Jen bych podotknul, ze jen proto ze tahle VPH je nekde na internetu uvedena, neznamena, ze ji maji skladem.
Jak prispevek Kolegy Vousace, tak Kolegy Davida... oba 2 odkazy jsou neaktualni, tedy ve smyslu toho ze ta VPH proste neni skladem a neda se koupit.
Ale nastesti se v CR da koupit jeste nekolik solidnich ceskych produktu. Pravda, vuni ani jeden nepripomina DON, ale co uz odval cas, s tim je treba se rozloucit a hledet kupredu.
@David: Dobre ze od Tebe mame zpravy z prvni ruky, ze se v tech firmach vyznas. Na netu se nektere veci spatne hledaji. Malokdo se chlubi tim ze zkrachoval atd.. Ano, Oleofin uz neni. Ted se to tedy jmenuje Setuza, nebo Setuza taky uz neni a vse se jmenuje Spolchemie? Mam v tom chaos..
Delaji oni ted tedy vubec nejakou VPH? Nebo uz ne?
Nemyslim nahradu za DON, (vim ze nic takoveho neni) ale aspon jakoukoliv VPH.
Nebo je jedinym soucasnym ceskym vyrobcem VPH uz jen firma Alpa?
DON - Voda po holeni
Re: DON - Voda po holeni
"Byt zarostly je zvireci. Oholeni je znakem vyssi civilizace." Orig.: "Alles Behaartsein ist tierisch. Die Rasur ist das Abzeichen höherer Zivilisation."Arthur Schopenhauer, nemecky filosof, (* 22.2.1788 - † 21.9. 1860)
Zdravím Tě Wikingu,Wiking píše:Jen bych podotknul, ze jen proto ze tahle VPH je nekde na internetu uvedena, neznamena, ze ji maji skladem.
Jak prispevek Kolegy Vousace, tak Kolegy Davida... oba 2 odkazy jsou neaktualni, tedy ve smyslu toho ze ta VPH proste neni skladem a neda se koupit.
Ale nastesti se v CR da koupit jeste nekolik solidnich ceskych produktu. Pravda, vuni ani jeden nepripomina DON, ale co uz odval cas, s tim je treba se rozloucit a hledet kupredu.
@David: Dobre ze od Tebe mame zpravy z prvni ruky, ze se v tech firmach vyznas. Na netu se nektere veci spatne hledaji. Malokdo se chlubi tim ze zkrachoval atd.. Ano, Oleofin uz neni. Ted se to tedy jmenuje Setuza, nebo Setuza taky uz neni a vse se jmenuje Spolchemie? Mam v tom chaos..
Delaji oni ted tedy vubec nejakou VPH? Nebo uz ne?
Nemyslim nahradu za DON, (vim ze nic takoveho neni) ale aspon jakoukoliv VPH.
Nebo je jedinym soucasnym ceskym vyrobcem VPH uz jen firma Alpa?
takhle po ránu tolik informací... tak jo.
V té prodejně levné potraviny jsem se byl kouknout osobně a je tam Olimon a Pitralon. Don jsem tam viděl již jen pár kusů. Holt když to nejde obědnat po webu tak musíš osobně. Ta firma má jak e-shop tak i kamenné prodejny.
http://eshop.levnepotraviny.cz/info/prodejny
Tak se musíš podívat do své nejbližší co najdeš.
Ano máš asi pravdu z těch velkých firem v CZ dělá asi vodu po holení už jen firma Alpa, a.s.
http://alpa.cz/cs/kolinske-vody-vody-po ... -po-holeni
Wikingu bohužel Tě, ale musím nepěkně upozornit, že třeba i Axe a podobné značky se vyrábějí pod značkou Unilever tak se vyrábí zde v Česku. Takže skoro český výrobek je i ta Axe nebo Old Spice. Ale z toho nejsem moc nadšen.
http://www.unilever.cz/our-brands/index.aspx
Ta firma v Ústí nad Labem se jmenovala Setuza a.s dnes se již tak nejmenuje. Jmenovala se Oleofin. A to už asi také není pravda. Co vím tak ji měla zachránit firma Spolchemie a.s. a měla ji vzít pod svá křídla.
Co se dělá v bývalé firmě Setuza a.s. No ještě se tam pořád dělá olej na pečení a mastné kyseliny. Mělo se tam začít vyrábět bio nafta, ale to se nerozjelo. Ale továrna na výrobu bio nafty již stojí.
Dříve se tam dělal prášek na praní, pasta na zuby, mýdla na ruce, margarín,mýdlo s jelenem,Pitralon, Don, Olimon voda po holení a voda před holením. To samé mýdla na holení Olimon a Pitralon. Opravdu bylo každé jiné, tuk na pečení a smažení.
Bohužel dnes je tam jen ten olej ve skle a v plastových lahvích. Bohužel i ten se dováží z Itálie a jen se v Ústí vyčistí a zbaví nadbytečné kyselé chuti a stáčí se do lahví. No a ty "mastné kyseliny" to je vlastně odpad ze semen slunečnice a odpad z výroby oleje a tuků. Ten se potom prodává dál. Je to taková smradlavá hnědo černá polotekutá hmota. Konzistence asi jako řidší zubní pasta, jsou tam ještě cítit v tom kamínky a zbytky něčeho z výroby. Jako zrníčka nebo něco....
Ale to jsem utekl z tématu.
Prostě se podívejte na nejbližší prodejnu a zajděte se podívat jestli u Vám mají DON, Pitralon a Olimon. V těchto prodejnách se dá platit platební kartou. Alespoň mám info od prodavačky v Ústí. V Ústí platební karta je možná.
No je to delší uznávám. Holt jsem se po ránu rozepsal.
David
David a jeho žiletky
Zdravím Vás kolegové,
jen takový rychlý vzkaz.
Kdo nechce ať nečte.
Dozvěděl jsem se, že DON voda po holení 50 ml mají v prodejně Levné potraviny ( http://www.levnepotraviny.cz ) za 10 Kč kus.
Jen pro upřesnění. DON se nedá zakoupit na e-shopu. Jedině v kamenné prodejně.
Balení DON je v papírovém obalu. Jen upozorním, že je v toho času v po expiraci. Takže jen pro info.
foto: https://1drv.ms/f/s!AuxzsTO-430BjWFcnfbIlY6RIOUK
Toto dám i do sekce slevy.
David
jen takový rychlý vzkaz.
Kdo nechce ať nečte.
Dozvěděl jsem se, že DON voda po holení 50 ml mají v prodejně Levné potraviny ( http://www.levnepotraviny.cz ) za 10 Kč kus.
Jen pro upřesnění. DON se nedá zakoupit na e-shopu. Jedině v kamenné prodejně.
Balení DON je v papírovém obalu. Jen upozorním, že je v toho času v po expiraci. Takže jen pro info.
foto: https://1drv.ms/f/s!AuxzsTO-430BjWFcnfbIlY6RIOUK
Toto dám i do sekce slevy.
David
David a jeho žiletky
Jen malé upozornění pro kolegy, dnes mi z obchodu levnépotraviny (kontakt nahoře nade mnou) poslali čtyři kusy vody Don! Zavolal jsem si paní manažerce na telefonní číslo 774852250 a paní byla ochotná mi vodu poslat z Ústí do Lán DHLkem. Sice doprava byla dražší než ta Donka, ale zato mi to stálo. Jen doufám, že mi nesleze papula, protože ta VPH je šest let prošlá. Takže kolegové, kdo tu vodu chce, minulý týden tam měli ještě asi pod padesát kousků.
Dobrý den kolego Plinho,
DON používám a věřte mi, že Vám obličej nesleze. Voda po holení je v pohodě. Je tam alkohol takže co se určitě stalo, že časem procento alkoholu vyprchalo. Ale jinak je pořád nezávadný. Tedy pokud je originál zavřený a nic ošklivého v něm neplave.
Myslím, že bylo zbytečné zasílat DON DHL. Stačilo se zeptat pár kolegů co to mají blízko. Snad by někdo zakoupil a poslal.
Dejte vědět jak vše přišlo a jak se DON používá.
David
DON používám a věřte mi, že Vám obličej nesleze. Voda po holení je v pohodě. Je tam alkohol takže co se určitě stalo, že časem procento alkoholu vyprchalo. Ale jinak je pořád nezávadný. Tedy pokud je originál zavřený a nic ošklivého v něm neplave.
Myslím, že bylo zbytečné zasílat DON DHL. Stačilo se zeptat pár kolegů co to mají blízko. Snad by někdo zakoupil a poslal.
Dejte vědět jak vše přišlo a jak se DON používá.
David
David a jeho žiletky
Zdravím kolego, zásilka dorazila v pořádku a už týden (cca 4 x oholen) používám Don. Neskutečně mi voní "pubertou" To jsem k tomu Donu (myslím, že bylo i mýdlo) používal i vodu po holení Chat Noir. Ta mi tehdy voněla taky božsky. Docela by mě zajímalo, zda by se mi ještě dnes líbila... Ten Don ale nemá chybu, ta vůně je taková jiná (docela mi totiž lezou krkem ty vůně s příchutí citronu), strašlivě příjemná a zdá se mi, že vydrží víc než ostatní (mimo 378 )
Dobré ráno kolego Plinho,
ta vůně DONU je zvláštní. Citrusovo zemitá vůně.
Ještě lépe je to s vůní Olimonu. Ten byl ve dvou verzích. Zelený a hnědý. A oba mi připadali vůní shodnou s německým a rakouským Pitralonem.
Jinak DON krém na holení jsem také měl. Ale přišel mi už tehdy moc suchý na můj obličej. To jsem tehdy nevěděl, že můžu použít olej na zlepšení krému.
Jinak běžně používám DON a zatím se mi nic nestalo. Takže jak jsem psal je v pořádku.
David
ta vůně DONU je zvláštní. Citrusovo zemitá vůně.
Ještě lépe je to s vůní Olimonu. Ten byl ve dvou verzích. Zelený a hnědý. A oba mi připadali vůní shodnou s německým a rakouským Pitralonem.
Jinak DON krém na holení jsem také měl. Ale přišel mi už tehdy moc suchý na můj obličej. To jsem tehdy nevěděl, že můžu použít olej na zlepšení krému.
Jinak běžně používám DON a zatím se mi nic nestalo. Takže jak jsem psal je v pořádku.
David
David a jeho žiletky