym citrusovym (ne bergamotovym) tonem z citronove travy. Zcela minimalne je citit i lanolin z ovecky a ovci mleko.
Dle meho nazoru velice zdarila, prijemna a predevsim harmonicka kompozice, ktera me prijemne prekvapila. Jedna se o pomerne novy produkt ktery je na trhu teprve ani ne 1 rok.

Malabar
Malabar je region v Indii ve spolkove zemi Kerala na jihozapade zeme.
V drivejsich dobach odtud vyplouvaly do Evropy lode nalozene korenim, a predstavite-li si vnitrek te drevene lodi, ktera je od kylu az po palubu nalozena vsim moznym vonavym korenim.. tak asi nejak podobne voni tohle mydlo.
Fantasticka a predevsim zdarila kombinace mnoha vuni, balzamicky tepla vune dreva a pryskyrice kombinovana s vuni kardamonu, safranu, neroli s minimalnim sotva cititelnym podtonem skorice.
Vune je pomerne silna, ale kazdopadne velice prijemna, tohle mydlo je obvzlast vhodne na vecerni holeni, po kterem uz nepouzivam zadnou vodu po holeni. Je z pokozky citit jeste dlouho do noci, ale samozrejme ne na metry daleko, ale jen pri primem ocichani druhou osobou :P
Timto produktem se vyrobce dokonale trefil do meho vkusu. :lol:
Barva mydla je lehce nahnedla, o trochu svetlejsi nez mlecna cokolada.
Dle meho nazoru jedno z nejlepe vonicich Calani mydel.

~~~~~~~~

Jak jsem jiz drive napsal, vsechny mydla se vyznacuji vynikajicimi holicimi vlastnostmi, a nenachazim na nich nic negativniho.

Jeste podotknu, ze ke vsem mydlum dodava vyrobce stejne vonici balzam, ktery je samozrejme mnohem intenzivnejsi ve vuni nez ty mydla.

Na zaver dodam, ze mydla Calani jsou asi to nejlepsi, co se v Nemecku da koupit, zajiste jsem nemel vsechno, ale alespon z toho co jsem uz mel me nenapada nic lepsiho.
Odpovědět

Zpět na „Mýdla a krémy na holení“