Spokar Reine Borste

... štětky, misky a jiné propriety...
frantisek4567

Re: Spokar Reine Borste

Příspěvek od frantisek4567 »

Dnes jsem si zakoupil štětku DM a hned po prvním nanášení pěny, mě začal velmi pálit obličej. Máte s tím někdo také zkušenosti ?
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Tekutým mýdlem a hodně teplou vodou štětku pečlivě několikrát vymýt a poté pečlivě propláchnout opět dost teplou vodou. Že je v pořádku poznáš podle hustoty pěny z tekutého mýdla která se Ti začne tvořit na dlani. Štětku netahej a moc nemačkej. Lepší je po každém vypláchnutí ji řádně vyklepat o dlaň.
První pěnu vytvořenou z holícího mýdla opět opláchni bez použití a teprve poté udělej pěnu která půjde na tvář.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Otázkou je, jestli právě tohle je příčina pálení obličeje.

Já to vidím spíše na holící krém či mýdlo, které v sobě mají nějakou tu
nedobrou a dráždivou látku.
V noci slyším i vousy růst
PetrS
mentor

Příspěvek od PetrS »

Vycházel jsem z popisu, že první použití bylo nové štětky, nikoliv nového mýdla.
Dále též z toho, že nová štětka mnohdy nechce pěnit dokud se párkrát nevycachtá v horké vodě a agresívnějším mýdlu na ruce. Pak začne teprve "vykvétat" a dělat šlehačkovou pěnu.
Každopádně škodlivé pálení pokožky při použití čehokoliv, je hodně nebezpečné a tak se musí eliminovat všechna možná potforstva co by nám mohla ubližovat.
8-)
Břitva je jako život - dokud máš pevnou ruku, nemusíš mít obavy.
frantisek4567

Příspěvek od frantisek4567 »

Díky za rady
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Zdravím kolegové,
taky zkusím přihodit svou trošku do štětkového mlýna..
Zakoupil jsem před měsícem zmiňovanou štětku. Po komunikaci s obchodním oddělením firmy Spokar jsem byl nasměrován do prodejny, která je označena logem "Dům barev", kam Spokar dodává malířské potřeby a tudíž i štětky na holení. Což může být pro Vás možná adresa... Cenu už přesně nevím, ale bylo to kolem 150 Kč.
Zkušenosti : štětiny řídké, velmi jemné, velmi ohebné. Šlehání pěny v pěnotvoru diskutabilní - více námahy. Výdrž pěny - normální. Nanášení na obličej - s ohledem na ohebnost štětin horší, znamenající více pohybů. Jo a porovnávám s Tweezermanem.
Foto přiloženo (nižší kvalita).
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vousáč

Příspěvek od Vousáč »

Dům Barev - hmm tam chodí běžně každý kdo potřebuje novou štětku na holení :P

a na hasičskou zbrojnici, když shání pěnu na holení :lol: :lol: :lol:
V noci slyším i vousy růst
Mushroom

Příspěvek od Mushroom »

Jak jsem koupil (doslova), tak prodávám :) .
Rozhodně to neberte jako reklamu, pouze jako možný návod, kam zajít..
david_ul

Příspěvek od david_ul »

Dobré ráno Vousáči,

koukám, že máš pořád humor.

Ale jednou na Tvá slova dojde. Budeme kupovat pěnu u hasičů. A žiletky u automechaniků.
Nedej bože, kdyby jsi potřeboval nový hrnek na šlehání. To zavání možná cukrárnou. I ta pěna zavání cukrárnou.

Ale abych neutíkal od tématu. Tak ta bílá barva na štětci vypadá móc fajnově. Sám mám modrou. Asi si dojdu pro bílou. Já osobně jsem dával za štětec 250 Korunek.

A jsem s ní spokojený. Mám jezevce i vepřovici a nemůžu si stěžovat. Spíše teď pokukuji na webu po krásnější rukojeti. Moc se mi líbí rukojeť od Muhle model Rytmo nebo Liscio. Barva dřevo nebo oranžová pryskyřice.

David
David a jeho žiletky
andrej71

Příspěvek od andrej71 »

Zdravím, volal som s obchodným zástupcom SPOKAR pre slovenský trh. Ak máte niekto záujem o štetku z jazveca, pán ju vie zabezpečiť. V prípade záujmu mi písať súkromnú správu. Cena je 3,0.-€ drevo a 3,95.-€ plast.
Strojček: Goodfella, štetka: Semogue 2015 Silvertip, žiletky: Astra platinum, mydlo: L'occitane, kamenec: Dúbrava, po holení: Manufaktura Beer cosmetics - balsam
Odpovědět

Zpět na „Pomůcky k holení“